Reiser til Civita d'Antino

Idyllisk fjellandsby med dansk preg

Besøk Civita d'Antino i Appenninene som lokker med en praktfull utsikt som spesielt de danske gullaldermalerne elsker å hente sin inspirasjon fra. Gå på tur i den autentiske, lille byen og nyt et gladd vin eller et lokalt måltid i en liten locanda og kjenn roen senke seg.

Midt i Italia

Fjellandsbyen Civita d'Antino ligger 904 m.o.h. i regionen Abruzzo, ikke langt fra grensen til Lazio. Hvis du ser på hele den italienske "støvelen" ligger den omtrent midt på, ca. 130 km øst for Roma og 30 km sør for byen Avezzano. Den lille landsbyen har kun 1000 innbyggere.

Kristian Zahrtmann

Civita d'Antino ble på slutten av 1800-tallet et samlingspunkt for en rekke danske kunstnere. Den første dansken til å oppdage byen og dens vakre omgivelser var maleren Kristian Zahrtmann (1843 - 1917). Han var spesielt begeistret for utsikten, befolkningen og det behagelige klimaet, så han vendte tilbake til byen sommer etter sommer. Han fikk blant annet besøk av Peder Severin Krøyer og Marie Krøyer i 1890. Under dette oppholdet malte P. S. Krøyer "Ved frokosten i Civita d'Antino", som i dag tilhører Den Hirschsprungske Samling.

Æresborger

Kristian Zahrtmann rakk å åpne en kunstskole og bli æresborger i byen for han av helsemessige årsaker måtte gi opp sine reiser i en alder av nesten 70 år. I 1912 fikk han bygget et hus på Fredriksberg i København som i 1913 fikk navnet Casa d'Antino, og plassen der huset ligger fikk senere navnet Kristian Zahrtmanns Plass.

Severdigheter

Når du spaserer rundt omkring i den østlige delen av byen finner du flere tegn på den danske tilstedeværelsen, som f.eks. veiene Via Scandinavia og Via Peter Severin Kryer (uten ø) og Piazzale K- Zahrtmann. Ikke langt derfra kan du besøke Santo Stefano-kirken, som er oppkalt ettet byens skytshelgen som feires første lørdag etter 15. august.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Civita d'Antino