Reiser til Capri

Capri er et lite ferieparadis, som til tross for sin beskjedne størrelse har mye å by på. Den steile klippeøya i Napolibukten tiltrekker seg stadig jetsettet, men har alltid noe for alle med hyggelige byer, små badestrender og vakker natur, som innbyr til vandreturer. Book din reise til Capri med Escapeaway i dag!

Den bratte klippeøya Capri ligger i Napolibukta, fem kilometer fra spissen av Sorrento-halvøya og inkluderer Amalfikysten. Til tross for den litt avsidesliggende beliggenheten har det trolig vært bosetninger på Capri siden bronsealderen, og allerede i romertiden var øya et populært ferieparadis, som keiserne trakk seg tilbake til for å slappe av og nyte livet.

Den samme planen har de fleste av øyas besøkende nå til dags også, når de går i land ved Marina Grande på nordkysten, etter en ca 40 minutters båttur fra fastlandet. Capri har lenge vært kjent for å være et av jetsetternes favorittreisemål i Italia, men samtidig som at det fortsatt ligger store luksusbåter og vugger i havnen, er Capri en øy for alle.

Etter en aktiv dag med fotturer eller sightseeing, kan du ta en forfriskende dukkert i krystallklart hav fra en av øyas små strender. De største ligger ved Mariana Grande og på motsatte side, ved Marina Piccola. Det kan godt være litt trengsel her, men hvis du vil være litt mer for deg selv, er det også mange mindre og mer øde klippestrender rundt om på øya. Riktignok kan de ofte bare nås med båt, men hvis det er en fredelig og avslappende stund ved vannet du vil ha, er det verdt turen.

Du har også gode muligheter for å skjemme deg bort med deilige måltider på øyas mange kafeer og restauranter, som både har lokale italienske og mer internasjonale retter på menyen. Her avspeiler dog prisene at Capri fortsatt er et litt eksklusivt reisemål. Spesielt i sentrum og ved kafeene ved havnefronten må du forvente høyere priser enn det du normalt finner i Italia.

Bestill din reise til Capri på nett

Det er enkelt og trygt å bestille turen til Capri online. Velg om du ønsker å bestille en pakketur inkl. fly, hotelllopphold og transfer. Ønsker du å arrangere reisen til Italia selv, så kan du naturligvis også bare bestille hotellet hos Escapeaway.

>> Les også om reiser til Ischia
>> Les alt om reiser til Sør-Italia med Escapeaway

Hoteller på Capri

Slik booker du en reise til Capri med Escapeaway

Velg først om du vil reise til Capri fra flyplassen i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, enten direkte eller med en mellomlanding underveis, så finner våre smarte søkemaskiner de beste prisene på flybilletter for deg. Velg deretter et hotell på Capri med gode anmeldelser som passer deg, så setter vi sammen en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, til en pris som du ikke finner bedre andre steder. Tilføy en leiebil til din booking for ultimat frihet og fleksibilitet på reisen.

Et lite ferieparadis

Til tross for sine bare 10 kvadratkilometer er det mye å oppleve på en reise til Capri. Mange dagsturister fortsetter for eksempel direkte fra Marina Grande med båt til Den Blå Grotte (Grotta Azzurra). Det er trolig øyas mest berømte attraksjon, og den begeistret H.C. Andersen på eventyrdikterens italienske reise i 1834. Han kalte øya for «Italias vakreste eiendel». Akkurat som på den tiden, er inngangen til grotten kun 1,30 meter høy, så det må byttes til små robåter for å komme inn. Grotten har fått sitt navn på grunn av det fantastiske blå lyset som lyser opp hulrommet nedenfra gjennom undersjøiske åpninger. Vær oppmerksom på at den oppgitte prisen for turen til grotten ofte ikke inkluderer prisen for det siste stykket i robåt.

Det var særlig takket være oppdagelsen av den Den Blå Grotte at Capri begynte å tiltrekke seg utenlandske besøkende på 1800-tallet. I dag mottar den lille øya tusenvis av turister hver dag i høysesongen, noe som naturligvis setter sitt preg på den vakkert beliggende havnebyen Marina Grande og hovedbyen Capri, der det vrimler med turister i gatene med sine fasjonable butikker. Likevel, selv på denne tiden fornekter ikke øyas og byenes sjarme seg. For eksempel bør du oppleve den fantastiske utsikten over Capri fra Piazza Umberto I, hvor du samtidig kan nyte en forfriskning fra en av de mange kaféene eller isbarene. Det er spesielt vakkert her oppe når dagen er på hell og lysene slukkes i byen, mens trengselen av dagsturister har roet seg. Hvis du vil ha enda høyere opp, går det kabelbaner flere steder til flotte utsiktspunkter.

Fra øyas nest største by, Anacapri, kan du ta stolheisen Seggiovia del Monte Solaro opp til Capris høyeste punkt, som ligger 589 meter over havet. Den omtrent 13 minutter lange turen opp med den klassiske stolheisen er en like stor opplevelse som utsikten fra toppen. Capri er i det hele tatt en øy som til tross for sin beskjedne størrelse byr på mange slike små, men allikevel store opplevelser. På flere turstier kan du utforske noen av severdighetene som de fleste andre turister bare ser fra vannkanten. Hvis du har tid, er i ganske god form og ikke har problemer med å gå i trapper, er dette én av de beste måtene å komme seg rundt på. Hos det lokale turistkontoret kan du kjøpe et kart med de fleste turstiene tegnet på. Øya er imidlertid så liten at det er vanskelig å gå seg ordentlig vill.

>> Les mer om ferieboliger i Italia her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her