Reiser til Patreksfjordur

Landsbyen Patreksfjörður ligger i Islands fredelige, nordvestlige hjørne i området som er kjent som Vestfjordene. Takket være isolasjonen fra resten av vulkanøya har dette fjordrike området bevart en helt egen identitet, både hva gjelder menneskene som bor her og naturen, som har noe av de mest uberørte økosystemene på Island. Her venter det utallige storslåtte utsikter og et møte med et samfunn som har røtter helt tilbake til de første vikingene på Island.

Patreksfjörður er en av de største byene i Vestfjordene, men har likevel ikke mer enn 700 innbyggere. Den er derimot stor nok til at den kan utgjøre en god, komfortabel base å utforske resten av Vestfjorden fra. Til tross for den spirende turismen er det fortsatt fiskeri som er det økonomiske grunnlaget for byen. Men byen har et fornuftig utvalg av hotell, en campingplass, et par restauranter og butikker der du kan få det meste. 

I selve Patreksfjörður er det nesten nye svømmebasseng blant de mest populære attraksjonene, men det er spesielt plasseringen med flere av Vestfjordens største severdigheter innenfor rekkevidde som gjør byen til et interessant reisemål. Det tar for eksempel bare en god halvtimes tid å kjøre en tur til Rauðasandur, en flott, gylden sandstrand. Det 400 meter høye fuglefjellet Látrabjarg, der sjøpapegøyen yngler og den berømte 100 meter høye Dunjandi-fossen innenfor kort rekkevidde på en reise til Patreksfjörður. 

Drømmer du om en ferie i fredelige, naturskjønne omgivelser på Island, er Vestfjordene og Patreksfjörður det perfekte reisemålet. Dette er e av Islands tynnest befolkede områder, hvor det er vanskelig ikke å være imponert over at befolkningen i flere århundrer har kjempet mot de sterke naturkreftene her. De storslåtte fjordlandskapene er hovedattraksjonen, som tiltrekker friluftsentusiasrter fra hele verden. Men også regionens lokale kultur er verdt å utforske, ikke minst det lokale kjøkkenet - hvor du fort merker havets tydelige påvirkning.

Det er flyforbindelser fra Raykjavik til Bíldudalur flyplass en halvtimes kjøring fra Patreksfjörður, seks dager i uken. Det er i tillegg mulighet for å ta buss med et par skift underveis fra hovedstaden Reykjavik. Kjører du selv vinterstid, bør du alltid orientere deg om tilstanden på  veiene på forhånd. 

Velkommen til Island med Escapeaway, vi er et nettbasert reisebyrå som er spesialister på reiser til Akureyri og andre reisemål på øya der du bor på nøye utvalgte hotell under ferien din.  Som alltid kan du skreddersy reisen din nøyaktig som du selv ønsker enten om du ser etter en rundreise i bil, eller en pakkereise med fly og hotell. Vil du heller selv arrangere deler av reisen til Island så kan du naturligvis også bare bestille hotellet ditt i Patreksfjörður gjennom oss. 

Reiser til Island

Les mer om Island og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Island her

Hoteller i Patreksfjordur