Reiser til Basilicata

Besøk historiske Basilicata

Bestill ferieovernattingene deres i Basilicata og se frem til en Italia-ferie utenom det vanlige. Den sør-italienske sjarmen kombinert med uslåelige naturlandskaper, samt labyrintbyen Matera som lenge har prydet UNESCOs verdensarvliste gjør denne lille perlen i sør vel verdt å besøke.

Store deler av Basilicata ligger i kupert terreng med storslåtte utsikter, frodige fjellsider og lange avstander mellom byene og tettstedene. Venosa er en av dem – en liten, men fascinerende landsby med spennende serverdigheter og trivelig stemning – og Matera er en annen – en historisk by og et kapittel for seg selv.

Flere av Basilicatas byer ligger på mer enn 700 m.o.h. og sommerkveldene kan bli relativt kjølige. Basilicata er for øvrig en av Italias kjøligste regioner om vinteren, til tross for sin sørlige posisjon.
Landskapet i Basilicata varierer mye, og dere merker nok stor forskjell på den joniske kysten i øst og klippekysten i vest. Den nordlige delen av Basilicata er av vulkansk opprinnelse, og her er jorden veldig fruktbar og området er rikt på festninger og slott fra middelalderen.

Basilicata har som sine naboregioner også vært under innflytelse av mange forskjellige nasjonale imperier. Grekerne, romerne, byzantene, saracenerne og normannerne har alle satt sine preg på regionen, og dere kan se spor av disse forskjellige epokene flere steder i Basilicata.

Vi tilbyr ferieovernattinger i Basilicata med flotte beliggenheter som gir dere et godt grunnlag for å utforske denne fascinerende regionen. Dere kan også lett nå naboregionene Puglia, Campania og Calabria herfra, og få en smakebit av de forskjellige livsstilene i sør-Italia.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Basilicata

  • Gjesteanmeldelser 9,6
    Matera
    4 hoteller
    Matera er et av de beste eksemplene på at den litt oversette søritalienske region Basilicata har mye å by på som reisemål. Hovedattraksjonen i Matera er utvilsomt grottebyen som en gang ble kalt for "Italias skam", men som i dag er forvandlet ... til sjarmerende restauranter, butikker og hoteller. Les mer
  • Da den berømte filmregissøren Francis Ford Coppola kjøpte et hjem til familien i Bernalda, kastet det en viss glans over byen. Men en reise til Bernalda i Italias "hæl" er også en sjanse til å oppleve en region som har blått skånet for masseturismens klør.
  • Melfi ligger ved foten av Monte Vulture, og oser av ekte middelalderstemning. Ikke minst på grunn av den imponerende og vakre normannerfestningen fra det 11. århundret, men også nede i de smale brosteinsgatene hvor du finner utallige spisesteder.
  • Metaponto er et av de mest populære reisemålene i Basilicata-regionen, noe som ikke er så vanskelig å forstå. Her finner du alt man kan forvente av en klassisk badeby med en kilometerlang, familievennlig sandstrand og tilhørende fasiliteter.

Avlegg hovedstaden Potenza en visitt

Potenza, Basilicatas hovedstad, er den høyest beliggende regionshovedstaden i Italia der den flotter seg i cirka 820 m.o.h. høyde. Selv om byen har vært underlagt mange forskjellige kulturer og folkeslag, er det meste av det historiske sentrum ødelagt på grunn av omfattende jordskjelv. Men det finnes fortsatt en del monumenter i byen dere kan besøke, som f.eks den romerske villaen, katedralen og kirken San Francesco d'Assisi.

Ikke glem den historiske labyrintbyen Matera...

Matera er en kunstnerisk by med en svært rikholdig historie. I middelalderen lå Matera primært under Byzantinsk herredømme, som etterhvert ble overtatt av lombardisk kontroll, deretter saracensk styre, etterfulgt av normanske herskere. Under normannene havnet Matera under direkte innflytelse av kongen, noe som førte til at byen virkelig blomstret i denne perioden. Byen har mange spennende severdigheter fra disse forskjellige epokene. Matera er meget kjent for alle hulene i fjellet som faktisk var bebodde helt frem til 1960, inntil regjeringen tvangsflyttet beboerne til nybyggede hus i nærheten. I 1994 ble dette hule-området - I Sassi di Matera - erklært som en av verdens kulturskatter og pryder nå UNESCOS verdensarvliste.

... og de mange andre nevneverdige byene

Rivello er en hyggelig by som ligger i flotte omgivelser med en deilig utsikt over Noce-dalen. Maratea (bør ikke forveksles med Matera) er Basilicatas livlige badeby, hvor festglade unge om kvelden inntar nattklubber, og om dagen ligger side-om-side på de flotte strendene med San Biagio-fjellet. Med mer enn 40 kirker, mange kunst- og musikkarrangement i sommermånedene og generelt mange kulturtilbud tiltrekker Maratea besøkende i alle aldersgrupper.
Muro Lucano er en koselig småby som ligger på 600 m.o.h. med en flott panoramisk utsikt over dalen. Byens historie er meget lang, og her kan dere finne spor etter Romerriket.
Brienza er en annen sjarmerende liten by vi anbefaler å sette av tid til, og som kan rutte med både lombardiske og normanniske monumenter.
Melfi er den viktigste byen i Vulture-området, og her kan dere beundre det fantastiske normanniske slottet "Castello Normanno-Svevo", nasjonalmuseet "Museo Nazionale del Melfese" og den normanniske domkirken som har blitt restaurert i barokk-stil i senere tid.

Hva sier gjestene i Basilicata?

9,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser