Reiser til Calabria

Calabria i Sør-Italia byr på asurblått hav, fjell, vidunderlige strender, landsbyer med personlighet og mye sør-italiensk livsglede. Bestill ferieovernatting – på  "tuppen" av Italia med Escapeaway. 

Når du reiser til Calabria med Escapeaway får du flybillett, leiebil på flyplassen, et håndplukket feriehus og masse frihet – noe som gir det de perfekte rammene rundt de utrolige opplevelsene "tåen" på Italias støvel har å by på.

Calabria – det opprinnelige Italia

Calabria ligger ved Messinastredet i den sørvestlige delen av den italienske halvøya. Regionen har rundt 2 millioner innbyggere, derav ca. 100 000 bor i regionshovedstaden Catanzaro. I antikken ble Calabria rett og slett kalt "Italia". Siden utvidet romerne navnet til å gjelde hele Sør-Italia, og til slutt ble navnet brukt for hele fastlandet. Så på en måte er Calabria dermed det opprinnelige Italia. 

Calabria byr på fantastiske sandstrender og klipper som er perfekte for sol- og badeferier, storslått og urørt natur med både skogkledde og rå fjell, dype raviner og hele tre nasjonalparker, nydelig mat som bærer preg av nærheten til hav og fjell med mye viltkjøtt og mange fiskeretter, sjarmerende og historiske kystbyer – mange med røtter som strekker seg helt tilbake til antikken – og ikke minst masse livsglede og evnen til å slappe av og nyte livet slik det er. 

De beste strendene i Calabria

Få steder i Italia har så gode muligheter for en sol- og badeferie som Calabria. De beste strendene finner du i Santa Maria dell'Isola i Tropea, Scoglio dell'Ulivo i Palmi og Pietra Grande ved Catanzaro. Hvis du blir lei av å døse på stranden, kan du dra på tur i en av regionens tre nasjonalparker; Pollino, Sila og Aspromonte, eller i et av de mer enn 16 naturreservatene som finnes i her. Calabria er krydret med en rik og spennende flora og fauna, du kan blant annet se ulver og bjørner. 

Byer i Calabria verdt et besøk

I regionens byer venter deg mange spennende kulturelle og historiske severdigheter. I regionshovedstaden Catanzaro kan du oppleve mange vakre barokkbygninger og nyte utsikten over Fiumarella-dalene fra 350-meters høyde, og i Reggio di Calabria på Calabrias sørligste spiss kan du gå på oppdagelsesferd blant gamle greske og romerske ruiner i byens omkringliggende appelsinplantasjer. I Tropea kan du se byens berømte 4 kilometer lange hvite sandstrand, og utforske den gamle, historiske bydelen som vitner om både arabisk, spansk og normannisk innflytelse, og i Cosenza, som ble grunnlagt av grekerne, kan du oppleve mange fascinerende severdigheter i det historiske sentrumet, blant annet palasser og klostre. 

Mytologi og filosofi 

Calabria var i antikken en del av Magna Graecia, og mytologien henger fortsatt i det flotte og øde landskapet. Men Calabria er mer enn bare mytologi. Store personligheter som Pythagoras bodde i Calabria, og det var her han grunnla sin kjente filosofi-skole i Crotone. I Sibari ble de første ordentlige treningssentrene grunnlagt for forberedelser til De olympiske lekene i antikken.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Andre linker

Reisemål i Calabria

 • Gjesteanmeldelser 7,8
  Capo Vaticano
  2 hoteller
  Capo Vaticano ligger i den søritalienske regionen Calabria, hvis kvaliteter som reisemål hovedsakelig kun har blitt oppdaget av italienerne selv - enn så lenge. Her finner du noen av landets beste strender og hyggelige, autentiske landsbyer.
 • Pizzo
  1 hotell
  Pizzo er en av de mest sjarmerende og elegante fiskerbyene på Calabrias Costa degli Dei - Gudenes kyst. Her venter det deg mange striper med gode strender og de stemningsfulle, smale gatene og hyggelige plasser oppe i selve Pizzo innbyr likeledes ... til avslappende stunder. Les mer

