Reiser til Napoli

Den mytiske storbyen Napoli er Sør-Italias pulserende hovedstad, og byr på et autentisk Italia med enkel, men velsmakende mat, vakre byggverker og enkel adgang til fantastiske øyer og kyststrekninger. Book din neste reise til Napoli online i dag - med fly og feriebolig inkludert.

Få storbyer i Italia - og Europa forøvrig - har så mye liv i gatene som i Napoli! Tilsett  verdens beste pizza og en utflukt til Amalfikysten eller Sorrento, og du har en fullkommen ferie å se frem til. For enhver pizzaelsker er en reise til Napoli nærmest obligatorisk, men her kan du også oppleve vulkaner, strender, dramatiske kyster og enestående kultur. Nå kan du booke en reise til Napoli med Escapeaway, inkludert fly fra Norge, leiebil på flyplassen og selvsagt en herlig feriebolig. 

Reiser til Napoli byr alltid på eventyr for hver krone. Byen ved bukten av samme navn har i århundrer vært noe helt for seg selv og en by med arbeidere og innvandrere som stammer fra mange folkeslag omkring Middelhavet. Byen lever i stor grad av og med den store vulkanen Vesuv (Monte Vesuvio), som av vulkaneksperter regnes for å vær én av de farligste vulkanene i verden. Vesuv hadde sist siste utbrudd i 1944. Napoli omtales som Sør-Italias hovedstad og er hovedby i regionen Campania. Her finnes severdigheter for enhver smak, og byen er særlig fascinerende på grunn av det livlige, og til tider kaotiske, gatelivet som skaper en helt spesiell atmosfære.

Kaos er også en del av Napolis historie, som frem til samlingen av Italia i 1861 var et ganske rotete område, preget av mange forskjellige maktinnehavere. Byen ble sannsynligvis grunnlagt så tidlig som i det 6. århundre f.Kr. av greske kolonister. De kalte byen for Neapolis, den nye byen, ettersom at den lå ganske nær den gamle byen, Paleopolis, som 300 år tidligere også hadde blitt grunnlagt av greske kolonister. Byene utviklet seg stille side om side, og i år 326 f.Kr. overtok romerne makten og slo byene sammen under navnet Neapolis. Byen beholdt i lang tid sin greske kultur og lovgivning på tross av det romerske herredømmet, og det ble raskt et attraktivt reisemål for datidens romere på grunn av sin politiske frihet, milde klima og den vakre bukten. Middelalderen var en meget turbulent tid for byen med mange forskjellige herskere inntil normannerne i 1139 fikk innlemmet byen i det søritalienske kongeriket. Den siste delen av kampen om byen foregikk fra 1282 frem til samlingen av Italia i 1861, da spanske og franske kongehus kjempet om makten.

Slik booker du en reise til Napoli med Escapeaway

Hos Escapeaway kan du benytte den smarte søkemaskinen til å booke en enkel og sikker reise til Napoli. Velg mellom avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Vi finner billige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med utvalgte hoteller i Napoli, og med mulighet til å supplere med en leiebil. Alt dette får du samlet i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. 

>> Les mer om ferieboliger i Napoli her

Hoteller i Napoli

Populære hoteller i Napoli

Italia, Sør-Italia, Campania, Napoli
8,6
Meget bra
874 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Italia, Sør-Italia, Campania, Napoli
8,7
Meget bra
738 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Italia, Sør-Italia, Campania, Napoli
8,5
Meget bra
1865 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Severdigheter og shopping i Napoli

Dersom du liker kunst eller er historisk interessert, er det gode muligheter for å gå på oppdagelsesferd i Napolis mange museer. Et par av disse er Museo Archeologico Nazionale, som har byrekorden hva angår besøkende på grunn av sin spesialisering i forhistoriske funn. Det er her du kan se objekter som ble funnet i Pompeii og Herculaneum etter vulkanutbruddet. Også Museo e Gallerie Palazzo Reale di Capodimonte med sin omfattende samling av napolitansk kunst er et must for en kunstelsker.

