Reiser til Maiori

Maiori lokker med en hyggelig promenade og et utvalg av restauranter som er større enn byens beskjedne størrelse egentlig tilsier. Maiori er med andre ord ideell for en ekte livsnyterferie for hele familien. Book din reise til Maiori med Escapeaway i dag!

Maiori har Amalfikystens lengste strand, som er veldig barnevennlig og gjør byen til et opplagt mål for en badeferie i Italia. Samtidig har du i Maiori et godt utgangspunkt for å utforske det som ofte kalles for Europas vakreste kyststrekning. Vil du ikke bruke hele ferien på å slappe av på stranden eller nyte livet på den fine promenaden eller en av byens tradisjonsrike resturanter og kafeer, kan du lett dra på spasertur via de naturskjønne, gamle spaserstiene på sørsiden av Sorrentohalvøya rundt til de andre hyggelige byene. 

Tross mange trapper underveis, tar det ca. bare en time rundt via sitronstiene, Sentiero dei Limoni, igjennom de bakvedliggende fjellene til Minori. Som navnet antyder, er denne nabobyen mindre enn Maiori, og stranden er tilsvarende mindre. Men byen er minst like så sjarmerende som Maiori, og et deilig sted å ta en pause på en kafè innen turen går tilbake eller videre. 

Byen som har reist seg igjen og igjen 

I tidens løp har Maiori vært utsatt for flere massive ødeleggelser i form av invasjoner og flodbølger etter jordskjelv, noe som er grunnen til at den nå til dags hovedsakelig består av forholdsvis moderne bygninger. I selve Maiori er den mest kjente historiske severdigheten det normanniske tårnet, Torre Normanna. Vakttårnet, som er det største og eldste av sitt slag på Amalfikysten, stammer fra det 13. århundre, hvor det skulle beskytte byen mot angrep.

I dag huser det en populær resturant, hvor prisene kanskje er litt høyere enn i resten av byen på grunn av den unike beliggenheten. Men det er mange andre steder å spise på i Maiori, som er kjent for å ha et godt utvalg av både fiskeresturanter og steder med flere "landretter" på menyen. Så det er sjeldent vanskelig å finne et sted hvor hele familien kan få oppfylt sine ønsker til maten. Pizzariaerne er nesten alltid en favoritt blandt barna. 

Vil du stå for egen mat, eller trenger du bare litt forsynger i løpet av dagen, da kan du få tak i dette i en håndfull små supermarkeder som ligger i Maiori. Du bør også besøke byens marked om fredagen, hvor det blandt annet er mulighet for å kjøpe lokale matvarer og områdets anerkjente keramikk. 

Lett å komme seg rundt på Amalfikysten

Reiser du til Maiori kommer du til å bo nesten midt på Amalfikysten, hvor de hyggelige byene ligger som perler på en snor. Det er fornuftige bussforbindelser til AmalfiRavello, SalernoPositano og Sorrento. Du blir nødt til å skifte i Amalfi, hvis du vil besøke de to sistnevnte. Om sommeren er det opplagt å utnytte muligheten for i stedet å seile rundt mellom kyststrekningens maleriske byer. 

Det er også ikke nødvendig å ha en bil til rådighet for å få mest ut av reisen til Maiori, da den offentlige transporten i nærområdet er ganske god. Mange vil dessuten synes at veien langs kysten med dens mange skarpe svinger og til tider tette trafikk, er for stor en utfordring å begi seg ut på i bil på en ferie hvor målet er å slappe av. Men hvis du vil utforske mer av innlandet, eller om du er på en rundreise, kan en bil naturligvis være en fordel. Men overvei å la den stå mens du oppholder deg i Maiori. 

Bestill din reise til Maiori online 

Hos Escapeaway kan du lett og trygt bestille reisen din til Maiori på Amalfikysten online. Velg selv om du vil bestille en pakkereise inkl fly, hotell og leiebil eller transport, eller om du bare vil bestille ditt hotell igjennom Escapeaway og selv arrangere transporten til Italia. Bestiller du din reise som en samlet pakke er du automatisk dekket av pakkereiseloven og reisegaranti.

På alle reiser til Maiori og andre reisemål i programmet tilbyr vi valgfri avreisedato og reiselengde. Du finner mer informasjon online i søkemaskinen om alle reisene, som flytider, priser osv. Du kan søke etter direkte fly til Napoli fra flyplassene i Bergen, Oslo, Trondheim, Tromsø, Stavanger og Kristiansand. 

>> Les også om reiser til Napoli
>> Mer om ferieboliger på Amalfikysten

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Andre linker

Hoteller i Maiori

Populære hoteller i Maiori

Italia, Sør-Italia, Campania, Maiori
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sør-Italia, Campania, Maiori
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sør-Italia, Campania, Maiori
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Maiori?

9,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 55 anmeldelser