Reiser til Scalea

Opplev Scaleas strender og historiske stemning

Besøk en av de eldste byene langs Calabrias kyst med sine ca. 9000 innbyggere, gode strender og det middelalderlige sentrum på høyden bak stranden.

Scalea ligger på den tyrrenske kysten i Calabria, ca 30 km fra Maratea og ca 120 km fra flyplassen i Lamezia Terme. Ved Scalea er det blitt funnet flere romerske villaer, men det var først i Middelalderen at byen fikk sin nåværende profil som forsvarsverk mot angrep fra havet.

Populær trappeby om sommeren

Navnet Scalea stammer fra scala, dvs. "trapper" på italiensk, og beskriver godt hvordan byen er anlagt. For å komme opp til sentrum er det en del trappetrinn, men utsikten til vannet og over byens tak er verdt hele turen. I høysesongen (fra siste halvdel av juli til slutten av august) er det mange besøkende i byen, spesielt i den delen som ligger ved vannet og som hovedsakelig er bygget på 1900-tallet. Om våren og høsten finnes kun de lokale innbyggerne, med det er fremdeles veldig varmt og dere kan nyte havet og solen til det fulle, samt rusle rundt blant den lokale befolkningen.

Bestill ferieovernattinger i Scalea

Bruk søkemotoren på toppen av siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne noe som passer dere. Velg og vrak blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i Scalea og ellers i Calabria. Dere kan også kontakte oss for å få gratis veiledning ved å sende oss en email, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med over 15 års erfraring innen reiser i Italia, og er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Scalea