Reiser til Praiano

Praiano klynger seg til de steile klippene over det azurblå Tyrrenhavet omtrent midt mellom Amalfi og Positano på det som med rette kalles for Europas vakreste kyststrekning. Book din reise til Praiano med Escapeaway i dag!

Den lille fiskerbyen Praiano er mindre kjent enn sine to nabobyer, men byr på mange av de samme kvalitetene som reisemål. Her kan du således bruke ferien på bare å slappe av ved vannet eller på å utforske noen av de andre maleriske byene på Amalfikysten.

Enestående beliggenhet

Praiano har etter sigende sitt navn fra praia, som betyr strand, selv om kysten ved byen mest er karakterisert av steile og forrevne klipper. Du finner dog flere små strender innenfor kort rekkevidde hvis du får lyst til en forfriskende dukkert i sommervarmen. Den nærmeste ligger ved Marina di Praia. Her finner du en liten badevik med småstein, bare kjent som La Praia, hvor du kan bade eller slikke sol på en liggestol med utsikt til et av de gamle Saracener-vakttårnene, som man ser mange steder opp langs Amalfikysten. Tårnene står som en vitnesbyrd om at det i adskillige århundrer ikke var turister som kom langveis fra for å innta de små kystbyene, men derimot pirater. I dag står de fleste tårnene tomme, men noen har dog fått en ny funksjon som for eksempel tårnet i Praiano, som fungerer som galleri for en lokal kunstner.  

Selv hvis du ikke har tenkt å hoppe i det krystallklare vannet, bør du gå en tur ned til stranden. Det er en flott gangsti helt ned til stranden oppe fra den populære Africana nattklubb. Utsikten fra stien, som går tett inn under klippene ned langs kysten er betagende. Nede på stranden er det utover liggestoler og parasoller som regel også trukket adskillige av områdets karakteristiske fargerike trebåter opp på land, som er meget fotogene. De mange fiskenettene som henger til tørk opp langs klippene, vitner om at båtene ikke bare er til pynt.

Enkelt å utforske Amalfikysten

Vil du besøke noen av de andre strendene i området, er det mulig å ta en turbåt. Likeledes er en reise til Praiano naturligvis også takket være byens sentrale beliggenhet på Amalfikysten et perfekt utgangspunkt for utflukter til de idylliske byene Amalfi, Positano og Ravello. Innenfor din rekkevidde er også Sorrento på den anden siden av halvøya, samt ikke minst det fascinerende og litt skremmende Pompei. Sistnevnte er nok mest egnet til en dagsutflukt. Har du husket å ta et par fornuftige sko med på ferie, kan du fra Praiano selvfølgelig også velge å utforske Amalfikysten langs områdets berømte vandrestier.

Praiano hadde frem til 1800-tallet en stor produksjon av silke, men de siste par hundrede år har innbyggerne primært levd av fiskeri og i stigende grad turisme. Selv om Praiano takket være sin vakre beliggenhet lenge har tiltrukket feriereisende, er byen dog et mer fredelig reisemål enn de mer berømte nabobyene ved Amalfikysten. Allikevel finner du også i Praiano alt det som skal til for en ekte livsnyterferie. Utover de flotte utsiktene og det uimotståelige, lune havet kan du for eksempel også glede deg til å fordype deg i det lokale kjøkkenet på byens restauranter. Her er det ikke overraskende ofte mange lekre fiske- og skaldyrsretter på menyen, men også mange andre fristelser laget på friske lokale råvarer.

Bestill din reise til Praiano online

Book din reise til Praiano enkelt og sikkert online og få de beste prisene. Du velger selv om du vil kjøpe en samlet pakkereise inkl. flyreise, opphold på hotell eller i ferieleilighet, billeie eller transfer. Ønsker du selv å arrangere reisen til Campania kan du naturligvis også bare bestille ditt hotell gjennom Escapeaway.

>> Les også om reiser til Minori
>> Les også om påskeferie på Amalfikysten

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Andre linker

Hoteller i Praiano