Badeferie i Italia 

Dra på strandferie ved havet eller innsjøene i Italia – her er det uendelige muligheter for sol, strand og sand.

Bestill din badeferie i Italia med Escapeaway og la nedtellingen begynne. Du kan velge blant destinasjoner ved Italias deiligste strender, både langs Middelhavet og ved de store innsjøene.

En badeferie i Italia er en uforglemmelig kombinasjon av "La Dolce Vita", sol, sand og vann. Du kan velge mellom alle slags strender og ferieovernattinger hos Escapeaway, enten du reiser alene eller med hele storfamilien.

Kanskje du planlegger en solferie i fjellene der luften er frisk og temperaturene mer "nordisk"? Eller er du ute etter en badeferie ved kysten, der barna kan boltre seg i bølgene og foreldrene kan få sand mellom tærne og brunfarge på kroppen? Uansett hva du har tenkt deg, hjelper våre dyktige rådgivere deg med å sette sammen en badeferie tilpasset dine behov og ønsker.

Badeferie ved de store innsjøene

De store innsjøene i Nord-Italia er populære på grunn av. den relativt korte avstanden til Norden. Her er strendene kanskje ikke de mest imponerende, men de interessante byene, dramatiske fjellene og det deilige klimaet gjør definitivt opp for det.

De mest populære badestedene ved de store innsjøene er:
- Gardasjøen
- Comosjøen
- Maggioresjøen

Badeferie ved Lidoen / Adriaterhavet

De brede sandstrendene ved Adriaterhavskysten er også kjent som Lidoen, og her får du solferie for alle pengene med kort avstand til opplevelser i Venezia og båtturer i lagunene:

De mest populære badestedene ved Lidoen er:
- Lido di Jesolo
- Bibione
- Caorle

Hvis du tenker å begi deg ut på en bilferie ned til støvellandet, anbefaler vi å lese vår artikkel med tips og råd angående bilferier til Italia.

Badeferie hele sommeren

I Italia får du mulighet til å bade i både havet og innsjøene gjennom hele sommeren. Om våren og høsten er det nok kun de modigste som tør å dyppe tærne i innsjøene, som blant annet fylles med smeltevann fra fjellenes vintersnø. Men svømmebassengene holdes vanligvis åpne til slutten av september eller til midten av oktober, så du kan alltids hoppe i vannet uten å måtte reise sør for Roma, selv om du her får en enda mer eksotisk opplevelse.

For nordmenn som ønsker å dra på badeferie i Italia har Gardasjøen og Lidoen vært dominerende reisemål i flere tiår. Men det har etterhvert blitt mulig å fly lengre til en billigere penge, så nå når vi også frem til f.eks. Sardinia, som frister med noen av Europas mest fantastiske strender, masse plass og liten sannsynlighet for at naboene dine har vært der før deg.

Hvis du elsker Toscana, kan en badeferie på den toskanske vestkysten kanskje friste, med både bademuligheter og korte avstander til arkitektur i Firenze, Lucca og Pisa.

>>> Les mer om badestrendene i Toscana her

>> Les mer om badeferie

Kart over Italia

Populære hoteller i Italia

Italia, Nord-Italia, Liguria, Rapallo
9,5
Fantastisk
2029 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Nord-Italia, Liguria, Santa Margherita Ligure
8,9
Meget bra
823 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 30 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Vada
9,1
Fantastisk
310 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi