Reiser til Sorrento

I det sørlige Italia ligger en historisk by som kunstnere og kongelige har besøkt i århundrer for å fordype seg, slappe av og nyte et fantastisk vær. En ferie i Sorrento er synonymt med ekte livsglede og sydlandsk stemning. Bestill reiser til Sorrento med Escapeaway i dag!

Sorrento er en juvel av en by som ligger utenfor allfarvei, men likevel vakkert til i Napolibukten og med utsikt til både storby og vulkaner.  Nå kan du bestille en reise til Sorrento online hos Escapeaway, inkludert fly fra Norge, leiebil på flyplassen og hotell eller ferieleilighet. Sorrento oser av livsglede, stemning og sjarm. Dette merkes tydelig på lokalbefolkningen og smitter raskt over på de besøkende. Reis til Sorrento med et smil om munnen og bo i en hyggelig ferieleilighet eller på hotell mens du nyter den hyggelige bykjernen og de mange spennende utfluktsmålene. 

Den hyggelige byen Sorrento ligger vakkert til på spissen av Sorrentohalvøya og med fin utsikt over havet, Napoli-bukten og øya Capri i horisonten. Dersom du drømmer om hygge, utsikt, spennende gater og et tilbakelent liv, vil du ikke bli skuffet når du reiser til Sorrento. Her kommer du til en by som bærer preg av turister, men som også har gjort seg fortjent til å tiltrekke seg reisende. Du bo i relativt kort avstand til en rekke av Sør-Italias mest ikoniske attraksjoner, som storbyen Napoli, vulkanen Vesuv, ruinbyen Pompeii og den utrolige Amalfikysten, som kanskje er Europas vakreste kyststrekning.

Sorrento tar seg ikke bare godt ut fra sjøsiden når man ankommer med turistbåt fra Napoli eller med ferge fra Capri, men byr også på massevis av resturanter og butikker i de trange gatene. 

Den gjestfrie byen 

Sorrento er berømt for sin kunstneriske mangfoldighet; dikterkunst, litteratur, musikk, dans (tarantella) og ikke minst kjøkkenkunst i form av pizza og pasta. Byen kalles for la gentile città (den vennlige byen) på grunn av sitt milde klima, de vakre utsiktspunktene som finnes over alt i byen, de mange parkene med sitron- og appelsintrær og lokalbefolkningens vennlighet og gjestfrihet. Få byer i Italia tilbyr en like vakker kombinasjon av italiensk folkeliv på gater og torg kombinert med rolige og fredfyldte omgivelser. Siden middelalderen har byen vært et turistmål for både kongelige og adelige fra hele verden.

I likhet med øya Capri er Sorrento kjent for sin produksjon av den smakfulle sitronlikøren limoncello, som lages av ferske sitroner som vokser i området, alkohol, vann og sukker. Et lite glass limoncello smaker best etter et godt måltid og bør gjerne testes ut på Piazza Tasso, som har uteservering. 

Den italienske forfatteren Torquato Tasso ble født i byen og har byens hovedtorg oppkalt etter seg. Fra hovedtorget kan du følge Corso Italia – en gate med mange butikker, gode restauranter og sjarmerende kaféer. Vi anbefaler et besøk i domkirken, Verniero-palasset med sine arabiske utsmykninger og Sedile Deminova, som dateres tilbake til slutten av det 15. århundre. Her møttes en gang i tiden de adelige som representanter for ulike deler av byen.

Slik booker du en reise til Sorrento med Escapeaway

Med Escapeaway kan du benytte den smarte søkemaskinen til å booke en enkel og sikker reise til Sorrento. Velg mellom avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand, enten direkte eller med mellomlanding underveis. Vi finner rimelige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med utvalgte hoteller i Sorrento og med mulighet til å supplere med en leiebil. Alt dette samles i en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet.

>> Les også om luksusreiser til Sorrento her2 spørsmål om Sorrento

Hvordan skal du bo i Sorrento?

Escapeaway har en rekke hotellrom i byen, så når du reiser til Sorrento kan du dra nytte av vår omfattende kunnskap om området og det faktum at vi jevnlig besøker og evaluerer alle våre hoteller. Det er både mulig å få overnatting i området rundt den store marinaen Marina Grande i den vestlige delen av byen, og i det sentrale området rundt Piazza Tasso.

Det er også mulig å bo i den østlige delen av byen, i retning av Sant'Agnello, som nesten har blitt en del av Sorrento. Det finnes også muligheter i 'innlandet' hvis du ønsker å være tett på byen, men likevel kunne ta seg en pause fra turiststrømmene når du føler for det. 

Hvordan reiser du til Sorrento?

Du kan fly fra både Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Bodø, Ålesund, Haugesund og Kristiansand til Sorrento ved å finne flybilletter til Napoli Flyplass eller Roma. Har du tid, gjør du lurt i å kombinere reisen til Sorrento med et par dagers opphold i en av de store byene, selv om man kan argumentere at det er vanskelig å virkelig oppleve Roma på mindre enn tre-fire dager. Trikset er at du kan fly direkte til Roma mesteparten av året, og derfra ta høyhastighetstoget til Napoli. 

Fra Napoli reiser du til Sorrento med lokaltoget Circumvesuviana. Det er en skranglete tur, men det er meget autentisk og underveis møter du både lokalbefolkningen og vakker utsikt. Du kan faktisk bruke lokaltoget til å komme deg frem til mange av områdets severdigheter, men vi anbefaler likevel å leie bil minst en del av ferien, slik at du ikke er avhengig av de lokale rutetabellene.  

