Reiser til Bali

Bali er kjent for sin varme gjestfrihet, og øya er en stor favoritt i det indonesiske øyhavet. Enten du ønsker deg en aktiv ferie, å oppleve kultur og historie eller "bare" å nyte livet langs de langstrakte strendene – Bali er perfekt! Velkommen til Indonesia med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Bali hvor du vil bo på nøye utvalgte hotell. 

På Bali er det behagelig klima, eksotiske templer og palasser i fantastiske, naturlige kulisser. Kulinarisk byr Bali på et nesten uendelig utvalg av lokalt og internasjonalt inspirerte retter. Etter solnedgangen kan du oppleve øyas berømte natteliv i Kuta, som byr på spennende klubber og tettpakkede dansegulv. Inne i landet venter det kjegleformede vulkaner og uberørte jungler med masse å se og gjøre. Noe for enhver smak? Javisst!

Eventyrlige strender

De fleste kan likevel ikke holde seg vekk fra stranden i særlig lang tid av gangen. Nyt fantastiske badebyer og luksuriøse feriesteder i Balis berømte ferieområder. Disse omfatter Seminyak og Jimbaran, der de fleste av de store hotellene og villaene ligger rett nede ved stranden. Det er også her du finner de fleste av Balis beste surfesteder. Ønsker du fredfulle kystlandskaper og soloppganger, så er de østlige kystbyene det beste valget. Det kan for eksempel være Sanur, Nusa Dua og den fjerne Candidasa-kysten. 

Dykking, høyland og mat for sjelen

I det mer avsidesliggende og mindre besøkte østre Bali og i den nordlige regionen, finner du førsteklasses dykkeområder med rolige bukter. Her kan du utforske uberørte korallrev med et fantastisk fargerikt dyreliv.

I øyas indre landskap finner du enda flere grunner til å forlate stranden. Utforsk for eksempel Ubuds naturskjønne høyland med de bølgende rismarkene og den frodige regnskogen. Ubud er likevel ikke bare et sted for kulturelle dagsturister. Her er det også masser av aktiviteter å bryne seg på for de som søker eventyr. For spirituelt interesserte er det et stort utvalg av yoga-retreats, holistiske kafeer og butikker, samt et av de mest fantastiske markedene, som oser av liv og farger. Her er det masse muligheter for å kjøpe suvenirer laget med tradisjonelt håndverk, smake på østens eksotiske frukter og ta plass ved en av de små, familieeide "warungs" for å nyte smakfulle, balinesiske spesialiteter. 

Aktivitetsmulighetene i Ubud er nesten uendelige. Selve byen er fullspekket med gamle templer, palasser og historiske attraksjoner. Det er også mange flere steder litt lenger utenfor allfarvei rundt om på øya, som er verdt å utforske.

Bestill reise til Bali

Med Escapeaway kan du bruke den smarte søkemotoren til å bestille en enkel og sikker reise til Bali. Velg mellom avreise fra flyplassene i Oslo (Gardermoen), Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, til Ngurah Rai internasjonale flyplass på Bali. Vi finner billige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med utvalgte hoteller på Bali, og med mulighet for å supplere med en leiebil – alt samlet i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. Escapeaway er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti.  

>> Les også om pakkereiser til Bali her

Reisemål på Bali

 • Kuta
  12 hoteller
  Kuta er den mest populære feriebyen på Bali og har i mange år vært kjent som øyas surfeparadis. På den fem kilometer lange sandstranden ved byen er det også gode muligheter til å slappe av på en liggestol under palmene ved det turkisblå havet.
 • Ubud
  5 hoteller
  Ubud kan best betegnes som Balis hjerte og befinner seg i den sentrale delen av øya. Byen ligger omringet av vulkaner og jungler og er kjent som et kunst- og kultursenter. Er du interessert i yoga og det holistiske, da er du på det rette stedet.
 • Sanur
  4 hoteller
  Sanur ligger på Balis rolige østkyst og er en perfekt reisedestinasjon for deg som reiser med barn eller kun ønsker en rolig og behagelig atmosfære når du reiser på ferie.
 • Candidasa
  3 hoteller
  Candidasa ligger på det østlige Bali og er en perle av et ferieparadis. Selvom strendene her ikke kan måle seg med de som ligger mot sør, så kan du nyte en mer fredelig og avslappet atmosfære. Det er også her gode muligheter til å snorkle og dykke.