Musikkinteresserte bør ikke gå glipp av en operaforestilling ved Teatro San Carlo. Dette teateret er Italias største og et av de flotteste i verden. Innvendig er det dekorert med gull og rød fløyel og har en akustikk som må sies å nesten være perfekt.I nyere tid satte særlig fascismen i 1920 og 30-årene sitt preg på byen. I denne perioden fikk byen flyplass, jernbane og metro. Til tross for at byen ble bombet sønder og sammen i slutten av 2. verdenskrig, har den klart å beholde mange av sine historiske levninger, som for eksempel det store slottet Castel Nuovo nede ved havnen.

Bylivet er i seg selv en opplevelse. Det kan varmt anbefales å betrakte gatelivet på en av de mange fortauskafeene. På Piazza Bellini ligger barene som perler på en snor i et forholdsvis grønt område. Et annet alternativ er en kafé inne i shoppingområdet Galleria Umberto 1. Her finnes flere butikker og kafeer.

Et annet tips er å dra til Napolis største plass, Piazza del Plebiscito, hvor du kan besøke den imponerende kirken Basilica di San Francesco di Paolo og kongepalasset Palazzo Reale. Her er det også flott utsikt over Napolibukten.

Napolibukten


Når du ser utover Napolibukten, fanger øyet straks vulkanen Vesuv. Denne enorme vulkanen på 1281 meter skaper både et vakkert og skremmende bilde av bukten, og vulkanen og byen er utvilsomt sterkt bundet sammen. Som en sovende kjempe troner den over byen, og vulkanforskere mener at et nytt utbrudd vil komme før eller senere.

Vulkanens mest kjente utbrudd skjedde i år 79 e.Kr., da det dekket byene Pompeii og Herculaneum i aske. På tross av faren som lokalbefolkningen lever med, har de valgt å la livet fortsette uanfektet, slik som det alltid har gjort i bakkene opp mot vulkanen og i Napoli by.

Å oppleve bukten og spasere langs havet bør du få med deg på et besøk i Napoli. En fin spasertur er på den lille havnen i Santa Lucia. Tidligere lå det mange fattigslige fiskerhytter og småbåter her, men nå er dette erstattet med fasjonable hoteller, restauranter, kaféer og yachter i millionklassen. Utenfor havnen forbundet med en molo på øya Megaride, ligger Borgo Marinario og slottet Castel dell'Ovo, hvor det arrangeres ulike kunstutstillinger.

Som hovedbyen i Campania, er Napoli et knutepunkt for resten av regionen. Fra havna i Napoli går det båter til øyene Ischia, Capri og Procida, og sørover ned mot Amalfikysten, og det finnes til og med båtforbindelse helt ned til øya Stromboli, som er en del av den eoliske øyer utenfor Sicilias nordkyst. Hvis du foretrekker en togtur, kan du ta Vesuvbanen (Circumvesuviana), som tar deg til Vesuv, og hele veien til Sorrento.

Pizzaens hjemby

Mye har blitt sagt Napoli gjennom tidene, og som turist bør du være klar over at det er visse områder du bør holde seg unna. Vi fraråder å gå med kostbare smykker, eller å ha et dyrt kamera rundt halsen. Når det er sagt, bør du likevel ikke gå glipp av denne fascinerende byen med sin kaotiske trafikk, sin vakre kunst, det asurblå vannet og ikke minst den berømte pizzaen. Pizzaen ble jo oppfunnet i Napoli, så dette kan de! Det finnes mange interessante historier om pizzaen, og en av disse forteller hvordan den klassiske Pizza Margherita fikk sitt navn.

En kveld i 1889 fikk kong Umberto I og hans dronning Margherita, som bodde på sin sommerresidens i Napoli, lyst å smake på denne lokale spesialiteten, som var kjent som en "fattigmannsrett". Raffaele Esposito, en kjent "pizzaiolo" (pizzabaker) i byen fikk æren av å levere tre pizzaer til de kongelige. To av pizzaene hadde allerede navn, men den siste som viser fargene på den italienske nasjonale flagg (grønn, hvit og rød på grunn av ingrediensene basilikum, mozzarella og tomat) hadde ikke noe navn. Dronning Margherita likte best denne, og slik fikk denne klassiske pizzaen sitt navn. Du kan fremdeles besøke Rafael Esposito sin pizzeria, som nå heter Pizzeria Brandi.

