Reiser til Sulmona

Besøk mandelbyen

Byen danner noen imponerende kulisser med sitt sentrale torg Piazza Garibaldi og dets majestetiske fontene, for ikke å glemme bakteppet dekorert med snøkledde fjelltopper som pryder horisonten.

Suloma er et paradis for snopeglade reisende! De sukkerdekte mandlene (confetti på italiensk) er kjent over hele verden og selges i gatene i Sulmona, spesielt i livlige Corso Ovidio (oppkalt etter den berømte poeten).

Bryllupsmandler og mandelmuseum

Mandlene kommer i alle slags fasonger og størrelser, som blomster og insekter innpakket i fargerik cellofan. Her finner du nok av originale og fine suvenirer/gaver. De berømte confetti brukes ofte i Italia i forbindelse med bryllup og dåp som bomboniera - en liten dekorativ pyntesak til gjestene. Du kan besøke Museo dell'arte Confettiera på Via Stazione Introdaqua 55 helt gratis (stengt på søndager).

Markedsliv og hesteveddeløp

Men Sulmona er mye mer enn bare sukkermandler. Byens knutepunkt er den flotte plassen Piazza Garibaldi med sin imponerende fontene og utsikt mot Majella-fjellenes hvite tinder. På onsdager og lørdager i sommermånedene pulserer stedet med liv da folk fra fjern og nær kommer til markedet. Hvert år i juli arrangeres et hesteveddeløp kalt Il Palio, eller kanskje hvitløksfestivalen La Sagra dell'Aglio Rosso di Sulmona er noe for deg? Campo Fano avholdes også i juli, der områdets spesielle røde hvitløk blir feiret med mange smaksmuligheter akkompagnert av musikk og gradering av hvitløk.

Danske kunstnerinspirasjoner

Begge de danske malerne P. S. Krøyer og Kristian Zahrtmann baserte noen av sine kunstverk på Piazza Garibaldi tidlig på 1900-tallet. Zahrtmann bodde en stund i landsbyen Civita d'Antino.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Sulmona