Reiser til Sibari

Hvite strender, lakris og sitruslunder

Dra til Sibaris vakre strender og la havets fantastiske farger fortrylle deg. Appelsin- og olivenlundene dyrkes på sletten, og i horisonten kan du skimte Appenninene. Området er den største produsenten av lakrisrot i Italia og har en historie som gresk koloni.

Ved det Joniske Hav

Sibari (gammelgresk: Sybaris) er en av de eldste, greske kolonibyene i området og har en lekker plassering på en slette mellom elvene Crati og Raganello, nær det Joniske Hav. Byens historie går meget langt tilbake og har hatt en meget stor betydning arkeologisk sett.

Bykjerne av nyere opprinnelse

Slik som bykjernen fremstår i dag har den ikke noen større besøksverdi da den er av nyere opprinnelse. Den ligger også litt nord for de kjente utgravningene. Det er likevel et meget besøkt område og som kommune leves det hovedsakelig av turisme her, med appell til både badegjester og kulturinteresserte. Utenfor Sibari finner du nemlig to badedestinasjoner: Laghi di Sibari, et kunstig innsjøsystem rett bak kystlinjen som også har fått tilnavnet "Lille-Venezia", og Marina di Sibari med sine flotte sandstrender.

Arkeologi

På grunn av byens rike historie er det gjort mange spennende arkeologiske funn i området, og flere av disse er å finne på byens arkeologiske museum Museo Archeologico Nazionale della Sibaritide som åpnet i 1996. Museet rommer spennende samlinger og de viktigste funnene fra tiden før den greske koloniseringen. Mange av utgravningene kan sees i den arkeologiske parken Parco del Cavallo sør for byen.

Lakrisrot

Sibari er kjent for sine lakrisplanter da det på Sibari-sletten er en høy konsentrasjon av viltvoksende lakris - en belgplante som også finnes ved kystene i Abruzzo, Puglia og Basilicata, men spesielt her i Calabria. Faktisk kommer 3/4 av den italienske lakrisproduksjonen fra denne sletten, noe som er veldig imponerende med tanke på at Italia årlig bearbeider ca. 300 00 tonn med lakrisrøtter. Hvis du vil ut og finne planten selv er det greit å vite at den er ca. 20 cm høy og vokser best i denne tørre, oppvarmede jorden som finnes på sletten. Men husk at det er ikke planten du vil ha tak i, da det er fra roten man utvinner den søte saften.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Sibari