Reiser til Campania

En reise til Campania betyr vakre steder som Amalfikysten, historiske Pompeii, livlige Napoli og elegante Capri. Bestill en reise til Campania i Sør-Italia med fly, hotell og leiebil.

Pakkereisen hos Escapeaway inkluderer flybillett fra Norge, feriehus i Campania og leiebil direkte på flyplassen. Enklere blir det ikke! 

Campania er en gjestfri region som gir deg unike opplevelser i verdensklasse. Vi kan jo bare starte med å nevne hovedstaden Napoli med pizza og fotball, Sorrento-halvøya, vulkanen Vesuv, ruinbyene Herculanum og Pompeii, for ikke å glemme perlen Amalfikysten. En enestående samling av severdigheter som de fleste nasjoner ville vært misunnelige på. Og her er det hele samlet i én region. 

Når du reiser til Campania, kan du forvente  opplevelser av både panoramisk, historisk og fasjonabel karakter. Dessuten er utvalget av feriehus er godt, flyforbindelsene er mange og været er deilig stort sett hele året. 

Det er lett å se hvorfor Amalfikysten blir ansett som en av de vakreste kystlinjene i Europa. Nyt det mangfoldige landskapet og besøk fascinerende byer som Ravello, Amalfi, Positano, Minori og sist – men ikke minst – Sorrento-halvøya, der dere kan nyte imponerende utsikt over havnen i Napoli og den majestetiske vulkanen Vesuv som vokter over det hele.

Fra Ibsen til H.C. Andersen

Mange kjente norske og utenlandske kunstnere har latt seg trollbinde av den vakre Amalfikysten. Henrik Ibsen skrev blant annet sitt verdensberømte drama "Et dukkehjem" (1879) i byen Amalfi, komponisten Edvard Grieg elsket byen Ravello og den kjente danske forfatteren H.C. Andersen satte stor pris på Napoli og omegn. I Johann Wolfgang von Goethes verk "Italiensk Reise" (1786), beskriver han Napoli som et ekte paradis. Det er kanskje færre som vil beskrive byen slik i dag, med sitt kaotiske, bråkete og ekstremt livlige bysentrum.

Nyt Campanias vakre natur

I den sørlige delen av regionen finner dere Italias nest største naturreservat som kan friste friluftselskere med rolige omgivelser og storslåtte naturopplevelser. Opplev den ”ekte italienske” atmosfæren i de mange sjarmerende kystbyene i området, og kjenn hvordan skuldrene senker seg mens dere smaker på de hjemmelagde spesialitetene kjøkkenet har å by på.

Romerne så Campania som et fristed, og dekorerte regionen med prektige byer. Blant dem var Pompeii, som i all sin prakt måtte bukke under for Vesuvs vrede, men skjønnheten og det harde arbeidet romerne la ned i byggingen kan fortsatt sees i dag. Campania rommer et imponerende utvalg av kultur og historie.

La planleggingen begynne

Campania er en magisk opplevelse som er full av romantikk, sjarm og storslåtte monumenter. Det er så mye å se og gjøre her, hvor skal dere begynne? Ta en titt i online-katalogen vår for å finne det perfekte stedet å bo, dere kan velge blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller, selvbetjente ferieleiligheter og villaer.

Villa i Campania
Slapp av i en privat villa i vakre omgivelser, og tilbring kvalitetstid med familien eller vennegjengen. Utvalget av private villaer er ikke stort i Campania, men dere kan likevel finne noen skikkelige perler i vår online-katalog.

Med egen villa får dere mer frihet og selvstendighet. Her trenger dere ikke å dele bassenget, terrassen eller hagen med noen andre. Innta et måltid sammen i det fri og sett pris på privatlivet og freden i Campanias nydelige landskap.

Bla selv, eller ta kontakt med en av våre erfarne reisekonsulenter som gladelig hjelper dere med å finne det dere ser etter – vår ekspertise på reiser i Campania og ferieplanlegging generelt kan komme godt med.

Campania frister med autensitet, sjarm og storslåtte monumenter. Kombiner romantikk med det ekte Italia, med en aktiv ferie blant klippene, med storbyliv i Napoli eller med familien på en idyllisk gård i det grønne. Mulighetene er endeløse!

Bestill romantisk ferie i Campania

Ta en titt i vår håndplukkede katalog stappfull med romantiske ferieovernattinger ved å bruke søkemotoren øverst på siden, og se hva som får hjertene deres til å slå litt fortere. Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om gratis tips og råd - bare send oss en e-post ved å bruke lenken på toppen av siden eller bruk telefonnummeret til høyre på siden for å ringe oss. Med over 15 års erfaring med reiser i Italia kan vi hjelpe dere med å skreddersy den perfekte, romantiske ferie for to i Campania.

Fly fra Norge til flyplasser i Campania

Når du skal reise fra Norge til Campania, er det naturlig å kikke mot Napoli, som har den største flyplassen i Campania - Aeroporto Internazionale di Napoli . Den ligger nær byen, og er det perfekte utgangspunktet for opplevelser i Campania, deriblant storbyferie i Napoli, reiser til Amalfikysten

Da det i skrivende stund ikke går direktefly fra Norge til Napoli, ligger det også gode muligheter i de to flyplassene i Roma, Ciampino og Fiumicino. Du kan også vurdere flyplassen i Brindisi, som har forbindelser til Norge med et enkelt skift. Salerno, som er nærmeste by til Amalfikysten, har dessuten en regional flyplass. 

Hos Escapeaway kan du bestille flybilletter til Campania fra både Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Ålesund , Tromsø, Bodø, Kristiansand og Haugesund. Bestiller du feriehus og flybillett til Campania samlet hos oss, er reisen din omfattet av Reisegarantifondet - og du kan også få med en leiebil i bestillingen din. 

>> Her kan du lese mer om å leie bil på flyplassen i Napoli

Hvor skal du bo i Campania?

Har du kun noen få dager i Campania, anbefaler vi deg å bo i Napoli, enten på et av våre mange hoteller eller i en ferieleilighet. Herfra kan du oppleve byen og ta toget til opplevelser rundt vulkanen Vesuv og til Pompeii. 

Har du litt mer tid til rådighet, bør du ikke gå glipp av Amalfikysten, kjent som en av Europas vakreste kyststrekninger. Utvalget av hoteller og feriehus er stort, og reiser du til Campania utenfor sesongen er det muligheter for å få svært mye for pengene. 

Den billigste reisen til Campania

Hos Escapeaway henter vi løpende de beste prisene på både feriehus, hotell, leilighet, flybilletter og leiebiler, og vi "pakker" det hele for deg i en samlet pakkereise, så du er sikret av reisegarantien. På den måten får du de billige prisene på alle elementene av reisen, sammen med den sikkerheten vi gir deg som et reisebyrå som er underlagt pakkereiseloven. 

Du kan bestille direkte – her og nå – på hjemmesiden, men har naturligvis også mulighet for å kontakte oss for hjelp til å velge den riktige sammensetningen av din reise til Campania. Vi har sendt nordmenn til Italia siden 1999 og har derfor ekspertisen til å gi deg gode råd. 

Mer informasjon til din reise til Campania

Campania, som ligger i den sørvestlige delen av landet mellom naboregionene Lazio, Molise, Puglia og Basilicata, er en av de mest befolkningsrike regionene i Italia med 5 869 000 innbyggere. Storbyen Napoli, som ligger i den nordvestlige delen av regionen, er regionens hovedstad med ca. 1 million innbyggere. 

Campania-regionen er spesielt kjent for sine vakre kulturlandskap og sin enestående natur, slik du kan oppleve den på øya Capri, på den vakre Amalfikysten og ved vulkanen Vesuv. De arkeologiske funnene fra antikk tid har også gjort Campania berømt, som fortidsbyene Pompeii, Herculaneum og Paestum. Og selvsagt må vi ikke glemme maten!  Her har du mye godt i vente, som noen av de mest klassiske italienske rettene (pizzaen sies f.eks. å være oppfunnet i Napoli) og mer eksotiske retter som opprinnelig kom til regionen fra andre verdensdeler og andre kulturer. 

