Hyggelige hideaways

Ønsker du å bo ekstra hyggelig i ferien, altså et sted der stemningen og atmosfæren gir deg lyst til å si: ”Ahhh, her er det godt å være…” ? Kort og konkret er et hideaway et gjemmested der man ønsker å bli værende en dag (eller to, eller tre, eller...) lengre. 

Det er hvert fall slik vi opplever det når vi besøker et ekte hideaway; vi får lyst til å forlenge ferien. Hva er det et hideaway kan tilby, som et mer "vanlig hotell" ikke klarer like godt? Det er ikke så enkelt å forklare, fordi ethvert hideaway er noe helt for seg selv, på samme måte som at to hoteller ikke er identiske. Et opphold hos et ekte hideaway kjennetegnes ofte ved å ha en litt mer personlig touch over seg. På ekte hideaways finner du ikke hundrevis av hotellrom eller leiligheter, heller ikke all inclusive-meny eller barneklubb. Du vil heller ikke finne et kjempestort utvalg av aktiviteter, snare tvert i mot.   

Derimot er et hideaway noe for deg som verdsetter hygge, nærhet og noe som er litt annerledes. Et hideaway kan ligge langt ute på landet, men det kan også være et sjarmerende hotell  midti smørøyet av en storby - og det kan være alt fra en tostjerners, rustikk gård til et lite luksushotell ved stranden på Algarvekysten. De har likevel det til felles at de kan regnes som hideaways - altså gjemmesteder, som også skiller seg litt fra andre gode steder.    

Som sagt, det finnes ikke to hoteller eller hideaways som er like - derfor bør du lese mer under hver hotellbeskrivelse og få vite mer om hvorfor vi mener at disse hotellene fortjener å tilhøre vår samling av vaskeekte hideaways. 

Les mer om å bo på et hideaway her

Utvalgte reisemål

Utforsk din neste destinasjon

Destinasjoner og hoteller