Reiser til Positano

Positano er mest som en eventyrby, der de pastellfargede husene klamrer seg til fjellveggene som reiser seg steilt fra havet. Bestill reise med Escapeaway til Amalfikysten, vi har stort utvalg av hotell, ferieleiligheter og ferievillaer. 

Positano skal være oppkalt etter havguden Poseidon, og den sjarmerende kystbyen er da også nært knyttet til havet ved Amalfikysten. Den fantastiske beliggenheten ved det som kalles «verdens vakreste kystlinje», er grunn god nok til å forstå hvorfor Positano er blitt et populært feriemål.

Velkommen til Amalfikysten med Escapeaway. Vi er spesialister på reiser til Positano og andre byer langs den vakre kysten hvor du bor på nøye utvalgte hoteller. Legg inn dine ferieønsker i søkemotoren og finn enkelt en reise til Positano som passer til deg og dine planer. Velg mellom avreise fra Gardermoen, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand - vi søker etter billige flybilletter fra alle flyselskaper og kombinerer med utvalgte hoteller i Positano, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, til nettets beste pris. 

Amalfikystens lengste strand

Her på sørsiden av Sorrento-halvøya kan du uten problemer tilbringe mesteparten av ferien med bare å nyte utsikten over de dramatiske skogkledde fjellene og det glitrende havet. Bestiller du en tur til Positano, kan du også glede deg til avslappende stunder på Amalfikystens lengste strand, uforglemmelige kulinariske opplevelser på byens berømte restauranter og et vell av spennende utflukter. Sist, men ikke minst, er det innbydende middelhavsklimaet her i Sør-Italia med varme somre og milde vintre naturligvis et stort pluss.

Det er ikke bare de siste årene at Positano og resten av Amalfikysten har mottatt feriegjester fra fjern og nær. Inntil 1800-tallet var adgangen og trafikken til kystbyene på land imidlertid svært begrenset. Det er tross alt de færreste som ønsker å starte ferien med en tur på eselrygg gjennom fjellene. Men da den nå så berømte kystveien Strada Statale 163 åpnet i 1850, tok det ikke lang tid før blant annet noen av datidens største artister og forfattere kom hit for å finne ny inspirasjon i de idylliske omgivelsene. Senere gjorde den amerikanske forfatteren John Steinbecks beskrivelser av Positano byen kjent i enda flere kretser. 

Positano, som har like under 5000 innbyggere, har lenge vært kjent som en favoritt blant internasjonale jetsettere, men atmosfæren i den lille byen er likevel veldig avslappet og jordnær. Når du ikke ligger nede på Spiaggia Grande, kan du utforske mange eksklusive motebutikker, og det store utvalget av spisesteder inkluderer atskillige fine gourmetrestauranter som regnes blant de beste i Italia – spesielt når det gjelder fiskeretter.

Fotturer og utflukter med båt

Hvis du er på ferie i Positano og får lyst til å utforske omgivelsene litt, bør du snøre turskoene. Fra Positano kan du, enten ved hjelp av guide eller på egen hånd, følge flere naturskjønne turstier (de gamle eselstiene), som byr på flott utsikt underveis. En av de mest populære er den 8 kilometer lange Il Sentiero degli Dei (Gudenes Sti), som forbinder nærliggende Nocelle med Agerola. Det er ikke en tur for de med dårlig kondis, og du vil nok få litt svette på pannen, men det er verdt innsatsen. Det er dessuten ikke den eneste ruten i området, hvis du heller vil gå for en litt mindre utfordrende tur.

Hvis du vil spare føttene, anbefaler vi en båttur langs kysten. De såkalte solnedgangsturene fra Positano er populære, og det er med god grunn. Det er også mulig å dra på en dagstur til øya Capri.  

Midt på sommeren er det mest populære tidspunktet for en ferie i Positano og på resten av Amalfikysten. Hvis du vil unngå den verste trengselen og de høyeste hotellprisene, er særlig våren, men også høsten gode tider å reise til Positano. I mai og september-oktober er temperaturene så behagelig sommerlige og kanskje enda mer egnet for en aktiv ferie.

>> Les også om reiser til Ravello

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Andre linker

Hoteller i Positano

Populære hoteller i Positano

Italia, Campania, Positano
  • Nærmeste flyplass: 65 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Italia, Campania, Positano
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Avstand til havet: ca. 200 m
  • Svømmebasseng
Italia, Campania, Positano
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi