Vingårdsferie i Italia

Reis til Italia på en vingårdsferie og nyt de lokale råvarene rett utenfor døren. For reisende som simpelthen elsker middelhavskost og de tilhørende druene, vil en vingårdsferie i et av Italias utallige vindistrikter gjøre underverker. På en vingårdsferie i Italia vil du fort bli grepet av den terapeutiske effekten som stammer fra de bølgende vinmarkene. 

I tillegg vil det ofte være mulig å utforske det lokale kjøkkenet på vingården og bestille vinsmaking under kyndig veiledning. Vinsmakingene består typisk av en omvisning på gården, en vinsmaking ledsaget av lokale spesialiteter og mulighet til å kjøpe med seg flasker fylt med velsmakende og fersktappede dråpene hjem.

Finn en vingård i et område som passer dere godt

Benytt søkemaskinen på toppen av siden til å søke etter en vingårdsferie i Italia med Escapeaway. Du kan selv velge reisedatoer- og lenge og om du ønsker å kjøre selv eller bestille hele reisen som en pakkereise med fly, hotell og leiebil.

>> Les mer om vingård

Kart over Italia

Populære hoteller i Italia

Italia, Sør-Italia, Sicilia, Taormina
9,9
Fantastisk
142 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Pelago
9,5
Fantastisk
108 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 51 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sør-Italia, Sicilia, Ragusa
9,5
Fantastisk
484 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 103 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Utvalgte vindistrikter i Italia

Her kan du lese mer om Italias beste og mest prestisjefylte vindistrikter og bestille opphold på de italienske vingårdene. Bruk søkemotoren ovenfor for å finne den perfekte vingårdsferien i Italia. Ta gjerne også kontakt med oss på telefon eller email for råd og veiledning. La Italias store vindistrikter smaksette ferien din!

Langhe
Mange omtaler regionen Piemontes vindistrikt Langhe som "det nye Toscana", noe som skyldes det levende landskapet med den høye konsentrasjonen av vinprodusenter. Området her i Nord-Italia er også kjent for sin gastronomi i særklasse, sine stemningsfulle middelalderbyer og sine vel bevarte festninger som alt kulminerer i det kulturelle sentrumet Alba. Noen av Italias mest prestisjefylte viner dyrkes her i Langhe-distriktet, med navn som Barolo, Barbaresco og hvitvinen Arneis som eksempler. Piemonte har også andre fordeler ved å være en nyoppdaget perle: prisnivået er ofte lavere enn i andre og mer eksponerte turistområder i Italia.

>>> Finn en vingård i vindistriktet Langhe her

Valpolicella
I vindistriktet Valpolicella, som har både Gardasjøen og Verona som nærmeste naboer, dyrkes den kraftige rødvinskongen Amarone. Her passer vinbøndene godt på sine marker, og området har Italias høyeste jordpris. Den meget korte avstanden til atskillige utfluktsmuligheter (f.eks. Gardaland, Gardasjøen og operaen i Verona) og den gode beliggenheten i forhold til motorveinettet som fører deg til både Milano, Bergamo, Venezia og Adriaterhavet, gjør en vingårdsferie til et godt valg for hele familien.

>>> Finn en vingård i vindistriktet Valpolicella her

Chianti
Toscanas verdenskjente vindistrikt er mye mer enn en landskapsmessig åpenbaring, med stolte og karakteristiske middelalderbyer. Chianti er nemlig også i høy grad preget av ville og fjellrike skogsområder. Men området er først og fremst dekket av bølgende vinmarker som fryder øyet og ganen, med et bemerkelsesverdig antall vingårder. For de kulturinteresserte har Chianti en geografisk fordel da det grenser mot Firenze i nord og Siena i sør.

>>> Finn en vingård i vindistriktet Chianti her

Iseosjøen og Franciacorta
Franciacorta er et av Italias edleste alternativer til champagne, da det er her de eksklusive Brut-boblene produseres, samt mange lokale viner med DOC- og DOCG-anerkjennelser. Vindistriktet Franciacorta grenser til Iseosjøen i nord, der den forlokkende øya Montisola venter på deg, og til motorveien mellom Milano og Venezia i sør. I tillegg til nabosjøen Iseo og de mange vinprodusentene, byr distriktet også på en golfbane kalt Franciacorta Golf Club og Franciacorta Outlet der de shoppingglade kan gjøre et kupp på all verdens designmerker.

>>> Finn en vingård ved Iseosjøen og Franciacorta her

Vingårdsferie i Italia med Escapeaway

Italia er én av verdens mest respekterte vinprodusenter. Mange av landets små, hyggelige vingårder har sjarmen intakt og vinranker som står fascinerende i solen i de bølgende åkrene. På en vingårdsferie i Italia kan du oppleve alt dette på nært hold.

Vingårdsferier i Italia byr på opplevelser som du neppe finner på en allminnelig ferie. Du kommer i nærkontakt med lokalbefolkningen og får anledning til å delta i arbeidet med vinen. Dette er en flere tusen år gammel tradisjon, som har en enorm betydning for italienerne selv. 

På en vingård i Italia er det opplevelser å finne, enten du reiser alene, med en partner eller med hele familien. For barn kan en vingårdsferie være meget lærerik, og for nyforelskede par er denne ferieformen et romantisk tilskudd til kjæresteforholdet. 

>> Se alle våre reiser her og reis til Italia med Escapeaway