Reiser til San Marco di Castellabate

Liten kystby med havn

San Marco di Castellabate ligger ved vannet, i nærheten av den vakre Cliento nasjonalparken. Den lille byen er typisk italiensk, og selv om den ikke er så stor, er det fortsatt noen kafeer, restauranter, supermarkeder og butikker.

Avslappende ferie

San Marco di Castellabate passer deg som vil tilbringe en avslappende ferie uten for mye stress. Området er fint og stemningen er deilig komfortabel. Den lille havnen inviterer deg til flotte turer, men ellers er dette en veldig rolig liten by.

For mer liv og glade dager, besøk de nærliggende byene som Santa Maria, som ligger 4 km nord. Husk å pakke badehåndklær for mellom byene strekker det seg en fin sandstrand.

Besøg Castellabate

Nord for San Marco di Castellabate ligger Castellabate. De smale gatene i byen minner om en labyrint, og du følger dem til enden. Du kommer til både større og mindre torg med kirker, kapeller og palasser, som minner om gamle dager da byen var kjent for sin makt. I dag regnes byen som en av Italias vakreste middelalderbyer. Byens knutepunkt er Piacca 10 octobre 1123 hvor du kan nyte utsikten over Annunzia-dalen.

For de nysgjerrige reisende kan vi fortelle deg at det er en Museo di Arte Sacra (Museum for religiøs kunst), som du kan besøke lørdager og søndager mellom kl. 16:30 og 20:00. Du bør ikke gå glipp av et besøk til byen og se solnedgangen fra Belvedere di San Costabile. I byen er det restauranter, delikatessbutikker og et herlig folkeliv. De fine sandstrendene er innen rekkevidde, samt Cliento naturreservat, Padula kloster og Paestum arkeologiske område.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i San Marco di Castellabate