Familieferie på Amalfikysten

Italia er et nydelig land å reise i når du reiser med barn, for italienerne elsker barn. Det merker man tydelig - og det gjør barna også. Og så gjør det ikke noe at italienerne står bak både pizza, pasta, gelato og tiramisu. 

Amalfikysten er en del av Sorrento-halvøya, og generelt kjent som en av Europas vakreste kyststrekninger. Den ligger sørvest for millionbyen Napoli, og er et flott mål for en familieferie, for her kryr det av gode opplevelser for enhver smak. Her kan dere bade fra lekre strender og nyte sola, dra på småturer til trivelige byer langs kysten, få kulturelle opplevelser med dere hjem i bagasjen, dra på seilturer for å se Amalfikysten fra sjøsiden, og spise deilig italiensk mat - noe som vanligvis er en stor hit blant både store og små i familien. 

Blant favorittene er et besøk ved vulkanen Vesuv, som ligger tett på Napoli. Å bestige denne enorme kalderaen vil utvilsomt være en opplevelse som alle i familien kommer til å sette pris på. Vesuv er fremdeles aktiv, og den er et imponerende syn nedenfra, og byr på uforglemmelige utsikter fra toppen. Med toget Circumvesuviana ('Vesuv rundt') kan du komme deg fra Napoli til Amalfikysten uten å bytte tog, men for de fleste er det nok mest attraktivt å leie en bil på flyplassen i Napoli eller Roma, før man inntar områdets snirklende og bratte landeveier i sitt eget tempo. 

Dra på utflukter til den vakre byen Sorrento, eller til de store arkeologiske utgravningene i Pompeii - begge steder kan nås med toget - eller innta en pizza i selve pizzaens hjemby, Napoli. Den travle havnebyen Salerno byr på masse liv, og du bør sette av tid til å besøke Amalfi by med den flotte katedralen. Halvøya består i prinsippet av en lang fjellkjede, Lattari-fjellene, som strekker seg ut i Middelhavet. Det er snakk om fjell på opptil 1400 meters høyde hvis fjellsider stedvis styrter nesten loddrett ned i havet, og danner et dramatisk og inspirerende landskap som skjuler små landsbyer, hus og ferieboliger i dets mange skjulesteder blant klippene. 

Når dere reiser på familieferie til Amalfikysten med Escapeaway, kan dere velge blant utvalgte hoteller og feriehus som er spesielt familie- og barnevennlige. Det kan også være at dere foretrekker å bo på landet på en agriturismo, der det er god plass, fred og ro. Reiser dere flere generasjoner sammen på en familieferie, kan vi finne et feriehus eller en villa til dere med plass til hele familien. Dere kan reise med fly fra Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø, til enten Roma eller Napoli, og fortsette med bil eller tog frem til deres familieferie på Amalfikysten. 

>> Finn reisen til Amalfikysten her
>> Les også om familieferier på Algarvekysten

>> Les mer om familieferie

Kart over Amalfikysten