Reiser til Cetara

Besøk den kunstneriske fiskerlandsbyen

Denne lille hyggelige byen ligger langs veien mellom Salerno og Amalfi på Amalfikysten, ved foten av Faleriofjellet. Det lille kunstneriske fiskebyen strekker seg vifteformet i en dyp dal langs havet, omgitt av vingårder og sitronmarkeder.

By med spartanske hus men sjarm

Byens sysselsetting er idag primært fiske av ansjos og tunfisk. Her tørker de ansjosen som de gjorde i middelalderen, og smaksprøver som minner om romertiden kan fåes på de lokale restaurantene. Som noe helt usedvanlig på denne populære kyststrekningen finnes det hverken hoteller eller turistsentre i byen, hvor de få utenlandske turister innkvarteres i leiligheter spredt rundt i byen. La det være sagt med det samme. Leilighetene er spartanske, enkle og ganske slitte. Så reis ikke til Cetara dersom dere ønsker en hyggelig velmøblert leilighet som man kan sitte og nyte. Men, reis hit dersom leiligheten er et sted man sover, bruker soverommet og lager egen mat. Reis hit for de hyggelige terrassene, det sjarmerende livet i gatene, den gode stemningen, utsikten og de gode spisestedene samt kaffen. Men, forvent ikke mye fra selve leiligheten.

Som å leve i en annen tid

Her i byen virker det som at tiden stoppet for mange år siden. Her finnes det ikke supermarked, så all innkjøp foregår hos de små kjøpmennene og livsrytmen her er veldig avslappende. Byens små torg og havnen er fremdeles et knutepunkt. Her finner man mange sjarmerende kafèer, restauranter og et sprudlende liv på de varme kveldene.

En by kjent for sine kirker, gode restauranter og kultur

Siden 1685 har byens liv vært preget av det fransiskanske kloster, som fremdeles representerer et holdepunkt for etikk, utdannelse og kultur i byen. Munkenes tilstedeværelse har skapt det monumentale kloster med tilhørende kirke og lægbrøderbygning hvor det den dag idag er folkeskole og restaurant. Selv om at byen har lite med turister, så er det ikke mangel på gode restauranter her, og "San Pietro" er verdt hele turen alene noe man kan se på antall gjester (fra nært og fjærnt) som til stadig er å spiser på restauranten.

Byens symbol

Byens symbol er et imponerende tårn som dominerer havnen og som ønsker de besøkende velkommen. På venstre side av havnen, på motsatt side av moloen ligger det en liten strand, hvor man i fred og ro kan nyte det gode vær og rene vann.

Bestill deres ferieovernattinger i Cetara

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter i Cetara og i resten av Campania. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsultenter om tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Cetara