Hideaways og boutique-hoteller på Amalfikysten

Amalfikysten - Italias glitrende sitronland med fantastisk utsikt! Greta Garbo elsket å komme hit. Det samme gjorde Wagner og Krøyer kunne heller ikke motstå den uimotståelige skjønnheten i den sørlige italienske regionen Campania. Escapeaway er spesialister på reiser til Amalfikysten, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller ferieboliger i løpet av reisen din.

La Bella Campania har en spesiell evne til å forføre og jeg må konstatere at jeg også er forelsket i området. Faktisk er jeg fristet til å komme tilbake hvert år, noe som har ført til at mitt besøk ikke lenger kan telles på én hånd, og jeg gleder meg allerede til neste gang, når leiligheten byr seg til å komme av sted.

Hvorfor Krøyer hadde så store følelser for akkurat Amalfikysten - på grunn av den goded maten og det milde klimaet? Det er trolig en del av svaret, men den avgjørende faktoren var utvilsomt det spesielle lyset og den pittoreske, kontrastfylte landskapet. Her kunne han med sine berømte penselstrøk forevige sin tid på Amalfikysten, og det kom over 30 verker ut fra det bekjentskapet. Min personlige favoritt er "Marie i Ravello" hvor Krøyers kone sitter på en terrasse og tankefult betrakter de nære omgivelsene. Fargene er varme og milde - jeg faller helt i staver for å finne ut hva Marie tenker innerst inne.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hideaways på Amalfikysten