Opplev Sentieri degli Dei

La Amalfikysten ta pusten fra deg – bokstavelig talt! Det gjør du ved å følge turstiene Sentieri degli Dei – Gudenes stier. Når du står der høyt over havet med den blå himmelen over deg, skjønner du hvor passende navnet er ...

Finn frem turskoene og legg i vei langs disse imponerende stiene som går over fjell, langs bratte klipper og gjennom sjarmerende landsbyer. Vi stiller gladelig med råd og tips angående hvor det er best å overnatte, og vi har et flott utvalg av ferieleiligheter og hoteller dere kan velge imellom langs kysten.

Begynn ferden i Agerola

Den lille byen Agerola er startpunktet for flere av turstiene med varierende lengder og vanskelighetsgrader. Dere kan velge å ta en av innlandsrutene eller å gå høyt over Amalfikysten på klippestiene. Alle rutene har sine utfordringer og fører dere gjennom et vakkert landskap med uslåelig utsikt.

Gå fra Agerola til Positano 7 km

Ta turen fra Agerola til Positano langs de bratte klippene. Utsikten langs denne stien kan virkelig ta pusten fra deg, og de få husene langs ruten bare understreker det ville og utemmede landskapet. Plantelivet er variert, og om våren og sommeren kan dere oppleve en fargeeksplosjon i høyden.

Finn frem til startpunktet

Sentiero degli Dei starter i Bomerano, en del av Agerola i naturreservatet Monte Lattari. Turgåere kan nå Agerola med Sita-bussene fra Amalfi, bare be bussjåføren om å slippe dere av ved Bomerano. Herfra følger dere skiltene som viser vei til startpunktet.

Møt de lokale

Om høsten kan dere treffe lokale på sopptur i fjellene, eller på jakt etter en spesiell type rognebær på størrelse med en liten plomme. Havet befinner seg langt over hundre meter under dere, og ser ut til å skifte farge konstant fra denne høyden.

Vær forberedt på imponerende høyder

Stien fører dere langs de majestetiske klippene. Relativt god form og praktiske tursko er et must om dere skal klare å gå de 7 km og tilbake. Heldigvis kan dere fylle vannflaskene underveis, noe som er svært viktig i sommervarmen. De 10 forskjellige rutene varierer i vanskelighetsgrad og høydeforskjeller, og noen av dem er kun 2 km lange.

Unn dere en belønning

Når dere har fullført turen, kan dere hvile slitne kropper på restaurant med god samvittighet, og nyte lokale spesialiteter. Hva med noen skiver bøffel-mozzarella kombinert med ferskt brød og et glass eller to med lokalprodusert rødvin?