Reiser til Amalfikysten

Amalfikysten blir ofte kalt en av de vakreste kyststrekningene i verden, og det med god grunn! Bestill din reise til Amalfikysten med fly, feriehus og leiebil direkte her hos Escapeaway.

Den svimlende og forrevne kysten har vært som en magnet for besøkende siden romertiden, med sine høye fjell og dype daler som stuper rett ned i det asurblå Middelhavet.

Dette venter deg på en reise til Amalfikysten

Litt sør for den lettere kaotiske og meget fascinerende storbyen Napoli finner du Amalfikysten - på den sørlige delen av Sorrento-halvøya, mellom den eksklusive byen Positano og stemningsfulle Vietri sul Mare. Langs kysten går landeveien SS163 som forbinder byene langs Amalfikysten. Fra Positano fortsetter du på tvers over fjellene mot byen Sorrento som ligger vendt ut mot Napoli-bukten. 

En reise til Amalfikysten handler om god timing: Mange hoteller, restauranter og attraksjoner er "chiuso" (stengt) fra november og helt til påske. Høysommeren byr tidvis på lange bilkøer og høye temperaturer, så for mange er det best å unngå å reise i juli og august. Våren og høsten er Amalfikysten på sitt aller beste - da er det ganske enkelt vidunderlig med mange ville blomster, det varme havet og årstidenes lekre råvarer, som sopp, sorte trøfler og kastanjer. 

Planlegger du en reise til Amalfikysten, gjør du lurt å sette av minst fem dager til å få med deg høydepunktene i området. Vurder en natt eller to på den vulkanske øya Ischia, og dra deretter videre til en av de kystnære perlene - som Sorrento, Positano eller Amalfi - med mulighet for dagsturer til Pompeii eller Ravello. Husk at du hos Escapeaway kan bestille en pakkereise til Amalfikysten med rutefly fra Oslo, Bergen, Trondheim og flere flyplasser i Norge, slik at du kan styre reiselengden selv, og enkelt kan kombinere flere destinasjoner på samme tur. 

Amalfikysten er et populært reisemål, så her er det konkurranse om de beste plassene, og standarden på servicen er generelt høy. Her finner du noen av våre best beliggende og mest eksklusive hoteller, men det er også muligheter for å reise til Amalfikysten med ryggsekk og tursko og bestille mer spartanske overnattingssteder. 

Mer informasjon til reisen din til Amalfikysten

Amalfikysten er en kyststrekning på den sørlige delen av den sorrentinske halvøya i provinsen Salerno i Campania-regionen i Sør-Italia. Kysten, som utgjør et av de vakreste kulturlandskapene Italia, ble erklært verneverdig verdensarv av UNESCO i 1997.

Den berømte kyststrekningen byr blant annet på små, sjarmerende kystbyer, fantastisk gastronomi, kunsthåndverk i lange baner, gode muligheter for både fottur og badeferie, store naturopplevelser og gode utfluktsmuligheter til f.eks. storbyen Napoli, som kun ligger ca. 1 times kjøring unna. 

Vi anbefaler et besøk i vakre og fargerike Positano. Byen har  to strender hvis du vil slappe av i solen, og turstien kalt Gudenes Sti (Sentieri degli dei), er perfekt for fotturer med storslått utsikt. Her finner du også en gammel romersk villa som ble begravet i aske i år 79, i samme vulkanutbrudd som gravla Pompeii. Villaen ble først oppdaget i 2004. 

Du bør også besøke den lille fjellbyen Ravello , som ligger i 350 meters høyde og byr på fantastisk utsikt over bukten. Byen kalles ofte "Musikkens by" på grunn av den årlige musikkfestivalen som arrangeres her og som er tilegnet Wagner. I tillegg frister byen med de to berømte villaene Villa Rufolo og Villa Cimbrone - og ikke minst deres flotte hager.

Tett på Ravello ligger Amalfikystens ukjente perle, Scala. Ved første øyekast er det kanskje ikke så imponerende her, men Scala byr på den mystiske Dragedalen, en årlig kastanjefestival og en uforglemmelig utsikt.

