Reiser til Amalfi

Amalfi har gitt navn til denne vakre kyststrekningen, og denne lille, idylliske fiskerbyen, som klynger seg til klippene over det asurblå Middelhavet er i seg selv verdt å reise for å oppleve. Gå på oppdagelse i de smale gatene eller seil til en av de nærliggende strendene. Book en reise til Amalfi med Escapeaway i dag!

Byen gir navn til hele denne kystdelen, som også kalles for "den guddommelige kysten". Amalfi er områdets kulturelle sentrum, både på grunn av fortiden som havrepublikk og byens vakre beliggenhet.

Byen er vakkert kupert og kjennetegnet ved de mange husene som er bygget opp langs klippene. Mellom husene kan man vandre på små stier og trapper som går opp og ned skråningene i alle retninger. Vi kan anbefale et besøk i Sant'Andrea- domkirken og Mulino Rovinato, som er det mest maleriske utsiktsstedet i Amalfi.

Én av verdens vakreste kyststrekninger 

Amalfikysten er adskilt fra Sorrento-kysten av Punta della Campanella. Langs kysten står høye klipper som faller loddrett ned i havet og er pyntet med små og hyggelige byer som speiler seg i det vakre, blå vannet nedenfor. Langs hele kysten ligger elegante villaer og betagende hager. I dette området forenes både avslapning og kveldsliv, mens den frodige middelhavsvegetasjonen og sitronplantasjene avløser hverandre før man kommer til steile klipper ved havet. Sorrento er den største byen i området.

Tilbake over Punta della Campanella (navnet stammer fra de gamle sjørepublikkene) kommer man igjen til Amalfikysten. De steile klippene er bebodd av lokalbefolkningen og har trapper, småveier, haver og terrasser. Du vil få oppleve et unikt landskap der havet og fjellene, landbruket og turismen, de lekre råvarene fra landet og de smakfulle fiskene og skalldyrene krysser hverandre hele tiden. Opp gjennom tiden har flere sivilisasjoner satt sitt preg her, blant annet grekerne, romerne, araberne og normannere. 

Klikk på linken nedenfor for å få et overblikk over ferieboliger i byen og på resten av kysten, samt en oversikt over de nærmeste flyplassene og kjøreavstander fra byer i Nord-Europa.

>> Les mer om hoteller på Amalfikysten her

 

Hoteller i Amalfi

Populære hoteller i Amalfi

Italia, Sør-Italia, Campania, Amalfi
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Internettilgang / WiFi
  • I by eller landsby
Italia, Sør-Italia, Campania, Amalfi
  • Nærmeste flyplass: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 230 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sør-Italia, Campania, Amalfi
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje

Slik bestiller du en rimelig reise til Amalfi med Escapeaway

Hos Escapeaway kan vi tilby deg mer enn 1.500 ferieboliger i Italia - blant annet et bredt utvalg av håndplukkede hoteller, villaer og ferieleiligheter i Campania. Hvis du helst vil bo i Amalfi kan du raskt få en oversikt over tilgjengelige ferieboliger i og omkring byen ved å bruke søkemaskinen lenger opp på siden.

Legg inn dine ferieønsker i søkemaskinen og finn enkelt en fleksibel reise til Amalfi som passer til deg og dine planer. Velg mellom avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Vi søker etter billige flybilletter fra alle flyselskaper og kombinerer dem med utvalgte hoteller i Amalfi, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkereise til nettets beste pris, som er sikret av Reisegarantifondet.

Dersom du skal reise til Amalfi med en større gruppe, kan vi anbefale å leie en villa på Amalfikysten. Der får dere svømmebasseng og hage helt for dere selv. Hvis du har spørsmål eller ønsker hjelp til å treffe riktig valg, er du velkommen til å ringe oss for en prat om hva du bør velge og hvorfor. 

Transport

Du kan kjøre de omkring 2300 kilometerne fra Nord-Europa til Amalfikysten, men på grunn av den store avstanden velger de fleste av våre reisende å fly til Napoli Flyplass, offisielt kjent som Aeroporto Internazionale di Napoli (flyplasskode NAP). Flyplassen betjenes av både rutefly og av charterselskaper som Ryanair og easyjet med mange forbindelser til andre steder i Europa. 

De nærmeste store togstasjonene ligger i Salerno og i Sorrento, med forbindelse til blant annet Napoli. Det går også utmerkede bussforbindelser mellom de forskjellige byene langs Amalfikysten. Fra våren til høsten kan du reise med båt fra Amalfi til Positano, Salerno, Capri, Napoli og Sorrento. 

Sist, men ikke minst, er det mulig å leie bil slik at man kan reise omkring på Amalfikysten på egenhånd. Vær i såfall oppmerksom på at veiene på Amalfikysten er veldig svingete og kuperte, og i høysesongen kan de være veldig trafikkerte. Dersom du vil på utflukter i baklandet ved Amalfi, kan vi anbefale en leiebil. 

Resturanter og shopping

På byens restauranter kan du få alt fra hjemmelagde pizzaer og pasta til delikate fiskeretter, og du kan nyte en god cappuccino eller en søt gelato mange steder i byen. 

Hvis du har brukt for å handle, kan du besøke byens to små supermarkeder. Det ene ligger ved Piazza dei Dodgi og det andre ligger et lite stykke oppe i en sidegate fra Piazza Duomo. Det er også et ukentlig marked mer frukt og grønt nede ved havnen. 

Utflukter

En tur på Amalfikystens svingete veier er en helt spesiell opplevelse, der man er omgitt av vakkert landskap på alle kanter. Mange vil faktisk hevde at dette er Europas vakreste kyststrekning. 

Så lenge du har solide sko, kan vi anbefale en vandretur på Sentieri degli Dei (Gudenes sti). Reis med SITA-buss fra Amalfi til stoppestedet Bomerano i Agerola. Derfra er det skilting til rutens startsted. 

Det er fullt mulig å bruke en hel ferie på å utforske Amalfikysten, men dersom du klarer å løsrive deg finnes det mange interessante utfluktsmål i nærområdet som du kan besøke. Reis til den berømte byen Pompeii, som ble begravet av brennende aske fra Vesuv. 

Lokale linker

Du finner byens egen hjemmeside her.
Hjemmesiden for det lokale turistkontoret finner du her.

>> Les også om agriturismo på Amalfikysten her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Andre linker

Hva sier gjestene i Amalfi?

9,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 25 anmeldelser