Reis med Escapeaway på en Aktiv ferie i Campania

Campania er ikke bare Amalfikysten, men det er vanskelig å komme utenom den

Campania er ikke bare Amalfikysten, men kyststrekningen er vanskelig å komme utenom. Da den dessuten rommer en helt fantastisk natur blandet med stemningsfulle byer og få asfalterte veier; det perfekt utgangspunktet for de av dere som er ute etter flotte turmuligheter med slående utsikter og klippebading.

Den naturskjønne nasjonalparken Parco Nazionale del Cilento sør for Amalfikysten er regionens største og byr på høye fjell, grønne skogområder og typisk middelhavsflora, slik at den aktive feriegjesten ikke bare kan få pulsen i været, men også få skapt enestående ferieminner. I den nordlige delen av regionen troner fjellene Monti del Matese med sine 2050 m.o.h. og uspolert natur med skoger, elver og innsjøer.

Gå på tur i Campania

Campania er en av de mange regionene i Italia som legger opp til fantastiske turopplevelser på ferien. Når det gjelder natur har Campania alt, og det oppleves best på nært hold i et makelig tempo - med andre ord; til fots! Det er mange måter å gå tur i Campania på. Avhengig av hvor du bor kan du bruke hotellet ditt som base og simpelthen gå på turer i lokalområdet. Eller du kan kombinere bilferie og turgåing, der du kjører til spesielt naturskjønne områder i regionen og går tur en dag eller flere. 

Du kan naturligvis også planlegge ferien din i Campania slik at du bor på flere hoteller og går fra sted til sted. En rundreise til fots, med andre ord. Det er muligheter for enhver smak, og vi i Escapeaway hjelper deg mer enn gjerne med å sette sammen den perfekte tur-ferien for deg. Våre medarbeidere vet alt om Campania og kan hjelpe deg med tips til hvilke områder som er spesielt gode å gå tur i. Nedenfor nevner vi et par eksempler på de mange stedene i Campania som legger opp til å bli utforsket til fots. Husk solid og komfortabelt fottøy, klær som beskytter kroppen og hodet mot solens stråler, og masse vann. 

Nasjonalparken i Cilento og Vallo di Diano er et av de vakreste områdene i Campania, og selv om du er i god form vil de mange nærmest magiske naturopplevelsene denne parken har å by på ta pusten fra deg. Hav, fossefall, elver, monumenter fra oldtiden og sjarmerende landsbyer som skuer ned fra fjelltoppene over de grønne, frodige landskapene. Klipper, grotter og klart havvann i turkise nyanser, som i skjønn harmoni matcher overfloden av de velduftende blomstene som pryder kysten. Opplevelse på opplevelse venter den aktive feriegjesten langs de mange flotte stiene du finner i denne overdådige naturparken. Deriblant kan vi nevne Monte Stella, Infreschi-bukten, Bussento-elva og Orkideenes dal i Sassano. Cilento og Vallo di Diano er kort sagt et rent paradis for deg som gjerne vil nyte italiensk natur og historie på nært hold, i ditt eget tempo.

Sorrento-halvøya er fylt med typisk sør-italiensk skjønnhet i klassisk postkort-stil. Det får du virkelig opplevd hvis du tar deg god tid og utforsker dette ferieparadiset til fots. Hvis ferieovernattingen din ligger på Sorrento-kysten må du ikke gå langt før du befinner deg i omgivelser som er som skapt for timelange og uforglemmelige turer. Det krevet rimelig godt fottøy hvis du vil ut på lengre turer i dette området da det er mange naturlige nivåforskjeller i landskapet langs den uspolete kysten, men store belønninger venter også på deg: klipper, hav, sol og blomster - den ene storslåtte utsikten erstatter den andre på Sorrento-kysten, et område som har inspirert kunstnere i århundrer. 

Det frodige Faito-fjellet er et eksempel på en av Sorrentos absolutte perler for turgåere. Fra fjellets 1131 meter høye topp kan du nyte panoramautsikter over blant annet Sorrento-bukten, Napoli-bukten og Vesuv. Sistnevnte kan for øvrig også besøkes til fots.  

Sykkelferie i Campania

Vil du oppleve Campanias vidunderlige, ville natur og sjarmerende byer i ditt eget tempo, men ønsker samtidig å kunne komme deg litt lenger og raskere rundt enn man kan til fots, kan en sykkelferie i denne berømte, sør-italienske regionen være noe for deg. Noen av hotellene Escapeaway samarbeider med har sykkelutleie på stedet. En annen mulighet er å leie sykler hos en profesjonell utleier, noe du finner flere av i regionens større byer. Du kan naturligvis også ta med egne sykler hjemmefra, men da det er utrolig få nordmenn som velger å kjøre helt til Sør-Italia i egen bil er det kanskje ikke den mest opplagte måten å gjøre det på når sykkelferien skal tilbringes i solrike Campana. Sykkelferie kan utføres som en rundreise der du sykler fra hotell til hotell, eller du kan bruke feriestedet ditt som base og sykle kortere turer ut i landskapet i nærområdet. 