I Minori kan du oppleve et hyggelig sentrum med flere gode restauranter, en sandstrand med strandpromenade og et av Italias mest kjente konditorier; De Riso. Og i byen Amalfi, som har gitt navn til kysten, finner du områdets historiske og kulturelle sentrum. Byen har en spennende forhistorie som hovedstad i den maritime republikken kalt Repubblica di Amalfi, som eksisterte fra år 839 til rundt år 1200, og som var én av datidens største handelsmakter i Middelhavet. 

>> Få mer informasjon om en ferie på Amalfikysten her

Behøver jeg leiebil når jeg reiser til Amalfikysten?

Det er et godt spørsmål, for det er fordeler og ulemper ved å bestille leiebil når du reiser til Amalfikysten. Den enkleste (og billigste) måten å komme seg fra flyplassen til hotellet ditt på, er absolutt med leiebil, men du kan naturligvis også bestille transport. Har du en bil til rådighet kan du også lett dra på oppdagelsesferd i innlandet, men skal du besøke de mange hyggelige småbyene langs kysten vil vi råde deg til å benytte offentlig transport, noe du kan lese mye mer om her

Leiebil er billigst hvis du bestiller den hjemmefra og henter den på flyplassen. Escapeaway Reiser samarbeider med en håndfull anerkjente selskaper som f.eks. SIXT Bilutleie, Avis bilutleie og Hertz. Bestiller du en pakkereise vil du automatisk bli tilbudt leiebil eller transport, men skal du kun bestille en billig leiebil i f.eks. Napoli, kan du lese mer her: 

>> Søk priser på leiebil i Napoli

Hvordan vil du bo - hotell, villa eller ferieleilighet?

Hos Escapeaway Reiser finner du Norges største utvalg av hoteller og ferieleiligheter på Amalfikysten, og de er alle besøkt av oss i en årrekke. I tillegg til hoteller og ferieleilighet tilbyr vi også utvalgte villaer. Du kan lese våre personlige beskrivelser av samtlige hoteller, i tillegg til de mange hotellanmeldelsene fra gjester som har reist med Escapeaway. Her finner du også mange gode råd og tips til utflukter, restauranter og mye mer. Bruk hotellsøkemotoren til å finne det hotellet eller den ferieleiligheten som oppfyller dine ønsker og behov. 

Fly direkte til Roma eller med en enkelt mellomlanding til Napoli

Det er to flyplasser du kan benytte når du skal reise på ferie til Amalfikysten, og det er Napoli og Roma. Ja, faktisk er det tre, da Roma har to flyplasser. Flyr du til Roma,  må du regne med ca. 3 timers kjøring i bil, mens det fra flyplassen i Napoli kun er ca. 1 times kjøring. 

Fly fra København, Bergen, Trondheim, Stavanger eller andre flyplasser i Norge

I skrivende stund går det daglige flyavganger fra Oslo og Bergen til Roma med bl.a. Ryanair, SAS og Norwegian. Reiser du til Napoli og kan leve med et enkelt stopp underveis, har du utallige muligheter fra alle flyplassene i Norge med selskaper som SAS, Norwegian, Air Berlin, Lufthansa og KLM. 

I reisesøkemotoren kan du se avganger fra samtlige flyselskaper, og ved å bruke filteret kan du kjapt få et overblikk over direktefly. 

Bestill reiser med fly på nettet og få billigst mulig pris

Bestiller du din reise inkl. fly og opphold, altså en pakkereise på nettet, er du sikker på å få billigst mulig pris. Alle reiser til Amalfikysten og andre reisemål i Italia du kan bestille hos Escapeaway. Reiser er dekket av reisegarantien og pakkereiseloven, noe som gir trygghet og ikke koster ekstra. Vi sammenligner alltid priser på fly online i søkemotoren, og du kan kjapt og enkelt få et overblikk over de forskjellige mulighetene og flyrutene. Ønsker du at vi skal sende deg et skreddersydd tilbud på din reise til Amalfikysten eller andre destinasjoner i Italia, er du selvfølgelig også hjertelig velkommen til å kontakte oss for personlig service. 

