Reiser til Caserta

Opplev kongelige Caserta

Besøk byen som en gang var hovedsetet for det Bourbonske dynastiet, og la dere imponeres av det kongelige slottet som blir sammenlignet med Versailles takket være sine vanvittig mange rom, overflod av kunst og vakre park med utsikt over den Napolitanske dalen.

Ta turen opp til Casertavecchia og opplev den lille middelalderbyen rett ovenfor Caserta med røtter langt tilbake i historien; noe domkirken fra 1100-tallet vitner om. Spaser langs de eldgamle gatene og absorber den fredelige stemningen mens dere beundrer utsiktene. Gamlebyen er et velkjent utfluktsmål for casertanerne selv, så her er det bare å følge de lokale på deres ferd til de beste kaféene og restaurantene stedet har å by på.

Dra på slottsbesøk

Det imponerende slottet La Reggia midt i Caserta ble opprinnelig bygget som kongebolig for den bourbonske Karl III. I 1750 erobret bourbonerene hele området rundt Caserta, og Karl III bestemte at Caserta skulle være hovedsetet for hans hær og administrasjon da Napoli lå for utsatt til. Luigi Vanvitelli fikk i oppgave å bygge det nye slottet, og det enorme prosjektet var enda ikke ferdig da Vanvitelli døde i 1773, men arbeidet fortsatte under veiledning av arkitektens sønn Carlo. Det slitsomme byggearbeidet ble utført av en mengde slaver og fanger som de kongelige skipene hentet fra erobrede skip i Middelhavet og tokter langs den libyiske kysten. La Reggia er i dag en fantastisk og imponerende bygning med 1200 rom, 1790 vinduer, 34 trapper og totalareal på 44.000 m².

Spaser i den kongelige parken

La dere fascineres av den tradisjonelle julekrybben fra 1700-tallet som pryder de kongelige gemakker med sine 1200 figurer, eller byens kunstmuseum. Slottet rommer også et museum dedikert til Vanvitelli og et hoffteater, men det er og blir slottsparken som trekker flest besøkende. Det kolossale anlegget er en fortryllende opplevelse med store bassenger, kunstneriske fossefall, skjulte statuer og en uforlignelig engelsk hage. Besøk Italias Versailles og den eventyrlige parken som omkranser det.

Bestill deres ferieovernattinger i Caserta

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter i Caserta og i resten av Campania. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsultenter om tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Caserta