Reiser til Pescara

Byen er hovedbyen i provinsen Pescara, og er med sine 120 000 innbyggere regionen Abruzzos største by. Det ligger ut mot Adriaterhavet, der elva Aterno-Pescara munner ut

Det har vært bygd en svært moderne og imponerende gangbro tvers over kanal-munningen, slik at byens mange kilometer brede fortau og sykkelstier er i en nesten rett linje langs havet . Sin nærhet til havet gjør at byen kan tilby vakre brede strender, samt nesten 20 km strandpromenade langs byen og dens tilhørende forstedene, som er utstyrt med lidoer, lekeområder, aktivitets områder, restauranter, diskoteker, barer og natteliv til de lyse timer. I den sydlige delen av byen ligger store villaer langs kysten, og her finner du en mer rolig atmosfære. Det er også i syd at man finner byens stadion.

Byen fremstår som en pulserende by, og inviterer deg til et pulserende urbant sentrum, ikke minst takket være sin posisjon som en universitetsby, en liten ferieby eller et utfluktsmål for dagsturer, hvis du bor i landlige omgivelser hvor det hersker ro, men har behov for å komme i kontakt med dagens fartsfylte og fargerike verden.

Byens historiske sentrum er svært lite, ettersom det meste ble ødelagt under siste verdenskrig. Men det som er igjen oser av liv, da de fleste av husene i dag er innredet som puber og barer.

Historie
Pescara er blant annet kjent for å være fødebyen til poeten Gabriele D'Annunzio. Byen har mange andre attraksjoner, blant kirkene St. Cetteus og Madonna dei Sette Dolori fra midten av 1700-tallet.

Transport
Det er lett å komme til Pescara både med bil og med offentlig transport, da Pescara togstasjon ligger sentralt plassert mellom Ancona nord for byen og Bari i syd, og ca. 4 timers togreise fra Roma. Det er oppført en ny stasjonsbygning og en kjempestor parkeringsplass med 2-3000 parkeringsplasser, hvorfra det er mulig å gå ned til strandpromenaden.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Pescara