Reiser til Sorrento

Livlige, sjarmerende og gjestfrie Sorrento er en juvel som ligger både utenfor allfarvei og likevel nær storbyen Napoli, ruinbyen Pompeii og utrolige Amalfikysten – kanskje Europas vakreste kystlinje.

Bestill din tur til Sorrento hos Escapeaway, inkludert fly fra Norge, leiebil og hotell eller ferieleilighet.

Sorrento selv er som en filmkulisse. Dette er den virkelige italienske drømmen med svingete veier, bygninger dekket av bougainvillea og vespaer som suser forbi. Til tross for mye  turisme i årenes løp, har byen holdt på sin karakteristiske sjarm og kultur. 

All denne skjønnheten er innen rekkevidde ved å fly til Roma eller Napoli, derfra kan du ta tog til Sorrento. Vil du se byen fra sjøsiden, kan du ta båt fra Napoli eller ferge fra Capri. Det er mye å se og gjøre i denne byen, som er kjent for sin kunst, poesi, litteratur, musikk, et førsteklasses kjøkken og til og med en dans: tarantellaen, som vi kjenner fra Ibsens Et dukkehjem, kommer fra Sorrento.

Som enhver italiensk by er Sorrento dannet rundt en sentral piazza; i dette tilfellet gjelder det Piazza Tasso som har fått navn etter den berømte italienske forfatteren Torquato Tasso. Her er det mange kafeer og restauranter hvor du kan sitte og se på livet. Derfra kan du følge Corso Italia – en gate med mange butikker, flere restauranter og sjarmerende kafeer.

Vi anbefaler et besøk til katedralen, Verniero-palasset med sine arabiske utsmykninger og Sedile Deminova, som dateres tilbake til slutten av det 15. århundre. Her møttes aristokratene som representanter for ulike deler av byen en gang i tiden.

Nyt det milde klimaet

Byen kalles også la gentile città – den vennlige byen – på grunn av dens milde klima, avslappende og flotte parker og innbyggernes vennlighet og gjestfrihet. Siden middelalderen har byen vært et feriemål for kongelige og adelige familier. Byen har ingen stor strand, men det er badeplasser fra trebrygger og steiner ved foten av klippene.

Smak på limoncelloen og byens gnocchi

I likhet med øya Capri er Sorrento kjent for sin produksjon av sitronlikøren limoncello, laget av ferske sitroner som vokser i området. Et lite glass limoncello smaker best etter et godt måltid. Andre spesialiteter er Gnocchi alla Sorrentina, parmigiana laget av artisjokker eller aubergine med tomater og ost, og en søt kake kalt Pastiera.

Utflukter i området

Fra Sorrento har dere et bredt utvalg av ekskursjoner å velge mellom – den vakre Amalfikysten med byene Amalfi, Positano, Ravello og Minori, øyene Capri, Ischia og Procida og byene Napoli og Pompeii. Ta en båttur fra Sorrento til øyene, eller  til Positano og Amalfi. Det er også gode busstilbud som kan frakte deg opp og ned langs Sorrento-kysten.

Bestill tur til Sorrento

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren øverst på siden. Velg blant våre håndplukkede ferieleiligheter og hotell med flott beliggenhet i Sorrento og resten av Campania. Ta også gjerne kontakt med våre erfarne reisekonsulenter ved å bruke kontaktlinken øverst på siden, chat-alternativet nede til venstre, eller ved å ringe nummeret til høyre på siden. Vi stiller gladelig vår ekspertise og over 15 års erfaring med reiser i Italia til disposisjon.2 spørsmål om Sorrento

Hvordan skal du bo i Sorrento?

Escapeaway har en rekke hotellrom i byen, så når du reiser til Sorrento kan du dra nytte av vår omfattende kunnskap om området og det faktum at vi jevnlig besøker og evaluerer alle våre hoteller. Det er både mulig å få overnatting i området rundt den store marinaen Marina Grande i den vestlige delen av byen, og i det sentrale området rundt Piazza Tasso.

Det er også mulig å bo i den østlige delen av byen, i retning av Sant'Agnello, som nesten har blitt en del av Sorrento. Det finnes også muligheter i 'innlandet' hvis du ønsker å være tett på byen, men likevel kunne ta seg en pause fra turiststrømmene når du føler for det. 

Hvordan reiser du til Sorrento?

Du kan fly fra både Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Bodø, Ålesund, Haugesund og Kristiansand til Sorrento ved å finne flybilletter til Napoli Flyplass eller Roma. Har du tid, gjør du lurt i å kombinere reisen til Sorrento med et par dagers opphold i en av de store byene, selv om man kan argumentere at det er vanskelig å virkelig oppleve Roma på mindre enn tre-fire dager. Trikset er at du kan fly direkte til Roma mesteparten av året, og derfra ta høyhastighetstoget til Napoli. 

