Reiser til Abruzzo Nationalpark

Aktiv ferie i Italias første nasjonalpark

I parken har du i tillegg til å se det rike plante- og dyrelivet, gode muligheter for ulike aktiviteter. Du kan ri, gå fotturer (det finnes omkring 150 velmerkede trustier), sykle eller leie en kano. Hvis årstiden tillater det er det også mulig å stå på ski.

En av Italias første

Abruzzo nasjonalpark ligger i den sydlige delen av Abruzzo med ca 150 km til Pescara og ca 250 km til Roma. Parken heter offisielt Abruzzo, Lazio og Molise nasjonalpark, da parkens 440 km² strekker seg over alle regioner. Parken ble grunnlagt i 1923, og er derfor en av Italias første nasjonalparker. Når parken ble grunnlagt var den på kun 120 km², så det har med årenes løp blitt mer plass til parkens rike dyre- og planteliv.

Parken består av tre fjellmassiver med avrundete tinder, typisk for Abruzzo-regionen, og steile skråninger, som er typisk for Alpene. Noen av disse tindene er over 2000 m.o.h., som Monte Petroso (2.249m), Monte Marsciano (2.245 m), Monte Greco (2.285 m) og Monte Meta (2.242 m). I den sentrale delen av parken går elven Sangro. Elven er 122 km lang og har sitt utspring i parken og utløp i Adriaterhavet. I 1951 ble det gravd ut en kunstig sjø, Lago di Barrea. Området er veldig spennende da innløpet er etlangt lavlandsområde, som blir til sjøen og som ender i en demning i byen Barrea. I utkanten av parken ligger Lago di Scanno, som er den største naturlige sjøen i regionen. Sjøen ligger ca to kilometre fra byen Scanno, som til tross for jordskjelv og innbyggernes høye alder har holdt stand som en hyggeilg liten fjellby.

Brunbjørn

En av grunnene til at parken ble grunnlagt, var, og er fortsatt, å sikre truede dyrearter. En av disse er brunbjørnen, som var veldig nær utryddelse. I 2007 var det ca 100 eksempler igjen, og faren for total utryddelse er derfor inntil videre redusert. Bjørnene leser ikke alltid parkens skilt og et par ganger er de blitt sett i de nærliggende landsbyene. Ingen mennesker er blitt angrepet i nyere tid og det holdes godt øye med bjørnene, så mennesker og dyr lever harmonisk side ved side. To andre dyrearter som det er særlig fokus på i parken er den italienske ulven og gemsen, en meget spesiell type steinbukk, da disse også har vært utrydningstruet. Du finner ikke bare sjeldne dyrearter, men også sjeldne plantearter i parken. En av disse er Italias største ville orkide, Scarpetta di Venus (Venus' lille sko).

Før besøket kan du finne ytterligere informasjon på parkens italienske hjemmeside:
http://www.parcoabruzzo.it/

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Abruzzo Nationalpark