Reiser til Pescocostanzo

Opplev barokk- og renessansesjarmen

Pescocostanzo er med sine fine eksempler på barokk og renessanse tatt med på listen over Italias vakreste middelalderbyer.

Byen med det velklingende navnet Pescocostanzo har masser av sjarm, selvtillit og en god historie å fortelle. Vi befinner oss i Abruzzos høydedrag, ca. 1400 m.o.h. i et miljø som er preget av den gamle gjeterkulture, der Nasjonalparken Majella lokker i bakgahen med grotter og storslått natur.

Estetisk fremtoning

I bybildet er det arkitektoniske retningene barokk og renessanse svært fremtredende, så det er ikke rart den har blitt inkludert på listen over Italias vakreste Middelalderbyer. Pescocostanza er meget bevisst på sin estetiske fremtoning og er flinke til å holde ved like de gamle tradisjonene med bl.a. religiøse byfester og begivenheter som har som mål å videreføre de lokale håndverkstradisjonene.

Byfester

- Bli for eksempel med på Festa della Madonna del Colle i slutten av mai, med høymesse, opptog i gatene og fyrverkeri.

- Pescocostanzo har også meget viktige håndverkstradisjoner innenfor blant annet smijern og knipling av høy kvalitet. Siste lørdagen i august arrangeres La Festa degli Antichi Mestieri, en festival for disse tradisjonene. Da syder gatene av liv, boder, verksteder og opptog.

Mange besøkende

Byen med de 800 innbyggerne er rikt besøkt i sommerhalvåret av romere, napolitanere og abruzzere, og de kommer hit enten for å gå på turer i fjellene og på høysletten, eller nyte den gode stemningen og sjarmen Pescocostanzo har å by på. Her finner du både handelsliv, kunstgallerier, smykkebutikker og ca. 20 restauranter.Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Pescocostanzo