Populære hoteller på Bali

Indonesia, Bali, Sanur
9,4
Fantastisk
289 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 16 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Indonesia, Bali, Candidasa
9,4
Fantastisk
911 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 62 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Indonesia, Bali, Kuta
9,5
Fantastisk
1533 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Severdigheter

Her er et utvalg av noen av de severdigheten du kan oppleve på Bali. Ønsker du mer inspirasjon til reisen kan du besøke bloggen vår, hvor du kan finne spennende artikler om alle reisemålene våre. God fornøyelse og god reise! 

Batur-vulkanen

En av de mest populære naturattraksjonene på Bali er Batur-vulkanen, som ligger nordvest for en annen av øyas kjente vulkaner, Gunung Agung. Fra vulkanens topp er det en fantastisk utsikt til det frodige landskapet og andre mektige fjelltopper. Alt er derimot ikke like så idyllisk som det ser ut som: Dette er en aktiv vulkan som hadde det første, dokumenterte utbruddet sitt i 1804 og de seneste var i år 2000. 

For de fleste er dette likevel ikke en grunn til å holde seg unna å oppleve vulkanens spektakulære utsikt. Hver dag i de tidlige morgentimene før soloppgang, begir hundrevis av turister og lokale gjester seg på turen opp til fjelltoppen, som ligger i 1700-meters høyde, for å se den røde solen stige opp over den frodige mosaikken av tåkekledde fjellkjeder, kalderaer og Batur-sjøen. 

Det er avmerkede stier langs hele veien opp til toppen, og er du i alminnelig god fysisk form tar det deg omtrent to til tre timer å nå toppen. Hvis du vil være på den sikre siden og ikke ønsker å gå ruten på egen hånd, finnes det flere guidede gåturer som normalt også inkluderer en piknink med egg kokt på dampen fra den aktive vulkanen.

Pura Tanah Lot

Bali er også kjent for sine unike, historiske templer. Et av de mest berømte og besøkte templene på Bali er det gamle, hinduistiske tempelet Pura Tanah Lot, som ligger på klippen Tanah Lot ved den balinesiske kysten, ca. 20 km fra hovedbyen Denpasar. 

Det finnes mange legender som forklarer opprinnelsen til Tanah Lots spektakulære beliggenhet, men den vanligste historien hevder at det ble oppført i forbindelse med Dang Hyang Nirarhas besøk på øya i det 16. århundret. 

Ifølge legenden var Dang Hyang Nirartha en hinduistisk (shaivistisk) pilegrim, og under reisen hans langs øyas sydkyst så han plutselig klippen ved Tanah Lot og besluttet seg for å ta en rastepause der. Senere la noen lokale fiskere merke til ham og kjøpte forskjellige gaver til ham – blant annet mat og drikke – så han skulle klare seg til natten. Etter å ha overnattet på øya henvendte Nirartha seg til fiskerne og ba dem bygge en hinduistisk helligdom på klippen. Han tilføyde at han under hvilen på klippen hadde innsett at det var et hellig sted å tilbe de balinesiske havgudene (den gangen, som i dag, spiller disse en stor rolle i balinesisk mytologi). 

I første omgang ble det bygget en mindre helligdom, men senere ble det bygget et tempel på klippen, og dette tempelet fikk selskap av seks andre templer ved den sørvestlige delen av den balinesiske kysten, som var bygget slik at de – som perler på en snor – skulle være innenfor synsrekkevidden av hverandre. 

Uluwatu-tempelet

Et annet av Balis veldig kjente templer er Uluwatu-tempelet, eller på balinesisk Pura Luhur Uluwatu, som spesielt har blitt kjent for sin spektakulære beliggenhet på en 70 meter høy klippe som stikker ut i havet. På balinesisk betyr "Pura" tempel, "Ulu" et nes (eller landets ende) og "Watu" betyr klippe. Så tatt i betraktning tempelets storslåtte beliggenhet ved havet, gir navnet veldig god mening. 

Det finnes tegn på at det har eksistert mindre templer i området før det nåværende bygget, men historiske undersøkelser tyder på at tempelet er en del eldre enn tempelet på Tanah Lot, ettersom det sies å stamme fra det 11. århundre. I de lokale sagnene sies tempelet å beskytte Bali mot onde ånder fra havet, mens de mange apene i området på sin side beskytter tempelet mot dårlig innflytelse. 

