Reiser til øya Elba 

Elba i Toscana er et ekte øy-paradis! Med dramatisk landskap, romantiske fiskerlandsbyer, deilige strender og krystallklart hav er det fristende å gjøre som Napoleon; reise til Elba og slå seg til der en stund!

Nå skal det nevnes at Napoleon ble sendt i eksil til Elba og rømte tilbake til Frankrike etter 300 dager. Vi velger å reise hit høyst frivillig, og vi både håper og tror at Napoleon hadde noen fine dager her – tross omstendighetene ...

La oss bli litt mer kjent med Elba – dette er Italias tredje største øy, etter Sicilia og Sardinia. Men med sine 35 000 innbyggere er Elba mye mindre enn de to største.  Elba ligger like utenfor havnebyen Livorno, og det er enkelt å greit å komme seg dit med ferge fra Piombino. Overfarten fra Piombino til Elbas største by Portoferraio tar omtrent én time. Billetter får du enkelt kjøpt på fastlandet, det er mange steder som selger dem. Men skal du reise over i høysesongen, er det lurt å bestille plass på forhånd, ellers kan du risikere å måtte vente lenge i havna. Det er også mulig å fly til Elba fra Firenze i et mindre passasjerfly, det tar ca. 45 minutter. 

Frodig øyliv på Elba

Elba er en naturskjønn og fruktbar øy, så mens dere manøvrerer hårnålssvingene og landeveiene får dere nyte et variert landskap. Her er det idylliske fiskerlandsbyer, antikke slott, gamle kirker og stemningsfulle småbyer som klamrer seg til fjellsidene. For ikke å snakke om de mange fine strendene – langt over 130 navngitte strender for å være mer presis, noe som med tanke på øyas areal er svært imponerende. Avstandene på Elba er ikke store, og dere kan på få minutter komme dere fra klippene ved havet til Monte Capanne som rager 1000 m.o.h.

Nyt det italienske kjøkkenet

Elba har et rikt utvalg av restauranter, trattoriaer og pizzeriaer, der menyene naturlig nok bugner av sjømat. Det finnes også en rekke vingårder på øya som primært produserer hvitvin (men også noe rødvin, dessertvin og grappa) samt honningprodukter. Ettersom størstedelen av øya er kupert, er det imidlertidig ikke mye landbruk her.

Fordyp dere i Elbas historie

Elba har vært bebodd siden etruskerne, som var spesielt interesserte i den rike jernforekomsten. Dette var noe som også tiltrakk romerne, og den dag idag vitner bynavnet Portoferraio – som betyr ”jernhavnen” - om den store jernutvinningen som betydde mye for øyas økonomi i årtusener. Avlegg de nedlagte minene et besøk; her har tiden stått stille siden den siste minen stengte i 1984.

Det er også umulig å snakke om Elbas historie uten å nevne Napoleon. Selv om at han kun bodde her i 10 måneder, rakk han å sette sitt preg på øya. Han rasjonaliserte minedriften, organiserte sykehusvesenet og importerte nye drue- og olivensorter for å utvide den lokale vin- og olivenoljeproduksjonen. Elbas flagg er det samme Napoleon designet da han først ankom øya, og inneholder de tre gylne biene han som kjent tilegnet steder han var spesielt glad i. Det er også mulig å besøke Napoleons to boliger fra hans ti måneder på øya; Villa dei Mulini i Portoferraio og sommerresidensen Villa di San Martino i byen San Martino.

Ferge til Elba

Dere kan bestille fergebilletter til Elba her: Aferry.dk (fergebilletter over hele Europa)
Ferries online (velg avreise fra Piombino)
Ok-Ferry.com (velg ”Elba Island”)

