Reiser til Loreto Aprutino

Småbyliv på en italiensk piazza

Bo i en levende småby med 5,000 innbyggere, hvor alle ser ut til å leve i byens offentlig rom. Her kan du se historiske monument, statuer av byens skytshelgen og falne soldater, noen kirker som er verdt et besøk og et lite utvalg av butikker og spisesteder. Byen er kjent for sin produksjon av olivenolje, og huser derfor et olivenolje-museum.

I Loreto Aprutino er du omringet av lokalhistorie fra middelalderen. Byen ligger på en bakketopp og har et historisk sentrum og et funksjonelt, kommersielt senter. På toppen vil du finne det enorme Castello Chiola, som har blitt ombygd ved flere anledninger siden det ble konstruert i 1864. I tillegg kan du finne det interessante Museo delle Ceramiche Acerbo di Castelli.

Levende lokalmiljø

Det kan virke som om alle byens ca. 5,000 innbyggere lever i byens sentrum og på byens torg. Piazza Garibaldi er møtested for de eldre som diskuterer den politiske situasjonen, dagens sportsresultater, eller også deres kones siste kreasjoner på kjøkkenet. Lenger opp i gaten vil du finne en annen piazza og en stor, inngjerdet lekeplass hvor kvinner og barn møtes.

Historiske monumenter

Loreto Aprutino har flere interessante kirker du kan besøke, bl.a. San Pietro Apostolo fra det 15. århundre, som er bemerkelsesverdig for sine vinduer og en sølvurne med San Zopito's aske. San Zopito er byens helgen og feires både pinsedag og 2. pinsedag ved at et barn i hvite klær rir en hvit okse fram til helgenens statue, hvor oksen tvinges til å knele for statuen, før den føres inn i kirken.

Du kan dessuten besøke kirken San Francesco d'Assisi fra 13. århundre, hvor du spesielt bør legge merke til inngangspartiet og klokketårnet. I området finner du den viktigste av kirkene Santa Maria in Piano, som ble ombygget i 1280 og utsmykket med noen fantastiske freskomalerier, som er blant de viktigste i Abruzzo i dag.

Produkter

Av lokale produkter du anbefales å prøve er deres utsøkte Ekstra Jomfru olivenolje og pasta. Særlig olivenoljeproduksjonen står i høysetet, og du kan besøke olivenolje-museet i byen, Museo dell’Olio, som viser en olivenpresse fra 1880.

I byen finner du god tilgang til parkering, et godt utvalg av butikker og kafeer, barer og flere spisesteder.

Bestill ferieovernattinger i Loreto Aprutino

Bruk søkemotoren på toppen av siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne noe som passer dere. Velg og vrak blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i Loreto Aprutino og ellers i Abruzzo. Dere kan også kontakte oss for å få gratis veiledning ved å sende oss en email, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med over 15 års erfraring innen reiser i Italia, og er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Loreto Aprutino