Besøk Santa Maria Capua Veteres Amfiteater

Oppdag amfiteateret i Santa Maria Capua Vetere

Besøk Italias nest-største amfiteater kun 40 km fra Napoli, og la dere imponere av sannsynligvis det første romerske amfiteateret som noensinne ble oppført. Det går til og med rykter om at amfiteateret i byen Santa Maria Capua Vetere ble brukt som modell for selve Colosseum.

Bli kjent med historiene og legenden

Ifølge historikere ble dette amfiteateret bygget et sted melllom det første og andre århundret på ruinene av et tidligere amfiteater. Senere tok Capaus Gladiatorskole over, og ifølge legenden var det her Spartacus startet det store slaveopprøret. Etter Romerrikets fall ble amfiteateret brukt som fort, og ble senere ødelagt av diverse kriger og opptøyer. De skiftende herskerene i området gjenbrukte byggematerialer som marmorsøyler og -blokker, bly og kobber i oppførelsen av andre bygninger i området, bl.a. det normanniske slotted, domkirken og flere av palazziene i byen Capua.
 

Dra på dagstur til amfiteateret

For de historieinteresserte blant dere er amfiteateret i Santa Maria Capua Vetere definitivt verdt et besøk. Beliggenheten kun 40 km fra Napolis sentrum gjør stedet til et opplagt utfluktsmål dersom dere er på storbyferie i Napoli, eller trenger litt variasjon fra sol og strand. Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og hjelp.