Vingårdsferie i Italia

Glad i vin, lyst til å lære mer om vin – og det omgitt av frodige vinranker og bølgende åser på den italienske landsbygda?  Da er vingårdsferie i Italia noe for deg. 

På en vingårdsferie kan du la deg fortrylle av de bølgende vinmarkene, samtidig som det ofte er mulig å utforske den lokale gastronomien på vingården og bestille vinsmakinger under kyndig veiledning. Vinsmakingene består som oftest av en omvisning på vingården, en vinsmaking ledsaget av lokale spesialister og muligheten til å kjøpe flasker fylt med velsmakende og fersktappede dråper med hjem.

 

>> Les mer om vingård

Kart over Italia

Populære hoteller i Italia

Italia, Sør-Italia, Sicilia, Mongiove
  • Nærmeste flyplass: 169 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Piazza al Serchio
  • Nærmeste flyplass: 99 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Liguria, San Lorenzo al Mare
  • Nærmeste flyplass: 88 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

 

Her kan du lese mer om Italias beste og mest prestisjefylte vindistrikter og bestille opphold på de italienske vingårdene. Bruk søkemotoren ovenfor for å finne den perfekte vingårdsferien i Italia. Ta gjerne også kontakt med oss på telefon eller email for råd og veiledning. La Italias store vindistrikter smaksette ferien din!

Langhe
Mange omtaler regionen Piemontes vindistrikt Langhe som "det nye Toscana", noe som skyldes det levende landskapet med den høye konsentrasjonen av vinprodusenter. Området her i Nord-Italia er også kjent for sin gastronomi i særklasse, sine stemningsfulle middelalderbyer og sine vel bevarte festninger som alt kulminerer i det kulturelle sentrumet Alba. Noen av Italias mest prestisjefylte viner dyrkes her i Langhe-distriktet, med navn som Barolo, Barbaresco og hvitvinen Arneis som eksempler. Piemonte har også andre fordeler ved å være en nyoppdaget perle: prisnivået er ofte lavere enn i andre og mer eksponerte turistområder i Italia.

>>> Finn en vingård i vindistriktet Langhe her

Valpolicella
I vindistriktet Valpolicella, som har både Gardasjøen og Verona som nærmeste naboer, dyrkes den kraftige rødvinskongen Amarone. Her passer vinbøndene godt på sine marker, og området har Italias høyeste jordpris. Den meget korte avstanden til atskillige utfluktsmuligheter (f.eks. Gardaland, Gardasjøen og operaen i Verona) og den gode beliggenheten i forhold til motorveinettet som fører deg til både Milano, Bergamo, Venezia og Adriaterhavet, gjør en vingårdsferie til et godt valg for hele familien.

>>> Finn en vingård i vindistriktet Valpolicella her

Chianti
Toscanas verdenskjente vindistrikt er mye mer enn en landskapsmessig åpenbaring, med stolte og karakteristiske middelalderbyer. Chianti er nemlig også i høy grad preget av ville og fjellrike skogsområder. Men området er først og fremst dekket av bølgende vinmarker som fryder øyet og ganen, med et bemerkelsesverdig antall vingårder. For de kulturinteresserte har Chianti en geografisk fordel da det grenser mot Firenze i nord og Siena i sør.

>>> Finn en vingård i vindistriktet Chianti her

Iseosjøen og Franciacorta
Franciacorta er et av Italias edleste alternativer til champagne, da det er her de eksklusive Brut-boblene produseres, samt mange lokale viner med DOC- og DOCG-anerkjennelser. Vindistriktet Franciacorta grenser til Iseosjøen i nord, der den forlokkende øya Montisola venter på deg, og til motorveien mellom Milano og Venezia i sør. I tillegg til nabosjøen Iseo og de mange vinpodusentene, byr distriktet også på en golfbane kalt Franciacorta Golf Club og Franciacorta Outlet der de shoppingglade kan gjøre et kupp på all verdens designmerker.

>>> Finn en vingård ved Iseosjøen og Franciacorta her