Reiser til Cervinia

Stå på ski ved Tobleronefjellet

Breuil-Cervinia garanterer ved sin beliggenhet på 2048 m.o.h sikker snø og gode skiløyper. Skiområdet ligger mellom 2048m.o.h og 3488m.o.h og om sommeren er det mulig å stå på isbreen Plateau Rosa helt opp til 3.900 m.o.h.

Cervinia ligger ved foten av det 4480 meter høye Matterhorn (også kalt Tobleronefjellet), og tilbyr perfekte snøforhold og supert skiløp. Byen og starten av selve skiområdet ligger i 2048 meters høyde med den høyeste skistarten på 3488 m.o.h. Skiområdet henger sammen med Zermatt i Sveits og er et av de beste områdene i Europa, ikke minst på grunn av den høye beliggenheten som gir masse snø, og dessuten mulighet for å stå på ski på isbre, noe som sikrer sesongen fullstendig.

Kart over Cervinia i Italia

Når du klikker på kartet nedenfor kan du se både skiheiser og løyper i området, og samtidig danne deg et inntrykk av plasseringen av feriehus i området. Vi i Escapeaway håndplukker gode hoteller og ferieleiligheter som lever opp til våre krav om pris og kvalitet. I Cervinia ligger de fleste hotellene og leilighetene samlet inne i byen med kort avstand til skiheisene i Breuil, som raskt frakter deg opp til skiområdet. 

Italiensk bystemning tvers igjennom

Cervinia er ikke en stor by, men den er utrolig sjarmerende med sin hyggelige, lille gågate der du finner flere gode restauranter, små kaféer, pizzeriaer, barer og diskoteker der det holdes after-ski. Byen ligger der to mindre elver møtes og det meste er demmet inn av sjarmerende steinmurer, noe som skaper en klassisk alpestemning. Man er ikke tvil om at man befinner seg i en turistby, men det gjør ikke noe da bygningene er fylt opp med stil og respekt for områdets arv. 

Sentral og god skiskole

For flere år siden var Cervinia kjent for å tilhøre den bedre delen av borgerskapet, et stempel som fortsatt henger litt igjen - på kveldene kan dere f.eks. se de fine italienske damene spasere sin aftentur langs gågaten. Byen ansees som en av de fineste skidestinasjonene i Italia, men til tross for dette er prisnivået både i byen og på fjellet forholdsvis rimelig. I byen finner dere en veldig god skiskole med sentral plassering i forhold til by og løyper, noe som gjør det lett å møtes til lunsj eller lignende.

Skiområdet

Cervinia har ca. 150 km med lokale skiløyper som alle starter ved én hytte. Området er fint til nybegynnere. Men Cervinia er også en del av det noe større skiområdet med det velklingende navnet Breuil-Cervinia Valtournenche Zermatt, som fordeler seg på 3 daler og rekker helt inn Sveits. Høydeforskjellen går fra 1524 og helt opp til 3883 m.o.h. med muligheter for å stå på ski om sommeren. 

Samlet får du mer enn 150 løyper og opptil 350 kilometer skiløp i området, som er dominert av brede boulevard-løyper, og dermed ideelle forhold både for nybegynnere og de mer erfarne. Man kjøper heiskort til enten den ene eller begge sider av fjellet. Det er en snowpark i Cervinia, som er Europas høyeste og Italias mest snøsikre i 2800 meters høyde.

Buss eller bil?

Du finner lett frem til Cervinia med bil fra motorvei A5 Torino-Aosta. Genève er en av de nærmeste flyplassene, og derfra går ferden gjennom den gjenåpnede Mont Blanc-tunnelen. Nærmeste flyplass i Italia er Torino (1½ - 2 timer) eller Milano Malpensa (2 - 2½ timer) - herfra kan du finne bussforbindelser.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Cervinia