Dra på en vingårdsferie på en deilig Agriturismo i Nord-Italia

Nord-Italia kryr av lekre Agriturismoer. Blir du med?

Bestill de beste Agriturismoene i Nord-Italia hos Escapeaway. Vi har Norges beste utvalg av håndplukkede vingårder der hele familien kan nyte en deilig ferie.

Vakre Nord-Italia er et klassisk yndlings-reisemål for reiselystne nordmenn. Dette er delvis fordi området er lett tilgjengelig fra Nord-Europa: du kan ankomme din feriebolig i Nord-Italia etter en relativt overkommelig kjøretur i egen bil, eller noen få timer med fly. I tillegg er Nord-Italia verdensberømt for både sin naturskjønnhet og kulturrikdom, og mulighetene for en uforglemmelig ferie i området er mange, uansett hvilken form for ferie du kunne tenke seg. At klimaet er behagelig mesteparten av året, og meget solrikt i sommerhalvåret, gjør også Nord-Italia til et ettertraktet reisemål.

Slapp av i solen på en vingård i Toscana

Når du skal bestille din ferie i Nord-Italia er det naturligvis viktig at du tenker over hva du ønsker å få ut av ferien. Ta for eksempel en ordentlig pause fra hverdagens stress, og koble helt av i landlige omgivelser med en agriturismo-ferie. En agriturismo-ferie innebærer nemlig alt av fred, ro, god plass og lekker mat basert på smakfulle og lokalt produserte råvarer.

Definisjonen på en agriturismo er, ifølge italienske regler, at det foregår en form for mat- eller vinproduksjon på stedet. En typisk agriturismo i Nord-Italia kan for eksempel være en vingård i Toscana, eller det kan være et landsted i Piemonte som produserer nøtter og syltetøy. Mulighetene er mange og nesten uendelige. Noen agriturismoer huser også gårdsdyr, noe barna gjerne setter stor pris på hvis dere reiser som familie.

>>> Les mer om kjør-selv-ferie til Italia

En autentisk reiseform for hele familien, med respekt for lokal kultur og natur

Agriturismo er en måte å feriere på som passer til hele familien. Barna kommer til å elske å følge med på livet på bondegården, med god plass til å leke på, og de voksne setter som regel stor pris på de vakre omgivelsene, den gode maten og den autentiske opplevelsen en agriturismo-ferie tilbyr. Det er ikke en tradisjonell ferie der man kanskje bor på et stort hotell som kan føles litt anonymt.

På en agriturismo blir man ofte kjent med vertene, og mange av stedene er familiedrevne, noe som fører til et dypt engasjement i å gi deg en positiv opplevelse. De fleste agriturismoene er meget oppmerksomme på å tilby ferieovernattinger der respekten for lokal natur og kultur står i fokus. En ferie på en agriturismo i Nord-Italia er en ferie med hjerte og sjel - samtidig som de fleste stedene vil ha alle tenkelige former for moderne komfort tilgjengelig.

Escapeaway samarbeider med mange fremragende agriturismoer spredt over det meste av Nord-Italia. På noen av dem kan dere bo i en egen ferieleilighet med kjøkken. De fleste har svømmebasseng, og mange har også barnebasseng på stedet.

Nord-Italia er ledende innenfor agriturismo-reiser

Når du reiser med Escapeaway får du spesielt gode muligheter til å velge en agriturismo som feriebolig i disse nord-italienske regionene:

>>> Agriturismo i Toscana
>>> Agriturismo i Piemonte
>>> Agriturismo i Liguria
>>> Agriturismo i Umbria

Hvis du er glad i overdådig arkitektur og kunst i verdensklasse vil du føle deg som en fisk i vannet i de nord-italienske byene. Store deler av den moderne, europeiske kulturen slik vi kjenner den stammer herfra, noe historiske kulturbyer som Firenze, Venezia, Genova, Milano, Pisa, Siena og Verona fortsatt bærer tydelig preg av. Det er ikke mange områder i verden som har en så imponerende konsentrasjon av vakre og interessante byer, fylt med kultur-, arkitektur- og kunstskatter fra Renessanse, Middelalderen og enda tidligere epoker.

Flere av agriturismoene Escapeaway har gleden av å samarbeide med ligger med komfortabel avstand til en eller flere av de store nord-italienske byene. De fleste er omgitt av småbyer som kan være både interessante, pittoreske og hyggelige. Å utforske landskapet og byene i nærområdet er en stor fornøyelse når du ferierer på en agriturismo i Nord-Italia.

Agriturismo i Nord-Italia mellom fjell, strender og vinmarker

Utover de kulturelle og historiske rikdommene lokker Nord-Italia med en storslått og variert natur som man sjeldent får sett maken til. Piemontes snøhvite fjelltopper, dype skoger og kjølige innsjøer, Ligurias bratte klipper, ville blomster og vidstrakte sandstrender, Toscanas kuperte vinmarker og Umbrias bølgende bakker - nesten uansett hvilke naturomgivelser du foretrekker, vil du kunne finne dem i Nord-Italia. Men naturen (og landbrukskulturen) er ikke bare en fryd for øyet, den innbyr også til en aktiv ferie med f.eks. turgåing, sykkelturer, sport og mye mer.

Naturskjønnheten er med på å gjøre en agriturismo til et godt overnattingsvalg når reisen går til Nord-Italia. Nyt et avslappende opphod på landet i dette flotte hjørnet av Europa.

Hvis du vil få tips til hvordan du kan skreddersy din agriturismo-ferie i Nord-Italia, må du gjerne kontakte oss i Escapeaway. Eventuelt kan du bruke søkemotoren ovenfor til å finne noe som passer deg.

>> Les mer om agriturismo