Reiser til Emilia-Romagna

Emilia-Romagna byr på det beste av Italia, og blir ofte kalt "Toscana med færre turister". Her er det fjell og bølgende bakker, interessante byer, flotte strender og frodige vinmarker – for ikke å snakke om verdenskjente oster og skinker ...

Escapeaway har stort utvalg av hotell, leiligheter og ferievillaer i Emilia-Romagna.

Opplev fjell, byer og gode matretter

Selv om Emilia-Romagna "kun" er den 6. største regionen i Italia, har den en lengde på 300 km og strekker seg fra de lekre strendene i øst med blant annet Rimini og Riccione, til den store Po-sletten i nordvest, hvor elven Po  danner grensen til naboregionen Lombardia. 

Den ene halvdelen av denne regionen er dekket av Appenninene, og den andre av sletter.  Langs kysten finner du lange sandstrender med flere flotte ferieresorter og et stort utvalg av ferieovernattinger. Lenge inne i landet kan du besøke byer stappfulle av kultur og historie, samt frodige fjellområder. Med tilgang til både skog, hav og bugnende landbruksområder, har regionen gjort seg kjent for sitt gastronomiske bidrag med velsmakende og rikholdige oppskrifter. Smaksløkene dine kommer til å takke deg for denne ferien!

Mer informasjon til din reise til Emilia-Romagna

Emilia-Romagna, som ligger i den nordøstlige delen av landet, er en av Italias rikeste regioner - faktisk en av de rikeste regionene i hele Europa. Befolkningen er på rundt 4,5 millioner, og omfatter en stor del av Posletten i Nord-Italia. 

Emilia-Romagna byr på fantastisk gastronomi, store naturopplevelser, avslappende sol- og badeferier ved kysten, aktive ferier med fotturer i fjellene eller sykkelturer på slettene, samt en lang rekke historiske kulturbyer – deriblant regionshovedstaden Bologna med et av verdens eldste universiteter. Regionen er også hovedsetet for en rekke legendariske bilprodusenter, som Ferrari, Lamborghini, Maserati, Pagani, De Tomaso og Ducat, noe som kan gjøre enhver reisende med interesse for biler eller motorsport salig. 

Regionen er også kjent for sitt fremragende kjøkken. Det produseres matvarer her av ypperste kvalitet, spesielt når det gjelder pølser, skinke, ost, fløte og smør. Smak f.eks. på de lekre skinkene Culatello di Zibello og Prosciutto di Parma eller på pølsene Mortadella Classica og Mortadella di Bologna. Et annet berømt produkt fra Emilia-Romagna er parmesanosten, som du sikkert kjenner fra en annen klassiker fra regionen; spaghetti bolognese. 

På den lange kyststrekningen ut mot Adriaterhavet kan du finne mange gode sandstrender og badebyer som passer perfekt for en bade- og solferie. Den store badebyen Rimini med sine fremragende strender og et hav av fornøyelsesmuligheter, butikker og restauranter er den mest kjente av disse badebyene, men det er mange andre muligheter hvis du heller vil bo på et av de litt mindre besøkte stedene. 

I regionshovedstaden Bologna finner du som sagt et av verdens eldste universiteter, samt andre unike historiske og kulturelle severdigheter. I byen Parma kan du smake på den berømte skinken og osten av samme navn. I Piacenza kan du oppleve unike monumenter fra middelalderen, og i Modena er du tett på sportsbilmerker som Ferrari, Lamborghini og Maserati, samt flere bygninger som er erklært verdensarv av UNESCO. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Emilia-Romagna

 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Bologna
  6 hoteller
  I Bologna er det en fornøyelse å spasere rundt i det stemningsfulle sentrumet med dets mange butikker, kaféer, restauranter og deilige steder. Verdens eldste universitetsby har mange severdigheter i seg selv, men det er også mange utfluktsmål.
 • De avslappende badebyene Cervia og Milano Marittima ligger side om side ved Adriaterhavskystens kilometerlange sandstrender. Men stranden er ikke det eneste du kan fylle ferien med. Her er det også gode muligheter for å prøve deg på forskjellige ... sporter eller dra på spennende utflukter. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,6
  Gatteo Mare
  2 hoteller
  Gatteo Mare er en klassisk badeby ved Adriaterhavet nord for den mer kjente badebyen Rimini. Her er det - ikke overraskende - først og fremst strandlivet som står i fokus. Det kan du nyte på de velutstyrte strendene som grenser til byen.
 • Faenza
  1 hotell
  Fænza har i århundrer vært kjent for sin keramikkunst, og du har gode muligheter for å kjøpe fajanse i byens butikker. Gi deg selv tid til å utforske byens andre severdigheter før du eventuelt drar på utflukt til nærliggende Ravenna.
 • Forlì
  1 hotell
  Forli er nok mest kjent for å ha laget navnet til den nærliggende Forli flyplass. Slår du deg ned her er det heller ikke langt til vinmarker og de imponerende fjellene, i likhet som de skjønne strendene og havet er innenfor din rekkevidde.

Populære hoteller i Emilia-Romagna

Italia, Nord-Italia, Emilia-Romagna, Bologna
 • Nærmeste flyplass: 13 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Emilia-Romagna, Ferrara
 • Nærmeste flyplass: 48 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Emilia-Romagna, Cervia - Milano Marittima
 • Nærmeste flyplass: 108 km
 • Svømmebasseng
 • Internettilgang / WiFi

Verdens eldste universitetsby og Formel 1

Bologna er en fascinerende by med en meget rik historie; et av Europas første universiteter ble grunnlagt her så tidlig som i 1088! Ettersom det er en gammel romersk by, rommer den mange detaljerte kulturelle monumenter dere kan beundre.

Piacenza har mange palasser og hyggelige gater med arkader å by på. Byen kan også friste med flere eldre monumenter fra middelalderen.

Parma kalles musikkens hovedstad, da det er fødestedet til komponisten Giuseppe Verdi. Du har kanskje smakt både parmaskinke og parmesanost, to av byens spesialiteter? Eller hva med å avlegge yndige Ravenna en visitt? Byen er berømt for de intrikate bysantinske mosaikkene dere finner spredt overalt.

Modena er kjent for produksjon av balsamico og Lambrusco-vin, men det er også her to av verdens mest prestisjefylte biler blir fremstilt: Ferrari og Maserati.

Hva sier gjestene i Emilia-Romagna?

8,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 71 anmeldelser