Et av de mest populære reisemålene i Campania er den nydelige Amalfikysten. Her kan du ikke bare oppleve et av Italias mest spektakulære kulturlandskaper, men også en perlerekke av gamle, sjarmerende småbyer, som Ravello, Amalfi og Positano. Et annet populært reisemål er Sorrento-halvøya med utsikten over Napolibukta og vulkanen Vesuv.

Regionens berømte fortidsbyer Pompeii, Herculaneum og Paestum tilhører noen av de største arkeologiske severdighetene i Italia. Paestum byr på et praktfullt, dorisk tempel som bærer vitnesbyrd om grekernes tilstedeværelse i antikk tid, i Pompeii kan du oppleve ruinene av en romersk provinsby som ble fullstendig begravet under et katastrofalt utbrudd av vulkanen Vesuv i år 79, og i Herculaneum kan du gå på oppdagelsesferd mellom ruinene av en blomstrende, romersk by, som fikk samme skjebne som Pompeii og ble begravet av aske fra Vesuvs fatale vulkanutbrudd i august 79 e.Kr. 

Og så har vi naturligvis regionshovedstaden Napoli – pizzaens hjemby og Sør-Italias hovedstad – som er en forunderlig blanding av nytt og gammelt, kaos og orden. Her kan du blant annet oppleve Italias arkeologiske Nasjonamuseum, Duomoen, Castel Nuovo, det kongelige palasset og mye mer. 

Reisemål i Campania

 • Positano
  23 hoteller
  Positano er etter sigende oppkalt etter havguden Poseidon. De pastellfargede husene i Positano klamrer seg til fjellveggene som reiser seg bratt opp fra havet. Det er enkelt å forstå hvorfor Positano er blitt et så populært feriemål.
 • Gjesteanmeldelser 8,6
  Sorrento
  21 hoteller
  Utsikten over Napoli-bukten fra Sorrento er formidabel, men dette er ikke det eneste som venter deg på en reise til Sorrento. Herfra er det kort avstand til mange av Sør-Italias mest ikoniske attraksjoner, blant annet Amalfikysten og Pompeii.
 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Amalfi
  16 hoteller
  Amalfi har gitt navn til denne vakre kyststrekningen, og denne lille, idylliske fiskerbyen som klynger seg til klippene over det asurblå Middelhavet er i seg selv verdt å reise for å oppleve. Gå på oppdagelse i de smale gatene eller seil til ... en av de nærliggende strendene. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,4
  Ravello
  12 hoteller
  Ravello kalles for "Musikkens by", fordi det her hvert år i begynnelsen av juli avholdes en klassisk musikkfestival til ære for komponisten Wagner. Den lille og meget sjarmerende fjellbyen er dog like kjent for sine fantastiske utsikter over ... den vakre Amalfikysten. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Napoli
  11 hoteller
  En reise til Napoli er en sjanse til å smake på Italias beste pizzær. Sør-Italias hovedstad byr også på Europas største historiske bysentrum og utfluktsmuligheter til mange av Sør-Europas største severdigheter, blant annet Amalfikysten, Pompeii ... og Sorrento. Les mer
 • Praiano
  11 hoteller
  Den lille fiskerbyen Praiano klynger seg til frodige fjellskråninger, som reiser seg steilt fra det azurblå havet. Her kan du få mye tid til å gå med kun å nyte de betagende utsiktene over Amalfikysten, bade i det krystallklare havet eller utforske ... det lokale kjøkkenet på byens restauranter. Les mer

Populære hoteller i Campania

Italia, Sør-Italia, Campania, Maiori
8,7
Meget bra
318 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 60 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sør-Italia, Campania, Praiano
9,5
Fantastisk
588 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 69 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Italia, Sør-Italia, Campania, Sorrento
8,6
Meget bra
339 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 54 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant

