Reiser til Monterosa

Skiområdet Monterosa er oppkalt etter fjellet med samme navn, og strekker seg ut over dalene Ayas, Gressoney og Alagna. Til sammen har Monterosa over 200 km med alpinløyper.

Her finner du skiopplevelser for enhver smak. Området henger godt sammen med enkelte små unntak. Løypene ed Antagnod og Gressoney St. Jean er ikke forbundet med det store, sammenhengende heissystemet, men skibussene gjør at du kjapt og greit kommer deg fra sted til sted.

Off-pist og heli-skiing

Off-pist-mulighetene er uendelige og utfordrende for alle. Den store variasjonen i terrenget gjør at det også finnes lettere løyper for begynnere og de som vil ta det litt rolig. Løypene er velpreparerte og heissystemet meget effektivt til tross for at mange av heisene har eksistert i flere år. Heli-skiing er utrolig populært i dette området, og er en helt unik opplevelse. Da hopper man ut av helikopteret på toppen av en av de mange fjellspissene, og sammen med en fjellguide går turen ned en av de utfordrende off-pist-uthengene.

Hvordan finne frem til Monterosa

Det er ikke mange sengeplasser i de tre dalene, derfor er det ikke så mange skiløpere i løypene i ukedagene. Situasjonen er litt annerledes i helgene da innbyggere fra Milano og Torino kjører opp til det populære skiområdet. Fra Geneve kommer du lettest med bil gjennom Mont Blanc-tunnelen. Det er 1½ - 2 timers kjøring fra Torinos flyplass og er 2 - 2½ timers kjøring fra Milanos flyplass Malpensa til feriebyene og skiområdet.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Monterosa