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål på Elba øy

 • Procchio
  2 hoteller
  Procchio er en liten, hyggelig strandby i en vakker bukt på den nordlige delen av Elba. I dette frodige området kan du nyte ferien på noen av øyas vakreste strender og i glassklart vann. Byen har restauranter, cafeer, frukthandlere og noen få ... andre butikker. Les mer
 • Bagnaia
  1 hotell
  Bagnaia ligger ved sin egen lille bukt på det nordøstlige Elba. Det asurblå havet og de omkringliggende, grønne fjellene gjør den lille byen til et ferieparadis, hvor du er på sikker avstand fra den travle hverdagen. Her ånder alt fred og ro. ... Perfekt til ren avslapning. Les mer
 • Hvis du vil kombinere en århundrelang tradisjon for vinproduksjon med fantastiske strender, vakker natur, et mildt klima året rundt og spennende historiske severdigheter i sjarmerende og autentiske italienske omgivelser, så er Capoliveri på ... Elba noe for deg! Les mer
 • Cavo på Elbas østkyst er ikke kjent for et livlig natteliv. De fleste reiser derimot hit for å nyte den tilbakelente atmosfæren i den hyggelige marinæn og ikke minst på den deilige stranden. Selv om byen er liten, finner du alt du behøver her.
 • Lacona har en av de lengste sandstrendene på Elba, som strekker seg nesten hele veien langs den beskyttede bukten. Den vakkert beliggende byen er derfor et opplagt valg hvis det er en avslappende ferie ved havet i grønne omgivelser du lengter etter.

Populære hoteller på Elba øy

Italia, Elba øy, Rio Marina
 • Nærmeste flyplass: 135 km
 • Avstand til havet: ca. 2 km
 • Svømmebasseng
Italia, Elba øy, Biodola
 • Nærmeste flyplass: 142 km
 • Avstand til havet: ca. 20 m
 • Svømmebasseng
Italia, Elba øy, Bagnaia
 • Nærmeste flyplass: 142 km
 • Svømmebasseng
 • Internettilgang / WiFi

Aktiv ferie på Elba

Havet rundt Elba egner seg ypperlig for dykkere og andre typer vannsport. Samtidig er det mer enn nok av aktiviteter på land som for eksempel golf, ridning og terrengsykling. Elba er en del av et større øyrike, og de omkringliggende øyene er absolutt verdt et besøk for å oppleve en smakebit av fortiden og et rikt naturliv. Øyriket er i dag et beskyttet naturreservat.

Båtliv

Den beste måten å se Elba på, er fra havet. Herfra kan dere både se og nyte strendene, samt de små lagunene som ellers ikke er tilgjengelige fra land. Dere kan for eksempel kjøre med den 15 meter lange båten "Il Dollaro II" dersom dere velger båtveien. Båten tar opptil 40 passasjerer, og arrangerer utflukter for grupper og enkeltpersoner fra april til oktober langs den sør-østlige delen av Elba med avgang fra Porto Azzuro.

Den tre timer lange båtturen går to ganger om dagen og inkluderer et stopp der dere kan nyte badestrendene og smake på den lokale vinen. Om bord får dere høre om Elbas historie, dyreliv (deriblant delfiner) og de flotte naturområdene båten kjører forbi. For mer informasjon, ring tlf +39 328-6890227 eller klikk på Dollaro

Ellers kan dere leie små speedbåter, seile på ekte seilbåter, ro i havkajakk eller nøye dere med å tråkke rundt i en pedalbåt. Klikk på linken for å se mer om leie av speedbåter og seiling: Bartolini Yachting eller kontakt Da Riccardo i Marina di Campo for leie av pedalbåter og mindre fartøy, som gummibåter og motorbåter.

Dykking:

For deg som vil prøve å dykke, er det mange muligheter på Elba. Flere steder tilbyr et bredt sortiment som dykkekurs for nybegynnere, barn eller de mer erfarne, dykk til kjente vrak eller bare ut i det blå hav – enten det er en halv eller hel dag dere er ute etter. Sjekk her: Divingin Elba eller her Unica Diving

Terrengsykling:

En av de beste måtene å oppleve Elba på,  er på en solid terrengsykkel. Dette er en populær ferieaktivitet på øya, det arrangeres egne terrengsykkelturer, og dere kan få turene tilrettelagt til hvilken vanskelighetsgrad dere ønsker. For mer informasjon, send en e-post til: gian.mtbelba@libero.it

Tur:


Vi anbefaler å bruke noen timer eller dager på å vandre i Elbas flotte natur. Det er kun fantasien og kreftene som setter grenser for hvor turen går, og hvor langt dere vil gå. Dersom dere vil ha med dere en profesjonell guide, er det enkelt å få til. Spør dere frem, der dere bor finnes det garantert mange stier, ruter og arrangører.

Golf:


Kontakt Elba Golf Club Acquabona for å høre om forholdene rundt deres 9 hulls golfbane som ligger ved Acquabona. Golfklubben har også putting green, bar og basseng. For mer informasjon, se:Elba Folf Club Acquqabona

 

Hva sier gjestene på Elba øy?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 11 anmeldelser