Populære hoteller i Calabria

Italia, Sør-Italia, Calabria, Roccella Ionica
 • Nærmeste flyplass: 107 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Sør-Italia, Calabria, Villa San Giovanni
 • Nærmeste flyplass: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 3 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sør-Italia, Calabria, Capo Vaticano
 • Nærmeste flyplass: 67 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Severdige kystbyer i Calabria

Catanzaro er Calabrias hovedstad. Byen ligger på omtrent 350 m.o.h. med en fantastisk utsikt over Musofaldo og Fiumarella-dalen. Til tross for byens lange historie består den i dag av mer moderne bygninger på grunn av jordskjelvet som rammet stedet på 1700-tallet. Barokken er derfor godt representert i Catanzaro. Men byens røtter går faktisk helt tilbake til det mektige bysantiske riket.

Cosenza – av gresk opprinnelse – er en meget gammel by som gjorde seg kjent allerede under det puniske riket. Byen var faktisk på Hannibals side mot romerne. Byens historiske sentrum er vel bevart og store historiske personligheter som f.eks den tysk-romerske keiseren Fredrik II var i sin tid med på å restaurere byens største monumenter. Cosenza har flere eldre og interessante severdigheter, deriblant klostre og palasser.

Reggio Calabria på Calabrias sørligste spiss stammer helt tilbake til år 700 f.Kr. Byen ligger ut mot Messinastredet og har utsikt til den flotte øya Sicilia. Blant byens omkringliggende appelsinplantasjer og palmetrær kan dere finne gamle greske ruiner og restene av romerske badeanstalter med flott gulvmosaikk som vitner om en imponerende storhetstid. I byens nasjonalmuseum kan dere beundre flotte greske kunstverk, blant annet de to kjempestatuene på nesten 2 meter som ble funnet i Messinastredet i 1972. Byens romanske domkirke er også vel verdt et besøk.

Crotone er en by som hadde en spesiell plass i Magna Graecias historie. I dag er Crotone en mer moderne industri- og handelsby, men heldigvis er mye av Crotones historiske sentrum godt ivaretatt. Domkirken med bysantiske malerier må sies å være en av de største severdighetene, og et besøk i forsvarsborgen fra 1541 kan også anbefales.

Tropea menes å være grunnlagt av selve Scipio Africanus da han kom tilbake etter å beseiret Karthago. Men her har også araberne, normannerne og spanjolene satt sine preg. Dere kan nyte den 4 km lange hvite sandstranden og det uberørte landskapet, eller vandre i den stemningsfulle gamle bydelen med alle sine sjarmerende smug, gater, Piazza Ercole og adelige bygninger.

Scilla hviler billedskjønt på klippene over havet. Fra slottet Ruffo kan dere oppleve en malerisk solnedgang som farger havet rødt, og få et glimt at de Eoliske vulkan-øyene på klare dager.

Gerace ligger midt i et innbydende landskap, og her får dere virkelig oppleve den mystiske middelalderstemningen som byen har bevart, sammen med de mangfoldige kirkene, husene, torgene og gatene fra en annen æra.

Stilo er av bysantisk opprinnelse, og blir ofte kalt Calabrias viktigste by med tanke på kunst og historie. Byens juvel er den bysantiske kirken Cattolica di Stilo, samt et normannisk kapell. Den gamle bydelen er en labyrint av hyggelige gater dere kan vandre gjennom, og hva med å stikke innom domkirken med dens romanske og gotiske inngang?

Calabria har i tillegg til disse flere små og interessante byer som ligger langs kysten eller i fjellene, f.eks. Montalto Uffugo, Guardia Piemontese, Pizzo, Nicotera, Tiriolo og San Bruno.

Hva sier gjestene i Calabria?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 12 anmeldelser