Når nordmenn reiser til Amalfikysten, foregår det nesten alltid via fly til Roma, og deretter i f.eks. leiebil videre sørover. Med mellomlanding er det også mulig å fly til Napoli, som ligger tettere på Amalfikysten. Flytiden fra Oslo til Roma er ca. 3,5 timer - legg deretter til ca. 3,5 timers bilkjøring. Fra Napoli er det ca. 1 times kjøring. Vi har laget en mer utfyllende artikkel om hvordan du lettest reiser til Amalfikysten, og hvordan du kommer deg rundt når du er fremme. Les mer om fly og annen transport på Amalfikysten her.

Feriehus på Amalfikysten

Å leie et feriehus på Amalfikysten er et fremragende utgangspunkt for en god ferie. Hos Escapeaway finner du alltid et stort utvalg av feriehus langs Amalfikysten, alle nøye utvalgt og jevnlig besøkt av våre reisekonsulenter, som har funnet en rekke spennende og hyggelige ferieboliger der du og ditt reisefølge får den perfekte rammen rundt en ferie fylt med store opplevelser.

Hoteller på Amalfikysten

Populære hoteller på Amalfikysten

Italia, Sør-Italia, Campania, Amalfi
9,0
Fantastisk
466 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sør-Italia, Campania, Maiori
8,8
Meget bra
299 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sør-Italia, Campania, Maiori
8,5
Meget bra
295 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Jeg har besøkt mange herlige steder i Italia, men jeg vender gang på gang tilbake til Amalfikysten. Generelt sett har regionen Campania mye å by på; storbyen Napoli, de mange trivelige kystbyene, Pompeii, Vesuv, templene i Paestum, solrike Sorrento, turistfrie Salerno, øyene Ischia, Capri og autentiske Procida, for ikke å glemme den imøtekommende lokalbefolkningen og det gode regionskjøkkenet - her kan jeg ikke unngå å nevne områdets berømte bøffelmelksmozzarella!

Amalfikysten fascinerer hver gang med dens dramatiske klippesider og yndige naturlandskap, og det er ikke uten grunn at den stadig blir kalt en av Europas vakreste kyststrekninger. Jeg reiser alltid med offentlig transport på disse kanter, da  bussene fungerer upåklagelig hele året, og å reise med båt mellom de større byene på sommerhalvåret er en fryd. Det er alltid like fascinerende å se hvordan bussjåførene fører bussen trygt gjennom den ene hårnålssvingen etter den andre med den største letthet - til tider med bare én hånd på rattet og en is i den andre. Et godt tips: Sett deg så langt fremme i bussen du kan, på den måten kjenner du ikke de krappe svingene like godt som lengre bak.

Jeg er spesielt glad i byen Ravello som troner høyt over kystveien og kystbyene omtrent 30 minutter med buss utenfor Amalfi. Herfra får man en fabelaktig utsikt over havet og landet bratt under en - spesielt fra Villa Cimbrones flotte hage (sist jeg var der kostet det €8 for inngang), og her oppe hersker det en ro du ikke finner i hektiske Amalfi. I juli kan dere nyte en rekke klassiske konserter i Ravello, og rammene for vidunderlige musikkopplevelser kunne knapt vært bedre! (Den eneste konsertopplevelsen jeg har hatt som overgår det var en lun julikveld i Paestum sør i Campania for et par år siden. Her holdt min italienske yndlingssangerinne konsert i et flott, opplyst tempel fra år 600 f.Kr. under en stjerneklar himmel).

Den beste tiden å besøke Amalfikysten på i mine øyne er april/mai og september. Da får du en behagelig varme og et moderat antall turister sammenlignet med sommermånedene.

-Mette Møller Hansen, Escapeaway

Hva sier gjestene på Amalfikysten?

9,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 367 anmeldelser