Hos Escapeaway kan du bestille flybillett, hotell og leiebil i Sorrento i én pakkereise. På den måten er du dekket av reisegarantien, og prisene er like lave som hvis du bestiller gjennom andre portaler. 

Hoteller i Sorrento

Populære hoteller i Sorrento

Italia, Sør-Italia, Campania, Sorrento
8,6
Meget bra
1015 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 54 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sør-Italia, Campania, Sorrento
9,2
Fantastisk
786 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sør-Italia, Campania, Sorrento
9,8
Fantastisk
586 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 54 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Rimelige reiser til Sorrento

Sorrentos gode beliggenhet gjør at byen er enkelt tilgjengelig. Man kan enten fly til Roma eller Napoli og derfra ta toget videre til byens sentrum. Fra Sorrento har man et bredt utvalg av utflukter å velge mellom; den vakre Amalfikysten, øyene Capri, Ischia og Procida, storbyen Napoli og Pompei. Bussen fra Sorrento til Amalfikysten kjører alle dager og flere ganger i timen (flere avganger på hverdager enn i helgene). Hvis du reiser til Sorrento i høysesongen bør du være oppmerksom på at det kan være høyt press på noen av de mest populære tog- og bussavgangene.

Filminnspillinger i Sorrento

Har du sett Susanne Biers prisbelønte film "Den skallede frisør"? I såfall har du sikkert latt deg imponere av de vakre omgivelsene som mesteparten av filmen foregår i; nemlig i Sorrento. Et godt råd er å se filmen en gang til før du reiser avgårde på ferie.  

Sorrento ligger ved Napoli-bukten, sør for storbyen Napoli i det sydlige Italia og er hovedbyen på den Sorrentiske halvøya med sine 19.000 innbyggere fordelt på et samlet areal på 9,9 kilometer. Kystbyen er et meget populært reisemål, særlig om sommeren. Da stiger byens innbyggertall til nesten 125.000 mennesker. 

Sorrento byr på et fantastisk klima, sjarmerende folkeliv, en lang og interessant kunstnerisk tradisjon, stor og varm gjestfrihet, lekker gastronomi, vakre utsiktspunkter overalt i byen og en lang rekke av Sør-Italias største severdigheter innenfor overskuelig rekkevidde. Alle disse egenskapene gjør sammen at byen ofte kalles “den vennlige by” ("la gentil”) blant søritalienerne.

I sentrum av byen ligger massevis av gode butikker, kaféer og restauranter, især på hovedgaten Corso Italia, som begynner ved byens hovedtorg, Piazza Tasso. Mens du er på Piazza Tasso kan du smake på den lokalproduserte sitronlikøren Limoncello, som Sorrento og øya Capri har blitt berømte for. Likøren lages av sitroner fra området, alkohol, vann og sukker - og smaker normalt best etter et godt måltid.

Hvis du er på leting etter kulturelle opplevelser i Sorrento, kan vi anbefale et besøk i den meget vakre herskapsboligen Sedile Deminova, som stammer fra slutten av 1400-tallet og som var samlingspunkt for byens adelige klasser på den tiden. Også Verniero-palasset med dets vakre, arabiske dekorasjoner og byens domkirke er et besøk verdt.

Fra Sorrento har du dessuten et bredt utvalg av utflukter å velge mellom. Storbyen Napoli ligger kun omkring 30 kilometer unna og det går bussavganger til den vakre Amalfikysten flere ganger i timen hver dag. Byen ligger forøvrig i overkommelig avstand fra øyene Capri, Ischia og Procida og fortidsbyen Pompeii.

Sorrento er for alle

I Sorrento er det høyt til himmels, panorama for alle pengene og et hav av historiske opplevelser. Turismen har blomstret side om side med områdets berømte og velduftende sitronlunder siden Keats, Dickens, Scott, Wagner, Goethe, H.C. Andersen, Nietzsche og vår egen Ibsen alle passerte byen på jakt etter inspirasjon, sol og varme.                                                 

Det milde klimaet året rundt tiltrekker turister i alle aldre, og mange av dem kommer år etter år for å slentre rundt i Sorrentos trange gater og og nippe til et glass limoncello  på de romantiske torgene. Sorrentinerne er kjente for deres gjestfrihet, og møter besøkende med et smil og veibeskrivelser til de som skulle trenge det.                        

Sorrento har et stort utvalg av diverse butikker og restauranter og er et perfekt reisemål for barnefamilier og par i alle aldre. Herfra har man også et godt utgangspunkt for å dra på utflukter i området uten bil, ettersom at det går busser og båter til den nærliggende Amalfikysten og tog til Pompeii og Napoli. Øya Capri kan nås med ferge på cirka en halvtime. Fergen går fra havnen i Sorrento. Vulkanen Vesuv kan nås på en halv- eller heldagsutflukt - alt etter lyst og form.
 

Escapeaway har flere overnattingsmuligheter å tilby sentralt i Sorrento. Få kilometer fra Sorrento ligger byene Sant' Agnello (ca. 2-2½ kilometer unna) og Massa Lubrense (ca. 6 kilometer unna). I disse byene kan man bo i flotte leiligheter og på hoteller med vakker utsikt. Nedenfor finnes et lite utvalg av boligene som tilbys. Gjør som lokalbefolkningen og bo sentralt i en flott leilighet der du selv kan lage mat og ikke minst nyte livet fra en solrik balkong, som du har helt for deg selv. 

>> Les mer om ferieboliger i Sorrento her

 

 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene i Sorrento?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 38 anmeldelser