Reiser til Salerno

Salerno gir deg et godt utgangspunkt for å utforske Amalfikysten, Pompeii og mange av de andre berømte severdighetene i Campania-regionen i det sørlige Italia. Book din reise til Salerno med Escapeaway i dag!

Salerno er en livlig havneby, som især takket være sin beliggenhet ved den ene enden av Amalfikysten har mye å tilby den feriereisende. Før du begir deg avgårde på utflukter for å utforske det som ofte kalles for Europas vakreste kyststrekning, bør du dog også gi deg god tid til å utforske selve Salerno. Den lange havnepromenaden er populær blant både lokale og besøkende, især på de varme sommerkveldene, men byens mest sjarmerende del finner du litt lengre oppe i centro storico, den gamle bykjernen. Også her summer det av liv i de smale, brosteinsbelagte gatene, hvor du kan gå på oppdagelse i små boutiques eller slå deg ned på en hyggelig trattoria for å nyte det lokale kjøkkenets herligheter.

Velkommen til denne delen av Italia med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Salerno, hvor du bor på nøye utvalgte hoteller på din reise.

Severdigheter i Salerno

Den gamle bydelen har de senere årene gjennomgått en tiltrengt fornyelse, men har klart å bevare sin opprinnelige sjarme. I de labyrintiske gatene er det utover gode spisesteder også nok minimarkeder til at du kan få de fleste daglige fornødenheter uten å måtte bevege deg vekk fra sentrum.

Selv om Salerno turistmessig står i skyggen av Amalfikystens byer, er det dessuten flere interessante severdigheter som det er verdt å utforske når du ferierer her. Katedralen, Duomo di San Matteo, som stammer tilbake fra det 11. århundre, anses av kjennere for eksempel for å være blant de vakreste middelalderkirker i Italia.  På innsiden kan du beundre flotte kalkmalerier og mosaikker. I utkanten av byen ligger en annen severdighet, som bør stå høyt på listen hvis du er interessert i historie, Castello di Arechi. Borgen, som ligger i 263 meters høyde med en fantastisk utsikt over bukten, ble opprinnelig bygget i det 8. århundre og siden utvidet, senest i det 16. århundre. Reiser du til Salerno om sommeren, kan du forhøre deg på det lokale turistkontoret om de konsertene som normalt avholdes på borgen.

Et godt utgangspunkt for utflukter

Du kan altså enkelt få en dag til å gå med utelukkende å nyte stemningen i den gamle delen av Salerno, slentre på den lange havnepromenaden og besøke byens historiske severdigheter. Det er dog allikevel ikke til å komme utenom at en av de beste grunnene til å reise til Salerno er at byen er et godt utgangspunkt for å utforske omegnens attraksjoner. Her er Amalfi og Ravello på den vakre Amalfikysten med god grunn blant de mest populære utfluktsmålene, men også for eksempel Cilento og Vallo di Diano Nasjonalparken i motsatt retning er verdt å bruke en dag eller mer på. Nær ved dette område er også Grotte di Castelcivita, et interessant utfluktsmål, som lokker med en forunderlig underjordisk verden av stalaktitter og stalagmitter.

Det kjører tog mellom Salerno og Napoli, så selv hvis du drar på bilfri ferie, kan du enkelt besøke storbyen for å bruke en dag på shopping eller eventuelt se den verdensberømte romerske og delvis begravede byen Pompei.  Særlig i høysesongen er det som regel faktisk å foretrekke å benytte seg av tog, buss eller båt for å komme seg omkring i nærområdet. Især veien som slynger seg langs med Amalfikysten har for vane å være tett trafikkert i høysesongen. Så er det mer avslappende og minst like vakkert å dra en tur med båt fra Salerno rundt til de små idylliske kystbyene. Båtene seiler regelmessig i sommerhalvåret.

Slik booker du reisen til Salerno

Med Escapeaway kan du bruke den smarte søkemaskinen til å booke en enkel og sikker reise til Salerno. Velg mellom avreise fra flyplassene i Gardermoen, Bergen, Stavanger, Trondheim eller Kristiansand, enten direkte til f. eks. Roma eller med en mellomlanding underveis og ankomst til den internasjonale flyplassen i Napoli. Vi finner billige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med utvalgte hoteller i Salerno, og med mulighet for å supplere med en leiebil - alt samlet i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

>> Les også om reiser til Sorrento her
>> Les om fleksible pakkereiser til Amalfikysten

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Andre linker

Hoteller i Salerno