Reiser til Majella Nasjonalpark

Utforsk brunbjørnens og Appenninenes territorie

Besøk den 750 km² store nasjonalparken Majella i den sentrale delen av Abruzzo. Her finner du slående natur og landsbyer, og det eneste som skiller Majella fra Nasjonalparken Gran Sasso er motorveien E80.

I tillegg kan du lett stikke innom Sulmonas livlige handelssentrum knappe 5 kilometer fra parkens østlige side.

Majella-fjellet

Nasjonalparken er oppkalt etter Majella-fjellet som er en del av fjellkjeden Appenninene. Disse strekker seg fra Alpene i nord til Calabria i sør med over 1200 km gjennom den italienske halvøya. Majella-fjellet består i seg selv av fire fjellkjeder: Majella, Morrone, Porrara og Monte Pizzi. Den høyeste tinden er Monte Amaro (2795 m.o.h.) som er Appenninenes nesthøyeste fjell.

Dagstur til grotten

Flere steder i fjellet finner du huler og grotter der eremitter (huleboere) visstnok dro for å oppnå innsikt helt siden antikkens dager. En av de mer berømte gjestene var Pietro Angeleri (senere pave Celestino V). Den mest interessante grotten i parken er Grotta del Cavallone som ligger i den sørøstlige delen i nærheten av byen Lama dei Pelligini i Taranta-dalen. Måten man ankommer grotten er på er nok det som gjør den så fascinerende. Fra byen Lama kjører man langs en ganske ny vei opp til en smal kløft, og litt etter kommer man til kabelvognen som fører opp til grotten. Når man kjører opp med kabelvognen er utsikten intet mindre enn imponerende; fra høydene kan man skue over de majestetiske limsteinsklippene i nordvest, de lavere dalene i sørøst til de små byene ved fjellets fot. Der kabelvognen stopper ligger en liten restaurant og kafé, før turen går til grottens inngang lands en bratt og smal vei. Det er utvilsomt verdt å besøke grotten, men dersom dere planlegger dette bør dere sette av hele dagen da turen fra Lama, turen opp med kabelvognen og gåturen opp til inngangen tar tid. Siden grotten ligger 1475 m.o.h. er det kun adgang om sommeren.

Turgåing for alle

Hvis du ikke ønsker å klatre oppover bratte fjellskråninger, men foretrekker bølgende daler er dette også et alternativ. Parkens ca. 500 km med offisielle turstier byr på turer for både den erfarne turgåer og turister som bare vil oppleve noe av den naturen Majella har å by på. Mens dere går på tur er det mulig å besøke noen av museene som finnes rundt omkring i parken. To museumsmuligheter vi kan foreslå er "MOM - Museo dell'Orso Marsciano" (Brunbjørnens Museum) og Giardino Botanico di Daniela Brescia (Daniela Brescia Botaniske Hage).

Museum og botanisk hage
Brunbjørn-museet ligger i den sørlige delen av parken i byen Palena. Museets forskjellige utstillingssaler forteller historien om bjørnen, dens levevilkår og mytologien som omgir dette fryktinngytende dyret. I tillegg forteller museet om hvilke tiltak som blir tatt for å sikre at bjørnen ikke blir utryddet. Daniela Brescia Botaniske Hage befinner seg midt i parken i nærheten av byen Saunt'Eufemia a Majella, og dekket et område på 43 000 m². Hagen er hjemstedet for mer enn 500 plantearter, noe som er en betydelig andel med tanke på at hele Majella-parken huser over 1700 plantearter (ca. en tredjedel av den samlede italienske floraen). Noen av områdene i hagen gjenskaper forskjellige miljøer fra den sentrale delen av Appenninene (som Abruzzo er en del av), mens andre deler av hagen benyttes til undervisningsbruk.Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Majella Nasjonalpark