Napoli er et fortreffelig reisemål og er noe mindre preget av turisme enn for eksempel Roma. Napoli har et meget aktivt byliv, særligt om kvelden i sommermånedene, når temperaturen faller og den utadvendte lokalbefolkningen beveger seg ut i byen på leting etter et kveldsmåltid. Napoli byr også på verdens eldste operahus, toppfotball på San Paolo og en stor havn med fergeforbindelse til både Sicilia, Sardinia og til og med til Afrika.

Reiser med Escapeaway til Napoli

Den naturlige inngangen til storbyen er naturligvis Napoli Flyplass - offisielt Aeroporto Internazionale di Napoli - som ligger i utkanten av byen. Det tar kun noen minutter å kjøre mellom byen og flyplassen. Av øvrige flyplasser ligger de to nærmeste i Roma, 200 kilometer unna, men likevel kun en drøy times reisevei med det velfungerende, italienske jernbanesystemet. Alternativet er naturligvis å leie en bil og kjøre langs kysten. Legg gjerne inn et besøk i historiske Anzio underveis.

Det er også naturlig å utnytte en ferie i Napoli til å besøke vulkanen Vesuv, ruinbyen Herculaneumutgravningene i Pompeii og ikke minst Sorrento og Amalfikysten. Vi anbefaler derfor alltid at man leier en bil, slik man selv kan reise omkring. Alternativt kan man benytte den lille jernbanen Circumvesuviana, som forbinder hele området omkring Vesuv. 

Når du skal bestille en reise til Napoli, må du huske at du kan finne flybilletter med rutefly og fleksible reisedatoer, håndplukkede ferieboliger og billige leiebiler her hos Escapeaway. Finn først din nesten feriebolig, så hjelper vi deg med å finne fly og leiebil, slik at alt er klart for en fantastisk reise. 

Start med at finde din feriebolig - så hjælper vi dig med at finde fly og lejebil, så du er helt klar til en god tur.

Book en leiebil når du reiser til Napoli

Dersom du utelukkende skal besøke Napoli by, har du neppe behov for en leiebil. I Napoli finnes velutviklet kollektivtransport, som også tar deg helt til Pompeii og Sorrento. Dersom du heller har lyst til å utforske Amalfikysten på egenhånd, anbefaler vi at du leier en bil. 

Hos Escapeaway kan du leie en bil over et kort tidsrom og til internetts beste priser. Dersom du velger å leie en bil gjennom hele reisen, kan du få leiebil som en del av en pakkerese, sammen med flybillett og hotell. Slik er du sikret av reisegaranti, i motsetning til hvis du selv leier bil på internett eller ved ankomst. 

Mer informasjon om din neste reise til Napoli

Napoli er hovedstaden i Campania-regionen i det sørvestlige Italia. Byen er, med sine omtrent én million innbyggere og totalt 4,4 millioner innbyggere inkludert hele det urbane innlandet, den tredje største byen i Italia, kun overgått av Roma og Milano. På tross av sin beliggenhet i den generelt fattigere delen av Italia og sitt rykte som en fattig og skitten by som styres av mafiaen, har byen den fjerde største økonomien i Italia, kun overgått av Milano, Roma og Torino.

Når det er sagt, er det viktig å tilføye at du som besøkende må være oppmerksom på hvilke kvartaler man bør ferdes i. Det betyr ikke at du må la deg skremme av byen; Napoli er en storby som på godt og vondt rommer alt fra søritaliensk skjønnhet og stygghet til orden og kaos.  

Fra Napoli er det dessuten rikelig med utfluktsmuligheter til flere av Sør-Italias største severdigheter, blant annet den berømte vulkanen Vesuv, ruinene i Pompeii og Herculanum, øyene Ischia, Capri og Procida, Amalfikysten og den romantiske byen Sorrento.

Du bør forøvrig selvsagt dra fordelen av at pizzaen - i hvertfall i sin moderne utgave - angivelig ble oppfunnet i Napoli og at byen derfor byr på et hav av pode pizzarestauranter.

 

Hva sier gjestene i Napoli?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 48 anmeldelser