Fra Napoli reiser du til Sorrento med lokaltoget Circumvesuviana. Det er en skranglete tur, men det er meget autentisk og underveis møter du både lokalbefolkningen og vakker utsikt. Du kan faktisk bruke lokaltoget til å komme deg frem til mange av områdets severdigheter, men vi anbefaler likevel å leie bil minst en del av ferien, slik at du ikke er avhengig av de lokale rutetabellene.  

Hos Escapeaway kan du bestille flybillett, hotell og leiebil i Sorrento i én pakkereise. På den måten er du dekket av reisegarantien, og prisene er like lave som hvis du bestiller gjennom andre portaler. 

Hoteller i Sorrento

Populære hoteller i Sorrento

Italia, Sør-Italia, Campania, Sorrento
  • Nærmeste flyplass: 54 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sør-Italia, Campania, Sorrento
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sør-Italia, Campania, Sorrento
  • Nærmeste flyplass: 56 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

 

Mye å oppleve i Sorrento

Sorrento ligger sør for storbyen Napoli i Sør-Italia, og teller ca. 19 000 innbyggere fordelt på et samlet areal på 9,9 km. Kystbyen er et svært populært reisemål, spesielt om sommeren da innbyggertallet kan stige helt opp til 125 000.

Sorrento har et fantastisk klima, sjarmerende folkeliv, en lang og interessant kunstnerisk tradisjon, stor og varm gjestfrihet, deilig mat, flotte utsiktspunkter i hele byen og en lang rekke av Sør-Italias hovedattraksjoner innen rimelig kjøreavstand. Kombinasjonen av alle disse egenskapene gjør at byen ofte kalles "den vennlige byen" (la gentil) blant sør-italienerne.

I sentrum er det mange butikker, kafeer og restauranter, spesielt langs hovedgaten Corso Italia, som starter ved byens hovedtorg; Piazza Tasso.

Hvis du er ute etter kulturelle opplevelser mens du er på reise i Sorrento, anbefaler vi å besøke det vakre herskapshuset Sedile Deminova, som stammer fra slutten av 1400-tallet og som var et knutepunkt for byens adelige klasser på den tiden. Herskapshuset Verniero med sine vakre arabiske dekorasjoner, samt byens domkirke, er begge også verdt et besøk.

Fra Sorrento får du dessuten et bredt utvalg av utflukter å velge mellom. Storyen Napoli ligger knappe 30 kilometer unna. Det er bussforbindelser til Amalfikysten flere ganger i timen hver dag. Byen er også innen overkommelig avstand til øyene Capri, Ischia, Procida, for ikke å glemme antikkbyen Pompeii.

Noe for alle i Sorrento

I Sorrento er det høyt til himmels, imponerende utsikt og et hav av historiske opplevelser. Turismen har blomstret like kraftig som områdets berømte sitronlunder siden Keats, Dickens, Scott, Wagner, Goethe, H.C. Andersen, Nietzsche og vår egen Ibsen alle passerte byen på jakt etter inspirasjon, sol og varme.

Det milde klimaet året rundt tiltrekker turister i alle aldre, og mange av dem kommer år etter år for å slentre rundt i Sorrentos trange gater og og nippe til et glass limoncello  på de romantiske torgene. Sorrentinerne er kjente for deres gjestfrihet, og møter besøkende med et smil og veibeskrivelser til de som skulle trenge det.

Sorrento har et stort tilbud av diverse butikker og restauranter, og er et perfekt reisemål for barnefamilier og par i alle aldre. Herfra får dere også et godt utgangspunkt for å dra på utflukter med leiebilen, busser og båter til den nærliggende Amalfikysten, eller hva med å hoppe på toget til Pompeii og Napoli? Besøk øya Capri via fergene (ca. 30 min) som går fra havnen i Sorrento, og bestig vulkanen Vesuv med en halv- eller heldagsutflukt - mulighetene er mange og spennende.

Escapeaway har flere flotte overnattingssteder tilgjengelige midt i Sorrento. Bare noen få kilometer utenfor Sorrento finner du byene Sant' Agnello (ca 2,5 km) og Massa Lubrense (ca. 6 km) der vi også tilbyr herlige ferieleiligheter og hoteller med uimotståelig utsikt. Nedenfor finner du noen av våre ferieovernattinger i området.

Gjør som de lokale: Bo sentralt i en herlig leilighet der dere har mulighet til å lage mat selv og ikke minst nyte feriedagene på deres egen, solrike balkong.

Nyt utsikten: For de av dere som vet å sette pris på god utsikt og ikke behøver å bo midt på Piazza Tasso (hovedtorget i Sorrento) er Hotel Gran Paradiso et godt valg. Hotellet ligger kun 15 minutters gange fra Sorrentos livlige gater, og lokker med en imponerende utsikt.

Lev det søte liv: Fyll ferien med luksus i beste La Dolce Vita-stil med et opphold på et av disse to stedene – hoteller som er selv Sophia Lorén verdige.

Escapeaway tilbyr i tillegg mange andre overnattingsmuligheter i Sorrento og omegn

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene i Sorrento?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 30 anmeldelser