Reiser til Ischia Porto

Ischia Porto, vakkert beliggende i Napolibuktas dypblå vann, er Ischia-øyas største by og viktigste havn og byr på helende kurbad, et rikt utvalg av resturanter, caféer og barer og skjønne naturopplevelser på øya Ischia. Book din reise til Ischia med Escapeaway i dag!

Kunne du tenke deg å få en unik øyopplevelse i Napoli-bukten med helende kurbad, vakre søritalienske øylandskap og et bredt utvalg av restauranter, cafeer og vinkjellere? I såfall er en reise til byen Ischia Porto et opplagt valg.

Ischia Porto, som har omkring 20.000 innbyggere, ligger på øya Ischia i Napolibukten ca. 35 kilometer vest for Napoli og 30 kilometer nordvest for Capri i den sørlige Campania-regionen

Byen utgjør både øyas største by og havn, hvor fergene legger til, og har også navngitt hele øya. Den er forbundet med Ischia Ponte, som er den gamle kystbyen hvor den vakre Aragon-festningen ligger. 

Kurbad og usedvanlig havn

Ischias havn har en interessant og usedvanlig historie. Opprinnelig var den en sjø som ble dannet etter et jordskjelv og det var først da man i 1854 åpnet sjøen for å få vannet til å sirkulere bedre og dermed forbedre fiskeriet, at den ble forvandlet til den havnen som den er i dag.

I de følgende tiårene begynte turister fra især Napolis middelklasse å valfarte til byen og øya i sommerperioden på grunn av dens mange gode kurbad og den friske havluften, som virket helende og oppkvikkende i forhold til Napolis kompakte, innelukkede sommerhete. 

I dag er kurbadene stadig med på å gjøre Porto di Ischia meget populær; men mange turister kommer også for å bade, svømme og nyte solen ved stranden, slappe av på byens gode cafeer og restauranter, foreta utflukter på den naturskjønne øya, samt muligheten for å shoppe. Byen har nemlig noen av de beste og mest besøkte shopping-gater på øya, som Via Roma og Corso V. Colonna. Utover dette er der et fint utvalg av diskoteker, nattklubber, restauranter, tradisjonelle tavernaer og vinkjellere.

Opplevelser og severdigheter

Selv om det er begrenset hva du finner av severdigheter inn e i selve Ischia Porto by, er det er en rekke interessante severdigheter i byen, hvorav den absolutt største er det romantiske middelalderslottet, Aragons slott, som ligger på en liten øy utenfor Ischia Porto, forbundet med byen via en steinbro.

Selv om den nåværende festningen, som er øyas mest besøkte, regnes som et middelalderlig monument, har det en lang og spennende historie, som går helt tilbake til antikkens greske kolonister i Sør-Italia og senere romerne, før slottet kom på de spanske kongers hender i Middelalderen.

En annen av de store severdighetene du kan oppleve mens du er på ferie i Ischia Porto, ligger ikke i selve byen, men inne i den indre, sentrale delen av øya. Det er Monte Epomeo, som med sine 789 meter er det høyeste fjellet på den vulkanske øya. Mye av fjellet er dekket av frodig grønt, inklusiv et par vinmarker, men ca. 75 meter fra toppen er fjellet dekket av hvit lava.

Slik booker du en reise til Ischia Porto

Velg først om du vil reise til Ischia Porto fra flyplassen i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim eller Kristiansand - så finner våre smarte søkemaskiner de beste prisene på flybilletter til Napolis internasjonale flyplass for deg. Velg deretter et hotell i Ischia Porto med gode anmeldelser som passer deg, og vi sammensetter en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, til en pris du ikke finner bedre andre steder. Tilføy billeie til din booking for ultimat frihet og fleksibilitet på reisen.

Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

>> Les også om reiser til Procida
>> Kombinér med storbyferie i Napoli

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Ischia Porto

Hva sier gjestene i Ischia Porto?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 12 anmeldelser