Reiser til Borgarnes

Borgarnes, som ligger bare omtrent 75 km nord for sentrum av Reykjavik, er ikke blant Islands mest kjente reisemål. Likevel stifter en stor del av Islands turister bekjentskap med den lille byen på et punkt i løpet av ferien. Borgarnes er nemlig en av byene du passerer hvis du følger den populære ringvei 1, Hringvegur, hele vulkanøya rundt. De siste år har flere reisende dessuten fått opp øynene for at Borgarnes er mer en bare en rasteplass langs veien.

Velkommen til Island med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Borgarnes og andre reisemål på øya der du bor på nøye utvalgte hotell under ferien din. 

Det ekte Island

Det tar bare et par timer å kjøre til Borgarnes fra den islandske hovedstaden Reykjavík, men det er likevel stor forskjell på de to byene. Først og fremst når det gjelder størrelsen: Borgarnes har bare omtrent 1 800 innbyggere mot hovedstadens knapt 130 000. Der Reykjavik med den raske utviklingen i turismen har blitt nokså kosmopolsk, får du i Borgarnes en veldig tydelig opplevelse av det de fleste vil kalle for det "riktige" Island. På tross av sin veldig beskjedne størrelse er det masser av liv i byen, som ligger nede ved vandet i Borgarfjörður. Dersom du fortsetter forbi de ikke spesielt sjarmerende tankstasjonene ute ved ringveien, finner du den gamle og sjarmerende bydelen. Her ligger blant annet Safnahús Borgarfjarðar, en samling av museer i ett bygg, som er blant de mest interessante på Island. Byen og resten av Islands historie kan du lære mye om dersom du besøker det såkalte Settlement Centre (Landnámssetrið), der du også finner en restaurant, som nok må regnes som den beste i området. Museet er blant de høyest rangerte på Island og er verdt et besøk, for både barn og voksne. 

At en liten by som Borgarnes har flere museer kan virke overraskende, men så var også dette et av de første stedene med fast bosetning på Island. På tross av sin tusenårige lange historie var det først med etableringen av en bedre infrastruktur mellom byene at Borgarnes, som inntil da hadde vært en tradisjonell fiskeby, vokste markant. 

Attraksjoner 

Slår du deg ned i Borgarnes har du et godt utgangspunkt for å utforske det omkringliggende Borgarfjörður-området, som inkluderer historiske severdigheter som byen Reykholt og naturattraksjoner som Deildartunguhver, Europas største varme kilde. Du har også enkel adgang til Snæfellsnes, den vakre halvøya med dramatiske vulkanlandskaper, en isbre, sorte sandstrender og fugleklipper. Kort sagt har den alt det som gjør Island til ett av verdens mest unike reisemål. 

Reiser du til Borgarnes er det naturlig å sette av en dag til å utforske Reykjavik, som har sin helt egen atmosfære og masse spennende kulturtilbud. Det inkluderer en haug med spennende restauranter og butikker. Har du tid til det kan det varmt anbefales å ta den lange veien inn til Reykjavik fra Borgarnes utenom tunnelen under Hvalfjörður. Turen rundt langs fjorden tar bare en time ekstra, men de flotte landskapene er virkelig verdt omveien! 

Bestill en billig reise til Borgarnes på nettet

Escapeaway er et nettbasert reisebyrå og du finner de billigste prisene på reiser til Borgarnes og andre reisemål på Island på nettet. Bestill bare hotellet ditt hos oss hvis du selv tenker å arrangere transporten til Island, eller en pakkereise inkl. fly og hotell og leiebil eller transport tur/retur fra lufthavnen i Reykjavik. I søkemaskinen kan du sammenlikne priser på reiser fra alle flyselskaper.  Ønsker du å oppleve Island på en rundreise der du bor på flere hoteller underveis f.eks. i Borgarnes, er du velkommen til å kontakte oss for et skreddersydd tilbud på en billig reise etter dine ønsker og behov. 

Reiser til Island

Les mer om Island og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Island her

Hoteller i Borgarnes