Reiser til Scanno

Kniplinger, folkefester og innsjø

Besøk denne idylliske fjellandsbyen som ligger fordelt på terrasser oppetter åssidene. Scanno er kjent for sine kniplingtradisjoner som fortsatt holdes i live takket være de eldre kvinnene som arbeider i døråpningene sine og på torgene.

Scanno er en billedskjønn fjellandsby som ligger 1050 m.o.h. med sine karakteristiske byhus på rekke og rad.

Produksjon og håndverk

Byen ligger i den vakre Sagittariedalen og er kjent for fåreavl, ullproduksjon, håndverk, osteproduksjon og ikke minst kniplingtradisjonene sine. De fine pyntekniplingene som byens eldre kvinner bærer på nasjonaldraktene sine fremstilles på gammeldags vis i døråpningene, i gatene og på torgene.

Byfester

Som i så mange andre abruzzesiske landsbyer har Scanno også et rikt program med tilbakevendende folklore og religiøse fester. Første helgen i mai settes det for eksempel fokus på lokalkultur og folkedrakter. 13. juni, 1. og 16. juli feires skytshelgene Sant'Antonio, Madonna delle Grazie og Madonna del Carmine. Til slutt arrangerer byen hvert år den 14. august Il Catenaccio Nuziale - en bryllupsparade som viser et lokalt bryllup med folkedrakter og opptog.

Lago di Scanno

Scanno ligger i utkanten av Nasjonalparken Abruzzo, og kan skryte av å være Lago di Scannos nærmeste nabo. Innsjøen er den største naturlige innsjøen i Abruzzo og dens eggeformede fasong er 1700 m lang og 700 m bred. Knappe 3 km fra Scanno kan dere altså bade eller leie pedalbåter ved denne flotte innsjøen.Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Scanno