Storbyferie i Napoli

Dra på langhelg til Sør-Italias pulserende storby Napoli.

Hvorfor ikke ta storbyferien i Napoli med Escapeaway? Reis ned til den ekte, sør-italienske lidenskapen og sjarmen, og bli positivt overrasket!

Napolitanerne er stolte av hjembyen sin, noe som er veldig forståelig. Slitte klisjeer og fordommer forbindes ofte med byen som mange tror kun har pizza, mafia og lommetyver å by på. Men glem fordommene og opplev en levende og mange steder vakker by, som bugner av palasser, museer og gallerier i verdensklasse.

Kaféliv ved foten av vulkanen på storbyferie i Napoli

Storbyen Napoli i den italienske regionen Campania er en av de tettest befolkede byene i Europa, noe du merker på tempoet og dynamikken som kjennetegner byens travle gateliv. I Napoli leves livet utendørs på erketypisk sydlandsk vis, og det er alltid noe fascinerende å se på. Finn en piazza der du kan sitte på en benk i ro og mak, eller slå deg ned på en av de utallige kafeene med utendørs terrasse, og nyt forestillingen. Med en god kopp italiensk kaffe, som Napoli er spesielt berømt for, eller et glass vin på bordet, er alt duket for gateteater av den autentiske typen.

Ropende gatehandlere, dyttende biler og høylydte diskusjoner på napolitansk blander seg med majestetiske panoramautsikter, arkeologiske skatter og utsøkte freskoer.

At den mektige og vakre vulkanen Vesuv troner fryktinngytende med sine to kratre over Napoli gjør neppe stemningen i byen mindre intens - men frykten har ikke stoppet ca. 3 millioner mennesker fra å leve livet fullt ut i en by der det har bodd mennesker siden 2000 år f.Kr.

Med Escapeaway kan du bo sentralt i Napoli på et lekkert og prisvennlig hotell. Du kan få utbytte av vår Italia-ekspertise både før og i løpet av oppholdet ditt.

Severdigheter på storbyferien din i Napoli

Napoli er et skattkammer fylt med unike severdigheter av enhver art. Det er umulig å rekke alt på en langhelg eller en uke, for man må jo unne seg tid til å bare nyte tilværelsen på sør-italiensk vis. Men vi har likevel samlet et par favoritter som utvilsomt vil gi deg gode minner å ta med hjem i kofferten:

Glem katakombene i Roma - San Gennaro-katakombene i Napoli er et sant underjordisk eventyr
San Gennaro-katakombene er et gammelt kristent, underjordisk begravelseskompleks som stammer fra det andre århundret etter Kristus. De er dypt imponerende, med mange detaljerte og vel bevarte veggmalerier. Det er en ekstraordinær opplevelse å beundre disse maleriene og tenke på at de ble malt for tusenvis av år siden. Katakombene er fordelt på to nivåer der det nederste er det eldste. Man mener at denne "underetasjen" også har vært en begravelsesplass før kristendommen gjorde sitt inntog.

Hvis du reiser med en gruppe, får dere normalt adgang til katakombene i morgentimene, men åpningstidene endrer seg løpende. Sjekk med hotellet ditt eller Turistinformasjonen.

Pompeii - besøk alle arkeologiske utgravningers mor 
Hvis du kun skal se én ting på din napolitanske ferie, bør du la det være fantastiske Pompeii. Denne eksepsjonelt vel bevarte romerske ruinbyen var i sin tid en livlig by med rundt 20 000 innbyggere – noe som var relativt stort på den tiden. Vesuv satte en stopper for hverdagens travle gang blant byens borgere da den i år 79 fikk et utbrudd, og begravde byen i aske og slagg. At byen har vært begravd er forklaringen på hvordan ruinene er i så god stand, og at selv små gjenstander som mynter, pyntegjenstander, krukker og redskaper er å finne i samme stand som da deres eiere bukket under for vulkanens raseri. Men deler av byen ble ødelagt av det påfølgende jordskjelvet og de enorme mengdene glødende lava.

Når du går rundt i Pompeii merker du virkelig at historien kommer til live, og vi anbefaler å bruke god tid. Sett av minst en halv dag til denne opplevelsen, som du alltid vil huske tilbake på med fascinasjon.