Utforsk den herlige blandingen av nytt og gammelt

Napoli er by sammensatt av storhet – både nytt og gammelt – samt en anelse forfall i enkelte områder. Byen ble grunnlagt av grekerne og døpt Neapolis. Den har senere vært under romersk, bysantinsk, gotisk, normannisk, fransk og spansk besittelse, og de mange forskjellige okkupasjonene har satt tydelige spor. Her kan dere blant annet se Italias arkeologiske nasjonalmuseum, Duomoen, Castel Nuovo, det kongelige palass og mye mer. Vi anbefaler også å avlegge den mindre kjente underjordiske byen en visitt.

Dra sørover til Salerno

I sør finner dere Salerno, flott plassert ved havet. Byen var i lang tid under lombardernes herredømme, men falt under normannisk herredømme da Robert Guiscard besluttet å konsolidere sin maktposisjon i Sør-Italia. Byen var under middelalderen anerkjent for sitt medisinske universitet. Store deler av byen ble under 2. verdenskrig utsatt for kraftig bombardering, som har medført at visse områder fremstår i mer moderne stil. Her finner dere gode shoppingmuligheter, flere spisesteder med allsidige menyer, og dere kan nyte trivelige spaserturer rundt i byen eller på promenaden nede ved havet. Byen har overraskende få turister, så dere slipper unna de store folkemengdene.

Besøk perlene ved kysten

Amalfi, Positano og Ravello langs Amalfikysten har alle hver sin individuelle sjarm og ligger fantastisk til i de bratte skråningene. Katedralen i Amalfi av normannisk opprinnelse er et spesielt flott og stort monument dere bør få med dere.
Cetara er en sjarmerende liten trappeby og en aktiv fiskerlandsby med et svært karakteristisk og autentisk preg. Her er det ikke så mange restauranter, men til gjengjeld er de veldig gode.

Minori og Maiori er to trivelige byer omtrent midt på Amalfikysten. Til tross for at de er naboer, er de ganske ulike. I Maiori, som er litt større enn Minori , er deler av byen av nyere dato, da store deler måtte gjenoppbygges etter en omfattende oversvømmelse i 1954. Maiori kan skryte av å ha Amalfikystens lengste strand.
Nabobyen Minori har også sin egen lille strand, samt et sjarmerende eldre bysentrum med trange gater. Byen er mindre turistifisert enn Positano og Amalfi og har en behagelig atmosfære.

Ravello har blant annet to praktfulle villaer med tilhørende hager; Villa Rufolo og Villa Cimbrone. Byen har også en fantastisk utsikt over Amalfikysten der den ruver 350 meter over vannoverflaten.

La Sorrento fortrylle dere

Sorrento brer seg opp langs skråningene på Sorrento-halvøya, og fra flere steder kan dere nyte en fantastisk panoramautsikt over Napoli-bukta. Lenger inn i landet kan dere beundre flere historiske monumenter – Pompeii er for eksempel kun én times kjøretur unna Sorrento. Benevento har også en lang og viktig historie bak seg, og er blant annet kjent for sin flotte triumfbue som ble oppført av keiser Trajan.

Sats på vakker natur

Cilento er et naturskjønt område sør for Amalfikysten og ligger helt sør i Campania. Størstedelen av området består av nasjonalparken Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano (kort og greit) som går for å være Italias nest største nasjonalpark. Det er et mytisk område som har blitt tilknyttet mange sagn opp gjennom tidene, i tillegg til å være rik på kulturelle skatter som de vel bevarte templene i Paestum. I Cilento kan dere besøke små, hyggelige kyst-byer som Acciaroli, Agropoli og Santa Maria di Castellabate. Det er mange færre turister å oppdrive i Cilento sammenlignet med Amalfi-kysten, noe som gjør at området på mange måter fremdeles fremstår som uutforsket og autentisk.

Hva sier gjestene i Campania?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 565 anmeldelser