Uansett hva du velger venter det deg mange store opplevelser i Campania - og det er du selvfølgelig ikke den eneste som har oppdaget. I europeisk sammenheng er Italia sykkellandet over alle sykkelland. Når du sykler i støvellandet møter du andre syklister over alt - alt fra glade familier på tur til profesjonelt utseende sykkelentusiaster på ergonomiske racersykler, som likevel har tid til å hilse på deg med et raskt "Ciao!" i det de suser forbi. 

Campania er med sine mange innbydende sykkelruter ikke noe unntak i denne sammenhengen. Her vil du langt fra føle deg alene på veiene når du utforsker regionen som syklist. Amalfikysten, som er en del av Campanias kyststrekning mellom Sorrento og Napoli, er grunnet sin usedvanlige skjønnhet og de mange praktiske overnattings-, spise- og innkjøpsmulighetene en fantastisk strekning å oppleve fra sykkelsetet. Men det kan være mye trafikk, så det er en god idé å forsøke å unngå sykling på de mest trafikerte tidspunktene. 

Til gjengjeld kan du som syklist - eller turgåer - på Amalfikysten beundre vakre utsikter over klipper og hav, og eventuelt ta en dukkert i pausene dine. Det er ikke rart at Amalfikysten er et av Italias mest populære reisemål. Sør for Amalfikysten ligger den spennende byen Salerno, der du treffer på betydelig færre feriegjester enn på den berømte kysten. Et godt forslag til en forholdsvis overskuelig sykkelrute er for eksempel Salerno - Agropoli - Salerno, der du følger kysten på vei ned mot Agropoli, og kjører vekk fra kysten og innover i landet når du sykler tilbake mot Salerno igjen. Agropoli er en søt, liten kystby der du kan se flere kirker og klostre fra middelalderen. 

>>> Les mer om å reise på sykkelferie i Italia her

Golfferie i Campania

I Campania er det gode muligheter for å ta golfkøllene med under armen og tilbringe noen hyggelige timer med vennene dine, din bedre halvdel eller familien din på regionens mange gode golfbaner. Selv om Campania ikke er berømt som golf-destinasjon kan du saktens få slått deg løs på greenen i løpet av ferien hvis du er fan av denne behagelige sportsgrenen. Spesielt i Napoli og på Amalfikysten er det - både på resorter og i klubber - et fint utvalg av golfbaner med både 9 og 18 hull. Noen av golfbanene på Amalfikysten ligger i spesielt vakre omgivelser, slik at du ikke bare får fornøyelsen av å dyrke hobbyen din, men også synet av naturskjønnheten som denne kysten er så berømt for. De mest kjente golfbanene i området er Golf Club Volturno (18 hull) og Circolo Golf Napoli (9 hull).

Malekurs i Campania (Amalfikysten)

Campania har tiltrukket og inspirert utallige kunstneriske sjeler så lenge regionen har vært et feriemål. For kunstnere og amatør-malere er det spesielt populært å reise til Amalfikysten der lyset, klippene, blomstene og havet frembringer kreativiteten hos de fleste. Her kan du med fordel tilbringe en del av ferien din med malerpensel og staffeli. Det er et stort utvalg av malekurs å velge mellom på Amalfikysten. Det kan for eksempel være på språkskoler som også tilbyr kurs i akvarellmaling, matlaging og mye mer relatert til italiensk kultur. Eller du kan velge å få privat undervisning; da er det bare å ta kontakt med en privatlærer og arrangere noe. Det tilbyr også av og til workshops med undervisning i malekurs på enkelte resorter, hoteller, museer eller i forbindelse med kulturfestivaler. 

Matlagingskurs i Campania

Som de fleste andre reisemål i Italia er Campania for livsnytere - ikke minst for gourmeter. Hvis du kunne tenke deg å lære å trylle på kjøkkenet som en ekte italiener med de gode, smakfulle råvarene som Campanias landsmenn produserer, er det utallige muligheter for dette. Storbyen Napoli syder av liv på alle fronter, og for eksempel på det livlige markedet Mercato finner du et stort utvalg av matlagingskurs på engelsk som du kan melde deg på. Også utenfor storbyene er det steder du kan skjerpe din gastronomiske kunnskap. Ring oss gjerne hvis du vil få gode tips.

>>> Klikk her og se alle feriehusene, hotellene og ferieleilighetene våre i Campania

>> Les mer om aktiv ferie