Reiser til Abruzzo

Med tre store nasjonalparker kan Abruzzo med rette kalles Italias grønne lunger. Her er det landsbyer med eldgamle festninger og klostre og kirker hugget inn i klippene. Møt det ekte Italia med historie, natur – og mye godt på tallerkenen.

Finn deres ferieovernattinger i Abruzzo og la naturopplevelsene begynne. Denne frodige regionen kan få enhver naturelsker til å fryde seg, og stiller med maleriske motiver både ved havet og i fjellet.

Uberørt natur så langt øyet kan se

Deilige sandstrender, bølgende åser med uendelige turmuligheter, bortgjemte landsbyer og ruvende fjelltopper er hva dere kan vente dere i Abruzzo.

Med tre store nasjonalparker gir regionen dere muligheten til å oppleve landskapet på naturens egne premisser. Å besøke Abruzzo betyr ikke kun å reise gjennom naturen, men også gjennom historien – alt fra gamle landsbyer med eldgamle festninger til klostre og kirker som er hugget inn i klippene, ofte bygget på gamle hedenske templer, vitner om den rike historien. Men husk at når dere rusler ut i den flotte naturen, så kan dere møte på en gaupe, ulv eller en bjørn rundt hjørnet...

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Abruzzo

  • Santo Stefano di Sessanio ligger i Gran Sasso Nasjonalpark i den høyeste delen av Appenninerne. Utover naturskjønne omgivelser kan Santo Stefano di Sessanio også bryste seg av å være oppført på den prestigefulle listen over italias vakreste ... middelalderbyer. Les mer
  • Abruzzo Nationalpark, som ligger i hjertet av Appenninene, er hjem for et rikt dyreliv, som blant annet inkluderer sjeldne bjørner og ulver. Utover enestående uberørt natur med vakkert fjelllandskap gjemmer Abruzzo Nationalpark på flere idylliske ... landsbyer. Les mer
  • Det faller en naturlig ro over deg med én gang du ankommer Barrea. Byen ligger vakkert til i de fredelige, naturskjønne omgivelsene midt i Abruzzo Nasjonalpark, med utsikt over Lago di Barrea. Her i høylandet er luften frisk, og omgivelsene ... innbyr til eventyr. Les mer
  • Civita d'Antino tiltrakk seg en rekke skandinaviske gullaldermalere på slutten av 1800-tallet, noe som ikke er så rart da den billedskjønne fjellandsbyen lokker med en praktfull utsikt mot Appenninene. Her smittes du fort av den deilige roen ... som hersker over byens sjarmerende gater og torg. Les mer
  • Gjesteanmeldelser 8,6
    Stemningsfulle Colonnella ligger i en åsside noen få kilometer fra de lange sandstrendene i Adriaterhavet. Middelalderbyen er ikke stor, men du finner likevel de fleste nødvendigheter med blant annet et minimarked og pizzaria.
  • Reiser du gjerne til nydelige turområder eller ønsker du å reise på ferie i et naturparadis, er Gran Sasso Nasjonalpark et godt valg. Parken ligger i den nordlige delen av regionen Abruzzo, og her kan du nyte urørt natur og oppleve et mangfold av liv.

Besøk de allsidige og historiske byene

Chieti er en gammel by med røtter tilbake til den gang Hannibal angrep romerne i deres egen bakhage, og Chieti var på romernes side. I løpet av middelalderen ble det oppført mange byggverk, som katedraler, palasser og andre kirker som fremdeles preger det historiske sentrum.

L'Aquila er hovedstaden i Abruzzo. Her kan dere beundre kirker, palasser og slott fra middelalderen, renessansen og barokken. Dessuten kan dere oppdage mange flotte fontener som pryder byens forskjellige små torg.

Pescara fremstår flere steder som en moderne by, til tross for dens mange eldre severdigheter.
Teramo blomstret virkelig under det store Romerrike. Her oppførtes teatre, amfiteatre og andre byggverk. Byen er også rik på monumenter fra middelalderen.