Reiser til Bard

Opplev fjellbyen Bard

Mellom to høye fjell nede i en dal finner dere landsbyen Bard med sin fryktinngytende og uinntakelige borg på klippetoppen. Å besøke borgen Forte di Bard og landbyen Borgo di Bard er som å bevege seg tilbake i tid.

Bard ligger på grensen til Piemonte, bare 70 km nord for Torino, og har nylig blitt inkludert på listen over de vakreste middelalderbyene i Italia, I Borghi più belli d'Italia . Hvis dere skal til Aosta-dalen, kan dere ikke unngå å passere Bard.

Borgo di Bard


Bard er en middelaldersk åpenbaring. Landsbyen (borgo på italiensk) består av bare én hovedgate kalt Via Vittorio Emanuele II, som går parallelt med borgen nede i dalen. I begynnelsen av gaten finner dere en kiosk og et trattoria, og ved enden dukker kirken Maria Assunta og rådhuset opp. Flere bygninger i gaten kan dateres helt tilbake til det 15. og 16 århundre, som for eksempel Casa Challant, Casa del Vescovo og Casa della Meridiana.

Forte di Bard

Selve borgen er fordelt på flere nivåer, og dere ankommer først et slags velkomstsenter (åpnet i 2009) der dere kan ta tre panoramiske heiser opp til borgen (gratis). Fra heisen kan dere se hele dalen og byens hustak. I velkomstsenteret kan dere se kortfilmer om borgen, lese brosjyrer om borgen og utfluktsmulighetene i området, og ellers få svar på stort sett hva som helst. Borgen har med tiden blitt omgjort til et kulturelt sentrum der det arrangeres konserter under åpen himmel. Det omfattende restaureringsarbeidet av borgen begynte i 1993 og ble først ferdig i 2008. Borgen huser fem interessante museer, deriblant Alpine Museum Museo delle Alpi , som tar besøkende med på en reise gjennom de vestlige alpene i dag, landskapene, menneskene og mytene. De fire andre museer er Barnas Alper, Kunsthall for Samtidskunst, Grense-museet og Borg-museet.

Spesialiteter og kunsthåndverk


I Bard er det mange muligheter for å kjøpe lokale produkter og lære om områdets håndverkstradisjoner. Omtrent i midten av landsbyen Bard ligger Adret - Casa della Meridiana, som spesialiserer seg på lokale spesialiteter og gaveartikler. Her kan dere smake på og kjøpe lokale produkter fra Aosta-dalen. Butikken er åpen i helgene 10:00-19:00 og hver dag i hele juli og august (mandager stengt). Det ligger på hovedgaten, Via Vittorio Emanuele II, 75. Oppe i borgen finner dere også butikker som selger delikatesser som Sapori del Forte bokhandelen La Librería del Forte, sjokoladebutikken Cioccolateria del Forte, verkstedet med lokalt håndverk Artigianato del Forte og en kafé hvis varme sjokolade sies å skulle være en lang kjøretur verdt.

Parkeringsmuligheter


Under velkomstsenteret i borgen ligger en overbygd garasje på gateplan med fornuftige priser. Alternativt kan dere parkere gratis i enden av landsbyen, oppe ved kirken, eller langs elva (på motsatt side av byen Hone), hvorfra det går hyppige og gratis shuttlebusser til velkomstsenteret. Nærmeste togstasjon er Pont-Saint-Martin, ca. 5 km unna.

 

Bestill ferieovernattinger i Bard

Bruk søkemotoren på toppen av siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne noe som passer dere. Velg og vrak blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i Bard og ellers i Aostadalen. Dere kan også kontakte oss for å få gratis veiledning ved å sende oss en email, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med over 15 års erfraring innen reiser i Italia, og er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

 Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Bard