Apene nøyes ikke bare med å beskytte tempelet mot ondskap. De er også berømte – eller snarere beryktet – for deres evne til å stjele de besøkendes eiendeler, så det er en god idé å se godt etter vesken din, hvis du ser de er i nærheten. Morsomt nok kan de fleste apene overtales til å returnere den stjålne eiendelen i bytte mot en frukt. Ifølge apeeksperter skyldes denne adferden at apene har lært seg en god byttehandel fra lokalbefolkningen og til og med har lært å videreformidle dette til avkommet sitt. 

Informasjon om Bali

Her er litt fakta og informasjon om Bali, som øyas geografi, befolkning, historie og klima som kan fungere som inspirasjon til ferien din på Bali. Ønsker du mer reiseinspirasjon, kan du besøke bloggen vår, hvor du kan finne spennende artikler om alle reisemålene våre. God fornøyelse og god reise! 

Geografi og befolkning

Øya Bali ligger 3,2 km øst for hovedøya Java, bare adskilt av Bali-stredet. Øya er ca. 153 km bred fra øst mot vest og 112 kilometer lang fra nord mot sør og dekker i alt et areal på 5 780 km2.

Den største byen på øya er provinshovedstaden Denpasar, som ligger rett ved øyas sørlige kyst og har en befolkning på omtrent en halv million innbyggere. Balis nest største by er den gamle kolonihovedstaden Singaraja, som ligger på nordkysten og har en befolkning på omtrent 100 000 mennesker. I alt har øya omtrent 4 250 000 innbyggere. 

Språk

De vanligste språkene på Bali er balinesisk og indonesisk – og de fleste balinesiske innbyggerne på øya snakker ofte begge språkene, i tillegg til et tredje språk. Det vanligste muntlige språket rundt turistområdene er indonesisk, ettersom mange av de lokale som jobber i turistbransjen opprinnelig er tilflyttere fra Java, Lombok, Sumatra og andre deler av Indonesia. 

Tradisjonelt er bruken av forskjellige balinesiske språk blitt bestemt av det balinesiske (hinduistiske) kastesystem og av det følgende klanmedlemskapet, men denne tradisjonen har avtatt i moderne tid. Utover de forskjellige balinesiske språkene brukes også kawi og sanskrit av hinduistiske prester på Bali, da hinduistisk litteratur hovedsakelig er skrevet på sanskrit. 

Engelsk og kinesisk er de to mest talte fremmedspråkene, engelsk på grunn av turistsektoren og det engelsktalende innvandrersamfunnet på øya , og kinesisk på grunn av den store andelen kinesere som har strømmet til øya gjennom tidene. Utover disse språkene vil du ofte kunne se skilt på andre fremmedspråk, som er målrettet utenlandske turister, f.eks. på japansk, koreansk, fransk, russisk eller tysk. 

Religion

Indonesia er alminnelig kjent for å være det mest folkerike muslimske landet i verden, hvorav hele 87% av befolkningen bekjenner seg til islam. Men Bali er et unntak, ettersom hele 83,5% av øyas lokale befolkning bekjenner seg en balinesisk hinduisme, som er en blanding av eksisterende, lokale trosretninger og gamle, hinduistiske tradisjoner som stammer fra Sør- og Sør-øst Asia. 

Bare 13,37% av Balis befolkning bekjenner seg islam, mens 2,47%  bekjenner seg til kristendommen og 0,5% av Balis befolkning er buddhister.

Den balinesiske hinduismen har røtter i indisk hinduisme som kom til øya via hovedøya, Java, som historisk var sentrum for hinduistiske og buddhistiske imperier. Det er uklart akkurat når hinduismen nådde Bali fra India, men historikerne mener at hinduismen begynte å prege det indonesiske øyriket allerede i det første århundre e. Kr. 

Den balinesiske hinduismen adopterte etterfølgende deler av de opprinnelige balinesiske stammenes animistiske tradisjoner, deriblant troen på at guder er til stede i alle ting (dvs. at hvert eneste element i naturen representerer gudenes makt), og alle ting i naturen inneholder ånder, hvis energi kan påvirkes i enten god eller ond retning. 

Reiser til Indonesia

Les mer om Indonesia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Indonesia her