Reiser til Santo Stefano di Sessanio

Historisk og fascinerende by

Den fascinerende middelalderbyen Santo Stefano di Sessanio ligger i Italias grønne hjerte Abruzzo. Den er resultatet av et enestående bevaringsprosjekt, der den historiske stemningen har blitt tatt godt vare på.

Beliggenheten i Gran Sasso Nasjonalpark bidrar til byens skjønnhet, med et majestetisk bakteppe dannet av Rocca Calascio og Campo Imperatore. Santo Stefano di Sessanio har gjennom en årrekke hatt suksess med å tiltrekke investorer til byen, og de har bidratt til turismeutviklingsprosjekter og restaurering av mange av byens underlige bygninger.

Bevaringsarbeidet

Denne flotte byen fra 1400-tallet er bygget som en spiral som fører opp til byens tidligere kjennemerke - middelaldertårnet som dessverre kollapset under jordskjelvet i april 2009. Legg merke til all innsatsen som er brukt på bevaringsarbeidet rundt omkring i byen, bl.a. på byporten, Santo Stefano-kirken og loggia-en til Casa del Capitano. Med tanke på det store arbeidet som er lagt i bevaringen av byen, er det ikke rart at byen har blitt tatt med på den prestisjefulle listen over Italias flotteste middelalderbyer I borghi più belli d'Italia.

Originale bygninger

Byen ligger 1250 m.o.h. og rommet i sin storhetstid mer enn 4000 innbyggere, men etter en periode med fraflytting og urbanisering bor nå mindre enn 100 faste innbyggere her. Det er paradoksalt nok denne fraflyttingen for mange år siden som nå har reddet byen og gjort det mulig å gjenskape og beholde den originale stilen. Mange brukes også som ferieleiligheter for nysgjerrige besøkende.

Aktive verksted

Med hele 6 restauranter og skiftende åpningstider skulle det være gode muligheter for å finne et spisested i byen, blant annet den stemningsfulle Locanda Sotto gli Archi. Byen har også gjenskapt noen aktive verksteder med vevning eller såpeproduksjon, og dere kan her se hvordan skolene fungerte før i tiden i Santo Stefano di Sessanio.

Bestill ferieovernattinger i Santo Stefano di Sessanio

Bruk søkemotoren på toppen av siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne noe som passer dere. Velg og vrak blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i Santo Stefano di Sessanio og ellers i Abruzzo. Dere kan også kontakte oss for å få gratis veiledning ved å sende oss en email, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med over 15 års erfraring innen reiser i Italia, og er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Santo Stefano di Sessanio