Reiser til Aostadalen

Liten og skyhøy

Oppdag noen av de beste skiresortene Italia har å by på om vinteren, og se det forvandles til et naurskjønt paradis om sommeren. Frodige skoger prydes av hvite isbreer i fjellene, mens i dalene finner du rislende bekker og sangglade fugler. Kom og se selv!

Besøk det andre Roma

Aostadalen kryr av historiske attraksjoner - spredt rundt dalen finner du flere slott og borger der begivenhetenes gang en gang i tiden ble styrt, og i Aosta by kan du se mange romerske ruiner som har skaffet byen kallenavnet ”Det andre Roma”. Utover en unik utsikt kan du også virkelig få et godt inntrykk av livet i Middelalderen her i regionen, samt bli satt inn i tidens arkitektur og forvsvarsstrategi - det er nemlig kun de borgene som var smartest bygget som holdt stand mot de mange krigene og kampene som har preget dette grenseområdet.

Store naturopplevelser

I dalene renner små bekker med iskaldt vann fra snøtoppene. I Aostadalen finner du flere tradisjonelle gamle byer og borger, omgitt av høye fjelltopper som med sitt ruvende nærvær virkelig preger livet i dalen. Et av disse fjellene, Monte Bianco, kan med sine 4810 m.o.h. velfortjent kalle seg Italias største fjell. Fjellene dominerer den vestlige delen av regionen og den kjente ski-destinasjonen Courmayeur. Rett ved den sveitsiske grensen i Sankt Benhards fjellpasset kan du besøke munkenes klosterherberge, hvor det sies at de katolske munkene siden 1000-tallet oppdrettet og trente opp de kloke redningshundene, Sankt Bernhard.

Aktiv ferie

Regionen Aostadalen byr på mange spennende muligheter for en aktiv ferie hvis du vil krydre ferien med mer enn å nyte det deilige klimaet med et glass lokal vin i hånden. Aostadalen er preget av Alpene hvis fjelltinder kan sees så langt øyet rekker, og der er også i denne regionen de kjente fjellene Monte Cervinia, ellers kjent som Matterhorn, og Monte Bianco, best kjent som Mont Blanc, holder til. Finn ditt naturparadis med en ferie i Aostadalen og la fjellene ta pusten fra deg mens du utforsker det majestetiske landskapet. Det er flere turstier i området med forskjellige lengder og vanskelighetsgrader, så alle kan få en opplevelse som passer til deres fysiske form og hvor god tid man har. Terrengsyklister finner nok av utfordringer i fjellene, men den slags utfoldelser krever nok litt mer enn alminnelig god form. Eventuelt kan du ta sykkelturen langs landeveiene, som til sammen er over 1000 km lange.

Ferie for to

En romantisk ferie med sin elskede ved sin side står som regel høyt på ønskelisten for mange. I Aostadalen kan drømmen bli virkelighet hvis du forbinder romantikk med uendelige utsikter som tar pusten fra deg, fred og ro til å bare være to, og muligheten for en piknik i en av de grønne engene. Omgitt av fjelltopper med glitrende snø på toppen, grønne enger med kyr og saueflokker, og spennende små borger er den romantiske stemningen til å ta og føle på, og det er bare å nyte livet. Om kvelden kan man se hverandre dypt i øynene over en deilig middag tilberedt med de lokale råvarene av høy kvalitet og et glass eller to av vinen fra naboregionen Piemonte. Drømmer du om en ferie i det ekte Italia, der man fortsatt fornemmer hverdagens rytme i de små, autentiske byene med lokalt preg, og er det viktig for deg å finne fred og ro, gjør du lurt i å reise til Aostadalen. Her virker det som om tiden har stått stille når man spaserer rundt i de små fjellandsbyene.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Aostadalen

 • Courmayeur
  3 hoteller
  Courmayeur har akkurat den hyggelige stemningen man forbinder med en ekte alpeby, i tillegg til et rikt shopping-, bar- og restaurantliv. I tillegg til skisport i høyeste kasse om vinteren byr Courmayeur også på utallige aktiviteter om sommeren.
 • Bard
  1 hotell
  Bard har nylig fått sin plass på listen over de vakreste middelalderbyene i Italia. Oppe på en klippetopp ligger borgen Forte di Bard, som nå til dags er byens kulturelle sentrum med museer og konserter under åpen himmel.
 • Cervinia
  1 hotell
  Cervinia ligger ved foten av det 4480 meter høye fjellet Matterhorn, og er blant de beste skiområdene i Europa. Den høye beliggenheten gir deg normalt masse snø rundt den lille byen som har alt du trenger for å slappe av etter en dag i løypene.
 • Saint Nicolas
  1 hotell
  Den vakre beliggende fjellbyen Saint Nicolas ligger ideelt for utflukter i hele Aosta-dalen eller till nabolandene Frankrike og Sveits. Like mot sør ligger den store naturparken "Gran Paradiso" og mulighetene for å vandre, ride eller sykle er tallrike.
 • Fra Antagnod har du den mest vidunderlige utsikten over Ayas-dalen hvor du er omkranset av idyllisk, skjønn natur. Dette vestvendte, solrike området er i de senere årene blitt kjent som et ideelt skiområdet for familier, men kan besøkes hele året.
 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Antey Saint André ligger innenfor rekkevidde av flere populære skiområder. Den lille landsbyen er dog også et ideelt utgangspunkt for aktiv utforskning av de naturskjønne omgivelsene om sommeren. Nyt for eksempel den friske alpeluften på vandre- ... eller sykkelturer. Les mer

Populære hoteller i Aostadalen

Italia, Aostadalen, Courmayeur
 • Nærmeste flyplass: 152 km
 • Svømmebasseng
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Aostadalen, Courmayeur
 • Nærmeste flyplass: 152 km
 • Svømmebasseng
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Aostadalen, Saint Nicolas
 • Nærmeste flyplass: 146 km
 • Restaurant
 • Parkering / Garasje

Aosta by, eller ”Det andre Roma”, er full av gamle, romerske ruiner som fremdeles preger bybildet. I tillegg til disse historiske serverdighetene kan du nyte det store tilbudet at kaféer og restauranter i byen, samt ta en aldri så liten shoppingdag.

Hva sier gjestene i Aostadalen?

9,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 7 anmeldelser