Se det kongelige palasset i Napoli
Besøk det kongelige palasset og la deg imponere av de overdådige, forgylte salene, buede marmortrappene og flotte maleriene. Palasset ble bygget i løpet av det 17. århundret og ligger sentralt i Napoli. Det ble tidligere benyttet som residens av Bourbon-huset som periodevis regjerte over Napoli. I dag sitter Bourbon-huset fortsatt på tronen i Luxembourg og Spania.

Gå ikke glipp av Caravaggios "Nådens syv verk"
Caravaggios mesterverk "Nådens syv verk" er utrolig nok gjemt godt utenfor allfarvei i hovedkvarteret for en veldedighetsorganisasjon fra 1600-tallet. Det bemerkelsesverdige maleriet forestiller alle slags ikoniske måter å være barmhjertig og sjenerøs på. Kunstnerens fantasi er livlig - legg for eksempel merke til detaljen der en kvinne ammer sin egen far (ja, du leste riktig) mens han sitter i fengsel.

Da han malte bildet i 1607, var Caravaggio på flukt fra en mordanklage i Roma.

Korte byturer til Napoli

Stikk av fra kulde og sludd, og nyt en langhelg i Napoli når som helst på året. Vi anbefaler å bo sentralt hvis du kun har noen dager i byen - og i Napoli er det ekstra fornuftig å holde seg til det historiske sentrumet da byen er temmelig uoversiktlig og vidstrakt.

Tendensen til uoversiktlighet bør likevel ikke skremme deg fra å utforske Napoli med spaserturer, som virkelig er den beste måten å komme tett på dagliglivet her. Vandre nedover en av byens mange smale gater der klessnorene strekker seg fra vindu til vindu og pryder strøket med fargerike plagg. Det varme klimaet er ideellt for å tørke klærne utendørs, men det går ikke mer enn et par minutter før tøyet er sort som kull takket være en forbipasserende buss og dens eksosrør. Man kan lure på hvordan klær noensinne blir rene i Napoli - men de fleste innbyggerne går ganske plettfritt kledd.

Et godt sted å starte din langhelg i Napoli er med en kjølig aperitif på den sentrale kaféen Gambrinus. Her sitter du på en av byens eldste og mest elegante kaféer, og enten du vil bli sittende og betrakte livet rundt deg eller utforske Napolis sentrum, er Café Gambrinus er supert utgangspunkt.

Mat og drikke i Napoli

Napoli er kjent for å ha noe av det lekreste det italienske kjøkkenet har å by på, og kaffen her er berømt verden over for sin høye kvalitet. Start dagen på best mulig vis med en sterk, men rund napolitansk espresso.

I Napoli er matkulturen noe for seg selv, og har blitt påvirket av mange århundrer med skiftende kulturell dominans. Dessuten er råvarene i denne regionen ekstra smakfulle takket være den usedvanlig fruktbare vulkanske jorden. Mange anser Napoli som en del av et gastronomisk trekløver sammen med Sicilia og Roma, der du finner Italias beste mat.

Hvis man kort skal oppsummere napolitansk mat, kan den beskrives som en blanding av de berømte og elskede italienske pastarettene og god sjømat. Ferske blåskjell med sitron, basilikum og tomat, grillet fisk, tykke skiver bløt mozzarella og noe så enkelt som Pasta e Fagioli (pasta med bønner) smaker himmelsk på Napolis stemningsfulle restauranter og trattoriaer.

Pizza må du selvfølgelig også smake mens du er her, og i byens historiske sentrum ligger mange av de beste pizzeriaene byen har å by på. Prøv for eksempel den kjente Da Michele.

Se frem til en langhelg på italiensk vis, eller en opplevelsesrik storbyferie, når du reiser til Napoli med Escapeaway.

>> Les mer om storbyferie

Kart over Napoli

Populære hoteller i Napoli

Italia, Sør-Italia, Campania, Napoli
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Sør-Italia, Campania, Napoli
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Avstand til havet: ca. 10 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sør-Italia, Campania, Napoli
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant