Reiser til Positano

De pastellfargede husene i Positano klamrer seg på en nærmest naturstridig måte til fjellveggene som reiser seg steilt fra havet. Det er enkelt å forstå hvorfor Positano har blitt et meget populært reisemål. Bestill din neste reise til Positano med Escapeaway i dag!

Positano skal være oppkalt etter havguden Poseidon, og den sjarmerende kystbyen er nært knyttet til det dypblå havet ved den vakre Amalfikysten. De pastellfargede husene klynger seg på en nærmest naturstridig måte til fjellveggene som reiser seg bratt fra vannet. Den fantastiske beliggenheten ved det som kalles «verdens vakreste kystlinje», er grunn god nok til å forstå hvorfor Positano er blitt et populært feriemål.

Velkommen til Amalfikysten med Escapeaway. Vi er spesialister på reiser til Positano og andre byer langs denne vakre kysten, der du bor på nøye utvalgte hoteller når du er på reise. Legg inn dine ferieønsker i søkemotoren og finn enkelt en reise til Positano som passer til deg og dine planer. Velg mellom avreise fra Gardermoen, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand - vi søker etter billige flybilletter fra alle flyselskaper og kombinerer med utvalgte hoteller i Positano, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, til nettets beste pris. 

Amalfikystens lengste strand

Her på sørsiden av Sorrento-halvøya kan du uten problemer tilbringe mesteparten av ferien med bare å nyte utsikten over de dramatiske skogkledde fjellene og det varme, glitrende havet. Dersom du bestiller en tur til Positano, kan du også glede deg til avslappende stunder på Amalfikystens lengste strand, uforglemmelige kulinariske opplevelser på byens berømte restauranter og et vell av spennende utflukter. Sist, men ikke minst, er det innbydende middelhavsklimaet her i Sør-Italia med varme somre og milde vintre naturligvis et stort pluss.

Det er ikke bare de siste årene at Positano og resten av Amalfikysten har mottatt feriegjester fra fjern og nær. Inntil 1800-tallet var adgangen og trafikken til kystbyene på land imidlertid svært begrenset. Det er tross alt de færreste som ønsker å starte ferien med en tur på eselrygg gjennom fjellene. Men, da den nå så berømte kystveien Strada Statale 163 åpnet i 1850, tok det ikke lang tid før blant annet noen av datidens største kunstnere og forfattere reiste hit for å finne ny inspirasjon i de idylliske omgivelsene. Senere gjorde den amerikanske forfatteren John Steinbecks beskrivelser av Positano byen kjent i enda flere kretser. 

>> Les også om reiser til Ravello

>> Les om bilferie på Amalfikysten

 

Hoteller i Positano

Populære hoteller i Positano

Italia, Sør-Italia, Campania, Positano
  • Nærmeste flyplass: 65 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Sør-Italia, Campania, Positano
  • Nærmeste flyplass: 65 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Sør-Italia, Campania, Positano
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Internettilgang / WiFi
  • I by eller landsby

Slik booker du en reise til Positano med Escapeaway

Med Escapeaway kan du bruke den smarte søkemaskinen til å bestille en enkel og sikker rese til Positano. Velg først om du vil reise til Positano fra flyplassen i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Vi finner rimelige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med utvalgte hoteller i Positano og med mulighet til å supplere med en leiebil - alt samlet i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. 

Positano, som har like under 5000 innbyggere, har lenge vært kjent som en favoritt blant internasjonale jetsettere, men atmosfæren i den lille byen er likevel veldig avslappet og jordnær. Når du ikke ligger nede på Spiaggia Grande, kan du utforske mange eksklusive motebutikker, og det store utvalget av spisesteder inkluderer atskillige fine gourmetrestauranter som regnes for å være blant de beste i Italia – spesielt når det gjelder fiskeretter.

Fotturer og utflukter med båt

Hvis du er på ferie i Positano og får lyst til å utforske omgivelsene,, bør du snøre på deg turskoene. Fra Positano kan du, enten med guide eller på egenhånd, følge flere naturskjønne turstier (tidligere eselstier), som ikke overraskende byr på flott utsikt underveis. Én av de mest populære stiene er den 8 kilometer lange Il Sentiero degli Dei (Gudenes Sti), som forbinder nærliggende Nocelle med Agerola. Dette er vel og merke ikke en tur for reisende med dårlig kondis, og du vil nok bli litt svett underveis - men det er verdt innsatsen. Det er dessuten ikke den eneste ruten i området; det finnes også mindre utfordrende vandreruter. 

Hvis du vil spare føttene, anbefaler vi en båttur langs kysten. De såkalte solnedgangsturene fra Positano er populære, og det med god grunn. Det er også mulig å dra på en dagstur til øya Capri.  

Midt på sommeren, når temperaturene strekker seg opp til 30 grader, er det mest populære tidspunktet for å reise på ferie til Positano og resten av Amalfikysten. Hvis du vil unngå den verste trengselen og de høyeste hotellprisene er særlig våren, men også høsten, gode tider å reise til Positano. I mai og september-oktober er temperaturene behagelig sommerlige og kanskje enda mer egnet for en aktiv ferie.

>> Les også om langtidsreiser til Amalfikysten her

 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her