Reiser til Atrani

De fleste reiser til Amalfi, og er mer enn fornøyd med det. Det mange ikke vet, er at på den andre siden av odden ligger det nok en liten perle. Atrani er malerisk vakker og autentisk, og bør absolutt oppleves. Vi i Escapeaway hjelper deg å komme dit.

Atrani ligger helt nede ved stranden, klemt inn mellom to mindre fjell, Civita-fjellet og Aureo-fjellet, og kun adskilt fra byen Amalfi av en stor, vakker odde  på den berømte Amalfikysten i Campania-regionen i det sørvestlige Italia.

Byen, som kun har omkring 900 innbyggere, utgjør Italias minste kommune målt i areal. Dette er én av de få byene på Amalfikysten hvor den antikke strukturen nesten er helt intakt. Her ligger de opprinnelige husene med sine karakteristiske blomstrende balkonger både ut mot havet, rundt torget og oppover dalen langs klipper, trapper, hager og sitronlunder. Torget fører for øvrig direkte ned til stranden og havet ved å krysse en antikk passasje, som opprinnelig er skapt for å redde byens fiskebåter fra havstormer.

Reis til Atrani med Escapeaway

Velkommen til Italia med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Atrani og andre reisemål i regionen Campania hvor du bor på nøye utvalgte hoteller. Du kan fly direkte til flyplassen i Napoli fra flere flyplasser, eller til Roma hvor du har ca. 3 timers kjøretur til Amalfikysten. Book din reise til Atrani som en pakkereise inkl. fly og hotell og evt. transfer eller leiebil som står klar til deg ved ankomsten til Italia. Vil du heller selv arrangere transporten, kan du naturligvis også bare bestille hotell gjennom Escapeaway.

Nesten ingen trafikkstøy

For å beskytte byens hus har myndighetene valgt å føre kystveien over den lille landsbyen på en bro, noe som er grunnen til at byen generelt er langt mindre besøkt enn noen av de mer kjente byene på Amalfikysten, da det ganske enkelt er mange reisende som kjører forbi byen. Broen kommer både de lokale og de reisende som allerede har oppdaget den til gode, siden den forhindrer det samme trafikale kaos som man ofte finner i nabobyene, og minsker trafikkstøyen til et minimum.

Autentisk stemning

Atrani er opprinnelig en liten fiskerby, og på stranden kan du fremdeles se de lokale fiskerne trekke småbåtene sine opp ved hjelp av treruller når de kommer inn fra havet. Byens autentiske stemning har også gjort at den flere ganger har fungert som kulisse i film, og at den tiltrekker mange kunstnere fra hele verden, som søker den stemningen man opprinnelig kunne finne overalt på Amalfikysten.

Opplevelser og severdigheter i Atrani

Torre dello Ziro

Torre dello Ziro er en festning på Monte Aureo med utsikt over både Atrani og nabobyen Amalfi. Dens aragonesiske preg peker på at den kan være fra det 15. århundre. Festningen, som er flankert av bastioner og tårn, er ifølge legenden mest kjent for å ha vært scene for et ulykkelig kjærlighetsdrama, som førte til at hertuginnen Giovanna av Amalfi ble innesperret i et av festningens tårn på begynnelsen av 1500-tallet. Det skal ha vært straff for å ha inngått i et forhold med en mann av lavere sosial klasse etter at hennes ektemann, hertug Alfonso Piccolomini, var død.

Helgenenes Grotter

Ikke langt fra Ziro-tårnet finner du Helgenenes Grotter (Grotta dei Santi), en liten, naturlig hule, som munner ut i en terrasse beplantet med sitrontrær. Veggene er dekorert med bysantinske fresker fra det 12. århundret som skildrer de fire evangelistene. Hulen utgjør restene av et benediktinsk kloster som ble grunnlagt i 986 av erkebiskop Leo I.

Kirker

Atrani har – på tross av sin beskjedne størrelse – en rekke små, men historisk interessante kirker: 

  • San Salvatore de' Birecto, som stammer fra det 10. århundret og som har en vakker barokkfasade og vakre bronsedører
  • Chiesa dell' Immacolata med et vakkert marmor-alter
  • Collegiata di Santa Maria Maddalena Penitente, som ble grunnlagt i 1274 på ruinene av en middelalderfestning, men som gjennom historien har gjennomgått en betydelig restaurering
  • San Michele Arcangelo, bygget mellom det 11. og 12. århundret, som ligger utenfor byens gamle murer og ble brukt som begravelsesplass under pestens herjinger i 1656
  • Santa Maria del Bando fra det 10. århundret, beliggende på Aureo-fjellet.

Klima og vær

Atrani har et deilig og behagelig middelhavsklima med milde – om enn til tider regnfulle – vintre og moderat varme og meget solrike somre, som egner seg til reiser hele året rundt. Varmest er det i august med 27 grader i gjennomsnitt, mens januar er den kaldeste måneden i året med 10 grader i gjennomsnitt. Minst nedbør er det i sommermånedene juni, juli og august, mens januar er den mest regnfulle.

>> Les også om reiser til Sorrento her
>> Les om våre fleksible pakkereiser til Amalfikysten her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Atrani

Hva sier gjestene i Atrani?

9,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 15 anmeldelser