Besøk ruinene i Velia

Opplev ruinbyen Velia

Vandre blant de antikke ruinene av byporten og bymuren i eldgamle Velia. Absorber den over 2000 år gamle historien som preger de gamle strukturene som utgjør knappe 15% av den greskbygde byen.

Den eldgamle byen ble i sin tid bygget av grekerne rundt år 538 - 535 f.Kr. og het den gang "Hyele", og fikk kallenavnet "Velia" på latinsk, et navn som fortsatt sitter den dag i dag.

I forbindelse med utgravningene på 1900-tallet ble diverse ruiner og levninger fra byens gamle bymur og byport (bl.a. "Porta Rossa" - den rosa port) funnet. Funnene og utgravningsplassen figurerer i dag på UNESCOs verdensarvliste, og mange mener de kan konkurrere med templene i Paestum. Arkeologer mener at man kun har avdekket rundt 15% av byen, noe som lover godt for fremtidige utgravninger.

Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd dersom dere ønsker å besøke Velia og andre spennende plasser i Campania. Vi har over 15 års erfaring med reiser i Italia og hjelper dere gladelig med å realisere drømmeferien deres.