Reiser til øya Elba 

En øyferie på frodige Elba er som en reise i Napoleons fotspor, og det er vanskelig å forstå hvorfor Napoleon i sin tid ikke var tilfreds med sitt eksil på Elba. Den naturskjønne øya har alt det du kan ønske deg av en ferieøy med vakre strender, stemningsfulle fiskeleier, tradisjonsrike vingårder og hyggelige resturanter. Book en reise til vakre Elba med Escapeaway i dag!

Elba ligger i det azurblå Middelhavet og er med sin 147 kilometer lange kyststrekning kjent for sitt milde middelhavsklima. Øya er et ekte ferieparadis og den tredje største øya i Italia, men er likevel mye mindre enn de to største øyene i landet. Det bor kun 35.000 innbyggere på øya. 

Elba ligger like utenfor havnebyen Livorno og er enkelt tilgjengelig med ferge fra byen Piombino. Overfarten fra Piombino til Elbas største by Portoferraio tar omtrent én time. Billetter får du enkelt kjøpt flere steder på fastlandet, men dersom du reiser i høysesongen er det lurt å bestille plass god tid på forhånd. Hvis ikke kan du risikere å måtte vente lenge i havnen. Det er også mulig å fly til Elba fra Firenze i et mindre passasjerfly på omtrent 45 minutter dersom man ikke liker bølger. 

Frodig øynatur og gastronomi 

Elba er en naturskjønn og frodig øy, der man kan nyte et variert landskap som ofte snor seg i hårnålssvinger oppover og nedover. Til fjellsidene klamrer  et utrolig vakkert, skiftende landskap seg, iblandet romantisk fiskerleier,, antikke slott, gamle kirker og rolige småbyer som klamrer seg fast til øyas fjellskråninger. Elba byr selvfølgelig på mange fine strender langs sitt krystallklare hav. Avstandene på Elba er ikke store, og på få minutter kan man forflytte seg fra klippene ved havet til fjellet Monte Capanne, som rager 1000 meter over havet. Vel og merke skjærer ikke veinettet tvers gjennom landskapet og man må derfor regne med at en vanlig fem kilometer lang reise tar lenger tid enn vi er vant med i Norge.

PÅ reiser til Elba kan du velge og vrake i et rikt utvalg av restauranter, trattoriaer, osterier og pizzeriaer, og menyene bugner naturligvis av fisk og skalldyr. Det ligger en rekke vingårder på øya, som først og fremst produserer hvitvin, men også noe rødvin, dessertvin, grappa og  honningprodukter. Ettersom at størstedelen av øya er kupert, er det imidlertidig ikke mye landbruk her.

Elba sett med historiske briller 

Elba har vært bebodd siden etruskerne, som var særlig interesserte i den rike jernforekomsten. Dette var noe som også tiltrakk romerne, og den dag idag vitner bynavnet Portoferraio – som betyr ”jernhavnen” - om den store jernutvinningen, som betydde mye for øyas økonomi i årtusener. Avlegg de nedlagte minene et besøk. Den siste minen stengte i 1984.

Det er umulig å snakke om Elbas historie uten å nevne Napoleon (omtalt som "le Gand). Selv om at han kun bodde her i 10 måneder, rakk han å sette sitt preg på øya med sine offentlige arbeider og reformer. Han rasjonaliserte minedriften, organiserte sykehusvesenet, importerte nye drue- og olivensorter til den lokale vinproduksjonen og fikk plantet oliventrær. Elbas flagg er i dag det samme som Napoleon designet da han først ankom øya, og inneholder fortsatt de tre keiserlige biene. Overalt finner man spor etter Napoleon i form av blant annet statuetter. Det er også mulig å besøke Napoleons to boliger fra hans ti måneder på øya; Villa dei Mulini i Portoferraio og sommerresidensen Villa di San Martino i byen San Martino.

Ferge til Elba

Dere kan bestille fergebilletter til Elba her:

Aferry.dk (fergebilletter over hele Europa)
Ferries online (velg avreise fra Piombino)
Ok-Ferry.com (velg ”Elba Island”)

En reise til Elba for to

Elba oser av romantikk og er en frodig øy, omgitt av et stort antall mindre strender og grotter, der man kan være heldig å få tilbringe litt tid på egenhånd, ettersom at man kun kan komme frem langs sjøveien. Elba byr også på sjarmerende, små byer med stemningsfulle piazzaer og opplyste strandpromenader, som innbyr til spaserturer hånd i hånd.

På Elba får man velvære for kropp og sjæl, og hva er vel mer romantisk enn å nyte en romantisk reise i avslappende omgivelser med sin elskede? På Elba får man oppleve romantikk i en skjønn forening med fiskeleier, vakre naturopplevelser, frisk luft og masser av solskinnstimer.

Elba er en populær destinasjon, og derfor vil det i sommermånedene være stor pågang av besøkende i de mange småbyene på øya, men det betyr ikke at man ikke kan besøke selve hjertet av det autentiske Elba;. øya er nemlig ikke kun store leilighetskomplekser og turistbussholdeplasser.

Elba er også små fiskerleier, lokalt liv, overnattingssteder i eldre hus med enkel standard, hjertevarm mottagelse hos de enkelte familiene, håndverkstradisjoner og stolthet over egne produkter og ferdigheter. Det finnes ikke nødvendigvis svømmebasseng og aircondition, men hvis du blir bedre kjent med lokalbefolkningen vil du få oppleve det som vi betrakter som det autentiske Elba.

Slik booker du en reise til Elba med Escapeaway

Tast inn dine ferieønsker i søkemaskinen og finn enkelt en fleksibel reise til Elba som passer til deg og dine planer. Velg mellom avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Vi søker etter billige flybilletter fra alle flyselskaper og kombinerer dem med utvalgte hoteller på Elba, som utelukkende har gode anmeldelser. Du får en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, til nettets beste pris.

>> Les mer om ferie på Elba her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål på Elba øy

 • Bagnaia
  1 hotell
  Bagnaia ligger ved sin egen lille bukt på det nordøstlige Elba. Det asurblå havet og de omkringliggende, grønne fjellene gjør den lille byen til et ferieparadis, hvor du er på sikker avstand fra den travle hverdagen. Her ånder alt fred og ro. ... Perfekt til ren avslapning. Les mer
 • Biodola
  1 hotell
  Biodola er et lite ferieparadis på nordkysten av Elba. Her finner du en av øyas vakreste sandstrender, som ligger ved en bukt med krystallklart vann. Bak denne lille feriebyen reiser skogkledde åser seg og langs kysten finner du andre små idylliske ... badeviker. Les mer
 • Magazzini
  1 hotell
  Magazzini ligger idyllisk til ved Portoferraio-bukten på øya Elba. Den lille kystlandsby har en fredelige atmosfære. Se frem til middager ved vannet med solnedgang og avslapning på stranden.
 • Procchio
  1 hotell
  Procchio er en liten, hyggelig strandby i en vakker bukt på den nordlige delen av Elba. I dette frodige området kan du nyte ferien på noen av øyas vakreste strender og i glassklart vann. Byen har restauranter, cafeer, frukthandlere og noen få ... andre butikker. Les mer
 • Rio Marina
  1 hotell
  Når du reiser til Elba, er det gode grunner til å bo i nærheten av vakre Marina Grande. Den sjarmerende lille badebyen ligger fint til på Elbas østkyst. Her er det gode bademuligheter, koselige restauranter og en herlig atmosfære.
 • Hvis du vil kombinere en århundrelang tradisjon for vinproduksjon med fantastiske strender, vakker natur, et mildt klima året rundt og spennende historiske severdigheter i sjarmerende og autentiske italienske omgivelser, så er Capoliveri på ... Elba noe for deg! Les mer

Populære hoteller på Elba øy

Italia, Elba øy, Rio Marina
8,9
Meget bra
39 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 135 km
 • Avstand til havet: ca. 2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Elba øy
8,4
Meget bra
563 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 140 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Elba øy, Magazzini
9,3
Fantastisk
324 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 140 km
 • Avstand til havet: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Aktiv ferie på Elba

Nedenfor følger noen forslag til ferieaktiviteter å oppleve på Elba; mulighetene er mange og egner seg for alle aldre!

Havet rundt Elba egner seg ypperlig for dykkere og andre typer vannsport. Samtidig er det mer enn nok av aktiviteter på land, for eksempel golf, ridning og terrengsykling i Elbas vakre natur. Elba er en del av et større øyrike, og de omkringliggende øyene er absolutt verdt et besøk for å oppleve en smakebit av fortiden og et rikt naturliv.

Båtliv

Den beste måten å se Elba på, er fra havet. Herfra kan dere både se og nyte strendene, samt de små lagunene som ellers ikke er tilgjengelige fra land. Dere kan for eksempel seile med den 15 meter lange båten "Il Dollaro II" dersom dere velger sjøveien. Båten tar opptil 40 passasjerer, og arrangerer utflukter for grupper og enkeltpersoner fra april til oktober langs den sør-østlige delen av Elba med avgang fra Porto Azzuro.

Den tre timer lange båtturen har avgang to ganger om dagen og inkluderer et stopp der dere kan nyte badestrendene og smake på den lokale vinen. Om bord får dere høre om Elbas historie, dyreliv (deriblant delfiner) og de flotte naturområdene som båten seiler forbi. For mer informasjon, ring tlf +39 328-6890227 eller klikk deg inn på Dollaro

Ellers kan dere leie små speedbåter, seile med seilbåter, ro i havkajakk eller nøye dere med å tråkke rundt i en pedalbåt. Klikk på linken for å se mer om leie av speedbåter og seiling: Bartolini Yachting eller kontakt Da Riccardo i Marina di Campo for leie av pedalbåter og mindre fartøy, som gummibåter og motorbåter.

Dykking

For deg som vil prøve å dykke, er det mange muligheter utenfor kysten av Elba. Flere steder tilbyr et bredt sortiment, som dykkekurs for nybegynnere, barn eller mer erfarne. Dykk ved kjente vrak eller bare ut i det blå havet – enten på halv- eller heldags dykkerutflukter. Les mer her: Divingin Elba eller her Unica Diving

Terrengsykling:

En av de beste måtene å oppleve Elba på,  er på en solid terrengsykkel: Dette er en populær ferieaktivitet på øya, og det arrangeres egne terrengsykkelturer, der dere kan få turene tilrettelagt avhengig av hvilken vanskelighetsgrad dere ønsker. Enkelte turer innebærer opplæring i bruk av syklene. For mer informasjon, send en e-post til: gian.mtbelba@libero.it

Tur:

Vi anbefaler å bruke noen timer eller dager på å vandre i Elbas flotte natur. Det er kun fantasien og kreftene som setter grenser for hvor turen går og hvor langt dere vil gå. Dersom dere vil ha med dere en profesjonell guide, er det enkelt å få til. Spør dere frem - der dere bor finnes det garantert mange stier, ruter og arrangører.

Golf:

Kontakt Elba Golf Club Acquabona for å høre om forholdene rundt deres 9 hulls golfbane som ligger ved Acquabona. Golfklubben har også putting green, bar og basseng. For mer informasjon, se:Elba Folf Club Acquqabona

Hva sier gjestene på Elba øy?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 11 anmeldelser